Euroleague

Μήτογλου: «Χρειάζεται βελτίωση, κυρίως στην άμυνα»

Ο Ντίνος Μήτογλου τόνισε την ανάγκη να παίξει καλύτερα ο Παναθηναϊκός.

Μπορεί μια νίκη με κατοστάρα να εντυπωσιάζει, ωστόσο ο Ντίνος Μήτογλου έχει την ωριμότητα να δει πίσω από το 102-87 του Παναθηναϊκού επί της Γκραν Κανάρια και τόνισε την ανάγκη βελτίωσης, ειδικά στην άμυνα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του 22χρονου πάουερ φόργουορντ στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

- Ο Παναθηναϊκός έβγαλε στην αναμέτρηση με την Γκραν Κανάρια την αναμενόμενη αντίδραση, μετά την ήττα από τον Μπάγερν στο Μόναχο.
«Η αναμέτρηση με την Γκραν Κανάρια ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Αντιδράσαμε σωστά μετά την εκτός έδρας ήττα. Μπήκαμε με σκεπτικό να κερδίσουμε το παιχνίδι και εκτιμώ ότι αυτό φάνηκε στην ενέργεια μας».

- Η επιστροφή στις νίκες ήταν τόσο εύκολη για εσάς όσο φάνηκε;
«Σε καμία περίπτωση δεν ήταν εύκολο. Ευτυχίσαμε να έχουμε πολλούς παίκτες σε καλή μέρα, όλοι βοήθησαν. Συνεχίζουμε έχοντας το ίδιο σκεπτικό και αντίδραση και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

- Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε σε ακόμη έναν αγώνα πολλούς πόντους και μάλιστα στην έδρα του. Το παθητικό των 87 πόντων είναι υψηλό...
«Σίγουρα 87 πόντοι είναι πολλοί... Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βελτιώσουμε πολλά σημεία στο παιχνίδι μας και κυρίως στην άμυνα. Έχουμε λίγες μέρες να μελετήσουμε το βίντεο και να βελτιωθούμε σαν ομάδα».

- Οι παίκτες της Γκραν Κανάρια επιχείρησαν 29 σουτ από τα 6.75 σχεδόν ελεύθεροι. Η περιφερειακή άμυνα είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί άμεσα;
«Όντως στην περιφερειακή άμυνα είχαμε πολλά προβλήματα. Αφήσαμε τον Έρικσον να σουτάρει ανενόχλητος και μας έβαλε 5 τρίποντα. Έπρεπε να αντιδράσουμε καλύτερα και αυτό γιατί τον είχαμε διαβάσει. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε καλή δουλειά, αλλά στο δεύτερο χαλαρώσαμε. Έπρεπε να έχουμε καλύτερη αντίδραση. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό τον τομέα».

- Για ακόμη μία φορά ο Τσάβι Πασκουάλ σε εμπιστεύθηκε στην αρχική πεντάδα. Το θεωρείς σαν μία ανταμοιβή και αναγνώριση των προσπαθειών σου;
«Σίγουρα. Είναι μεγάλη ανταμοιβή και χαίρομαι να βοηθάω την ομάδα. Το γεγονός ότι ξεκινώ στη βασική πεντάδα είναι από μόνο του πολύ σημαντικό».

- Ο Παναθηναϊκός πέρυσι διακρίθηκε στα ποσοστά ευστοχίας του από τα 6.75. Εφέτος υστερεί σε αυτό το κομμάτι, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την Γκραν Κανάρια (3/12 τρίποντα).
«Είναι θέμα χρόνου να βρούμε ρυθμό και από τα 6.75. Χρειαζόμαστε αυτοπεποίθηση και θετική ενέργεια. Μπορεί όμως να μη βάζουμε τα τρίποντα, αλλά βρίσκουμε κι άλλους τρόπους να σκοράρουμε. Το τρίποντο πιστεύω ότι θα έρθει σύντομα. Είναι θέα ψυχολογίας».

- Ακολουθούν δύο εντός έδρας αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα (Λαύριο) και Euroleague (Ζαλγκίρις Κάουνας). Το βλέπετε σαν μία καλή ευκαιρία η ομάδα να βρει χημεία και ρυθμό, ενόψει των εκτός έδρας αγώνων που ακολουθούν; Υπάρχει κάποιο σύνδρομο από πέρυσι στα εκτός έδρας και η ομάδα δεν φτάνει στο «διπλό»;
«Δεν υφίσταται κανένα σύνδρομο εκτός έδρας. Τώρα υπάρχει χρόνος να ξεκουραστούμε, να εντοπίσουμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε. Ακολουθούν οι αναμετρήσεις με Λαύριο και Ζαλγκίρις που θα μας βοηθήσουν να βρούμε ρυθμό για τα εκτός έδρας. Αυτό που μας απασχολεί είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα, παιχνίδι με το παιχνίδι και να τους κερδίζουμε όλους».

- Για ακόμη μία φορά είδαμε τον Καλάθη να περιορίζεται στο κομμάτι της δημιουργίας (9 ασίστ) και τον πάγκο να προσφέρει τα μέγιστα στην επίθεση.
«Σε κάθε αγώνα κάποιος θα πάει καλά και κάποιος δεν θα βρει ρυθμό. Έτσι πάει... Δουλεύουμε σκληρά για κάθε άμυνα και επίθεση. Αυτή είναι η ομάδας μας».

- Δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει φτάσει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης είναι κάτι θετικό, μιας και βρισκόμαστε στην αρχή του... μαραθωνίου της Euroleague;
«Είναι πολύ νωρίς και έχουμε δρόμο ακόμα. Εμείς πρέπει να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι σε κάθε αγώνα και να εκμεταλλευόμαστε όλες τις ευκαιρίες σε άμυνα και επίθεση. Η ομάδα σίγουρα δεν είναι ακόμα στο πικ. Ο κόσμος δεν μας έχει δει να πιάνουμε την απόδοση που θέλουμε. Μπορούμε πολύ καλύτερα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x