Ελλάδα

Μήτογλου στον ΣΠΟΡ FM: «Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό με Εθνική και Παναθηναϊκό»

Ο Ντίνος Μήτογλου αισιοδοξεί για την Εθνική και τον Παναθηναϊκό.

Ομάδες ικανές για μεγάλα πράγματα θεωρεί την Εθνική, αλλά και τον Παναθηναϊκό ο Ντίνος Μήτογλου, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο 22χρονος πάουερ φόργουορντ εκτιμά πως η «επίσημη αγαπημένη» με την προσθήκη και του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι αναβαθμισμένη και μπορεί να πετύχει κάτι μεγάλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ενώ πρόσθεσε πως ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Αναλυτικά, ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε στον Χρήστο Ρομπόλη για:

-την παρουσία αρκετών νέων παικτών στην προεπιλογή: «Είναι καλό να έρχονται οι νέες γενιές από πίσω. Είναι πολύ ωραίο που είμαστε μαζί με τον Κόνιαρη και τον Παπαγιάννη, που βρεθήκαμε μαζί για χρόνια στις μικρές εθνικές ομάδες. Αυτό δείχνει πως το ελληνικό μπάσκετ έχει να δώσει ταλέντα και στην Ανδρών. Χαίρομαι πολύ που είμαι ξανά στην Εθνική. Είναι τιμή, χαρά και ανυπομονώ να κάνουμε κάτι μεγάλο».

-τη συμβολή όσων συμμετείχαν στα «παράθυρα»: «Η πρόκριση στα τελικά ήρθε χάρη στη βοήθεια και πολλών παικτών που δεν είναι μαζί μας στην προεπιλογή. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτό που πρόσφεραν και πρέπει να εκτιμούμε τη βοήθειά τους. Εγώ όποτε ήταν δυνατό προσπάθησα να βοηθήσω και πιστεύω πως έβαλα κι εγώ το χέρι μου για να έρθει η πρόκριση και μάλιστα πρώτη χρονικά στην Ευρώπη».

inner

-τους αντιπάλους και το πόσο ψηλά μπορεί να πάει η Εθνική: «Έχουμε μια γενική ιδέα, αλλά θα τα δούμε πιο αναλυτικά στην πορεία. Αυτό που προέχει είναι να γίνουμε εμείς όσο καλύτερη ομάδα μπορούμε. Είναι νωρίς ακόμη, έχουμε λίγες προπονήσεις στα πόδια μας, αλλά σίγουρα βλέπεις ότι η ομάδα αυτή έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και μπορεί να πετύχει κάτι σπουδαίο».

-το αν αποτελεί βάρος το γεγονός ότι πέρασαν δέκα χρόνια από το τελευταίο μετάλλιο: «Έχουμε τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, έχουμε κι άλλους παίκτες που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη. Αυτό ανεβάζει την ομάδα αυτομάτως 1-2 επίπεδα πάνω, αλλά παράλληλα φέρνει και μεγάλες ευθύνες. Σίγουρα είναι αρκετά τα δέκα χρόνια χωρίς κάποια μεγάλη επιτυχία, αλλά πιστεύω πως φέτος έχουμε την ευκαιρία για κάτι δυνατό. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε μια μεγάλη χαρά».

-τη νέα σεζόν με τον Παναθηναϊκό και τη συνεργασία με τον Αργύρη Πεδουλάκη: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό. Δεν έχει τύχει να συνεργαστώ στο παρελθόν με τον κόουτς Πεδουλάκη, αλλά έχω ακούσει απίστευτα πράγματα και πολύ καλά λόγια για εκείνον και τη δουλειά του. Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί του όταν ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις μου με την Εθνική και αισιοδοξώ πως μπορούμε να έχουμε μια πολύ καλή ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x