Ελλάδα

Μισή… δουλειά για ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της νικώντας με 77-66 τον ΚΑΟΔ στη Δράμα, αλλά το πέρασμα του Άρη από το Ρέθυμνο την περιόρισε πέμπτη και με μειονέκτημα έδρας απέναντι στους «κίτρινους».

Η νίκη της ΑΕΚ στη Δράμα επί του μαχητικού ΚΑΟΔ με 77-66 δεν αρκούσε για να της χαρίσει την τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο, αφού εκεί παρέμεινε ο Άρης νικώντας στο Ρέθυμνο και οι Θεσσαλονικείς θα είναι αυτοί με το πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των play offs που αρχίζουν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Απογοητευμένοι αποχώρησαν και οι γηπεδούχοι, αφού η νίκη του Κοροίβου επί του Κολοσσού τους άφησε εκτός play offs.

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς ήταν ο πιο ορεξάτος της «Ένωσης», ενώ ο Ποπς Μενσά-Μπονσού δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου.

inner

Το ματς

Η ΑΕΚ άρχισε με τρία νέα πρόσωπα στην πεντάδα, αφού ο Αθηναίου και Ντελινινκάιτις προτιμήθηκαν από Γουίλμπεκιν και Ίνγκλις στην περιφέρεια, ενώ ο Σαρικόπουλος αντί του προερχόμενου από αφυδάτωση Μενσά-Μπονσού. Ο Έλληνας γκαρντ, μάλιστα, ηγήθηκε της ομάδας του που πρόλαβε να προηγηθεί με δέκα (5-15) στα μέσα της πρώτης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να «κόλλησαν» επιθετικά στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου, αλλά χάρη στην καλή τους άμυνα παρέμειναν στην πρωτοπορία (13-19). Οι Δραμινοί πλησίασαν στους τέσσερις (20-24) στις αρχές της δεύτερης περιόδου, αλλά στα εναπομείναντα επτάμισι λεπτά του ημιχρόνου οι παίκτες του Σάκοτα κυριάρχησαν και με ένα σερί 15-0, έχοντας πρωταγωνιστές Μιλόσεβιτς και Σαρικόπουλο, πήγαν στα αποδυτήρια με +17 (26-43).

inner

Ο Ζάρας έβαλε ξανά στο παιχνίδι τον ΚΑΟΔ, που πλησίασε στους έντεκα τη χαλαρωμένη «Ένωση» στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου (34-45). Οι φωνές του Ντράγκαν Σάκοτα στο τάιμ άουτ δεν διόρθωσαν τα πράγματα, η ΑΕΚ συνέχισε να μην παίρνει βοήθεια από την περιφέρειά της και οι Δραμινοί μείωσαν και στους εννιά (50-59), ενώ τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε η διαφορά έπεσε στους πέντε (61-66). Η «Ένωση», ωστόσο, βρήκε το κουράγιο-παρά τα κακά γι’ αυτή νέα από το Ρέθυμνο-να αντιδράσει και με τρίποντο του Ντελινινκάιτις (61-72) να «καθαρίσει» το ματς.

Δεκάλεπτα: 13-19, 26-43, 50-61, 66-77.

ΚΑΟΔ (Μέξας): Τρότερ 10, Χάρις 4, Γεωργάκης 2, Άτκινς 2, Όντομ 12 (9 ριμπ.), Σπυριδωνίδης 2, Μισέλ 4, Ζάρας 15, Λόου 5, Χρυσικόπουλος 4, Τσαλδάρης 3, Παπαμακάριος 3.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Γουίλμπεκιν 5, Παπαντωνίου 1, Ντελινινκάιτις 7, Σάκοτα 10 (7 ριμπ.), Κασελάκης, Χέρστον 11, Σαρικόπουλος 12, Αθηναίου 9, Μιλόσεβιτς 14, Ίνγκλις 8.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Καρακατσούνης, Παναγιώτου.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x