Ελλάδα

Μήτσο, καμάρωσε τον Παναθηναϊκό σου!

Υπό το βλέμμα του τιτάνα Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός Superfoods έδειξε ανά διαστήματα ωραία πράγματα! Στα αποκαλυπτήρια του ΟΑΚΑ, οι πράσινοι νίκησαν πανεύκολα 78-68 την Μακάμπι.Πήγε και +20 η διαφορά.

Δημήτρη Διαμαντίδη μην φοβάσαι, αφήνεις τον Παναθηναϊκό (σου) σε καλά χέρια!

Στα πράσινα αποκαλυπτήρια στο ΟΑΚΑ και υπό το βλέμμα του εμβληματικού αρχηγού, το υπερηχητικό τριφύλλι ξεδίπλωσε πολλές από τις αρετές του ανά διαστήματα, επικρατώντας πανεύκολα 78-68 της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο περιθώριο του Diamonds Are Forever και ανανεώνοντας το... ραντεβού με τον κόσμο για το βράδυ του Σαββάτου.

Ώρες-ώρες, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έδειχναν να παίζουν σε... άλλο επίπεδο (ειδικά με Καλάθη-Τζέιμς-Γκιστ στην πεντάδα) σε σχέση με τους Ισραηλινούς. Ο Γιάννης Μπουρούσης (έγινε χαλασμός κατά την παρουσίασή του) σταμάτησε στους 13 και τα έκανε όλα, ενώ ο Τζέιμς έβαλε άλλους τόσους, προσφέροντας καρφώματα highlight και ξεσηκώνοντας το κοινό με την αδιανόητη ταχύτητά του!

Η διαφορά έφτασε και τους 20 πόντους (54-34), με τον Εξάστερο να μην αντιμετωπίζει σε κανένα σημείο του αγώνα προβλήματα από τους φιλοξενούμενους. Συστήθηκε εντυπωσιακά ο Σίνγκλεντον στην εκκίνηση του ματς (9 πόντους), αλλά στη συνέχεια έδειξε χωρίς ρυθμό, ενώ και ο Πεδουλάκης... δεν τον πίεσε. 11 πόντους έβαλε ο Παππάς (άκουσε και το σύνθημά του), 9 ο Νίκολς που έκανε πολλή δουλειά και στις δύο άκρες του παρκέ, δεν «βγήκε» η αναμέτρηση σε Ρίβερς-Φελντέιν.

inner

Το ματς

Αφηνιασμένος μπήκε ο νέος Παναθηναϊκός Superfoods στο ΟΑΚΑ ή για την ακρίβεια, κυρίως, οι Σίνγκλεντον και Γκιστ. Ο πρώτος συστήθηκε ιδανικά στον κόσμο της ομάδας, πετυχαίνοντας με το καλημέρα οκτώ πόντους (δύο τρίποντα, δείγμα του πολύπλευρου παιχνιδιού του), ο... παλιός έκανε τα δικά του με καρφώματα και εντυπωσιακές άμυνες και κάπως έτσι οι πράσινοι προηγήθηκαν 12-5. Τσίρμπες (που έπαιζε με το σώμα του κοντά στη ρακέτα) και Ρουντ προσπαθούσαν να κρατήσουν κοντά την Μακάμπι (16-11), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό... Ο Πεδουλάκης έριξε στο παρκέ Τζέιμς, Παππά, Μπουρούση, Ρίβερς, Νίκολς και το τριφύλλι ξεδίπλωσε και με αυτούς τους παίκτες τις αρετές του. Με ωραίο passing game, με συνεχή πίεση πάνω στους Ισραηλινούς και με τον Έλληνα σέντερ να είναι ανίκητος στην επίθεση, ο Εξάστερος έφτασε σε double score, 26-13, προτού τελικώς ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με τρίποντο του Πνίνι για το 26-16.

inner

Ο Μπουρούσης δεν τελειώνει μόνο τις φάσεις, αλλά... ταίζει και συμπαίκτες. Έκρυψε την μπάλα με υπέροχη ασίστ πίσω από την πλάτη και ο Παππάς το «κόλλησε» από τα 6,75 για το 31-18. Για περίπου 3:30' ο Παναθηναϊκός Superfoods έχασε τον... προσανατολισμό τους στην επίθεση με συνεχόμενα άστοχα σουτ και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν μετά από ώρα στους πέντε, 31-26. Η «απάντηση» όμως ήταν... καταιγιστική! Τζέιμς-Καλάθης πέρασαν στο παρκέ και μετέτρεψαν τον Εξάστερο σε... πύραυλο (με τη «στήριξη» και του Νίκολς στην άμυνα). Οι παίκτες του Πεδουλάκη, λοιπόν, έκαναν το ένα κλέψιμο μετά το άλλο, έτρεχαν σφαίρα στον αιφνιδιασμό, χρειαζόσουν... λάσο για να τους πιάσεις στο ανοιχτό γήπεδο και οι τρεις προαναφερθέντες «υπέγραψαν» το 40-26 στο 17', μέσα σε έντονα χειροκροτήματα από τον κόσμο που έβλεπε ωραία πράγματα. Είναι δεδομένο πως η νέα πράσινη version θα στηρίζεται και στο τρίποντο και δύο τέτοια (από Νίκολς-Φώτση) έφτασαν την διαφορά στην ύψιστη τιμή της, 46-28, προτού τελικώς διαμορφωθεί το 47-32 του ημιχρόνου, με άμυνα από γρανίτη για την ελληνική ομάδα.

inner

Δια χειρός Μπουρούση και Παππά, οι γηπεδούχοι έφτασαν για πρώτη φορά στο +20 (54-34) ενώ μέχρι τα μισά της περιόδου διατήρησε αυτή τη διαφορά και μάλιστα με θεαματικά καλάθια και συνεργασίες (58-37). Απ' το 35' και μετά, όμως, έκανε την εμφάνισή του ένα γενικό black out και στις δύο άκρες του παρκέ για τον Εξάστερο. Η μπάλα έπαψε να κυκλοφορεί σωστά, οι πράσινοι πήγαιναν σε πολλά ανεπιτυχή 1vs1 και την ίδια ώρα η Μακάμπι που έπαιζε πιο οργανωμένα στην επίθεση, κατάφερε να μειώσει σε 58-44. Καλάθης και Μπουρούσης επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για να... συμμαζέψουν τον Εξάστερο που έδειχνε έντονα σημάδια χαλάρωσης και χάρη σε αυτούς, η ελληνική ομάδα πήγε ξανά στο +16 (63-47), προτού με εντυπωσιακό σόλο ο Ραντ διαμορφώσει το 63-50 της τρίτης περιόδου, που δεν κύλησε το ίδιο... εκκωφαντικά όπως οι προηγούμενες δύο για τους Κυπελλούχους.

inner

Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καν η σεζόν κι ως εκ τούτου τα πόδια είναι... βαριά και οι παίκτες όχι στο 100% τους. Εξ ου, λοιπόν, το θέαμα στο ΟΑΚΑ είχε πέσει, όπως και ο ρυθμός, με τον Παναθηναϊκό Superfoods βέβαια να μην χάνει τη διαφορά που είχε «χτίσει» από πριν και με ωραίο σόλο του Τζέιμς να γράφεται το 69-54. Οι Ισραηλινοί διάβαζαν καλύτερα το επιθετικό πλάνο του τριφυλλιού, χτυπούσαν και στην κούραση που υπήρχε, με αποτέλεσμα να μειώσουν εκ νέου στους δέκα, 69-59, στο 35'. Ο Πεδουλάκης αφύπνισε τους παίκτες του και εκείνοι «έπνιξαν» τους αντιπάλους τους το επόμενο διάστημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν λύσεις και μπροστά, με τον απίστευτο και ταχύτατο Τζέιμς να κλέβει μπάλες και να προσφέρει τρομερά καρφώματα για το 78-63. Τυπική διαδικασία τα τελευταία δευτερόλεπτα, όπου απλώς οι φιλοξενούμενοι διαμόρφωσαν το τελικό 78-68, με τον Παναθηναϊκό να ανανεώνει για αύριο το ραντεβού του με τον κόσμο σε μια... ιστορική και άκρως συγκινητική κατάσταση.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 47-32, 63-50, 78-68

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σίνγκλεντον 9, Νίκολς 9, Πατ Καλάθης, Τζέιμς 13, Μποχωρίδης 1, Φελντέιν, Φώτσης 3, Παππάς 11, Γκιστ 12, Μπουρούσης 13, Νικ Καλάθης 7, Χαραλαμπόπουλος, Ρίβερς

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ραντ 14, Σίλεϊ 6, Μεκέλ 4, Πνίνι 13, Σέγκεφ 2, Οχαγιόν 7, Γουίμς 3, Άιβερσον 4, Τσίρμπες 15, Αλεξάντερ, Σμιθ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x