Euroleague

Μόνη πρώτη με κατοστάρα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague δίχως συγκάτοικο έμεινε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία με κορυφαίο τον Ντε Κολό επικράτησε εύκολα της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 101-86 και έχει πλέον ρεκόρ 10-2.

Καμία όρεξη για… αστεία δεν είχε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η «αρκούδα» δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ήττα του Ολυμπιακού από την Μπάμπεργκ και επικρατώντας εύκολα εντός έδρας της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 101-86, απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής της Euroleague με ρεκόρ 10-2.

Κορυφαίος για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ο «απίθανος» Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 26 π. και 6 ασ.

Από την άλλη μεριά ξεχώρισε ο Νόρις Κόουλ ο οποίος είχε 27 πόντους και 7 ασίστ, ωστόσο ήταν απελπιστικά μόνος.

Το ματς



Μόλις ένα δεκάλεπτο κράτησε η αγωνία στο «Megasport Arena» καθώς τόσο διήρκεσε και η αντίσταση που κατάφερε να προβάλει η Μακάμπι στην ομάδα του στρατού.

Η πρώτη περίοδος, λοιπόν, ολοκληρώθηκε με 21-20 υπέρ των γηπεδούχων. Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ουσιαστικά μάθαμε και το τελικό νικητή της αναμέτρησης.

Η ΤΣΣΚΑ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νάντο Ντε Κολό (ήδη 15 πόντους), ο οποίος έμοιαζε… ασταμάτητος μετέτρεψε το 21-22 σε 33-22 στέλνοντας για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Και όχι μόνο αυτό, καθώς το σκορ έφτασε ακόμα και στο +15 με τους Ρώσους να οδηγούνται στην ανάπαυλα προηγούμενοι με 49-34.

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκαν και στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι. Ο Χίγκινς βρέθηκε σε ένα ακόμη εξαιρετικό βράδυ και έχοντας για συμπαραστάτη του τον Κάιλ Χάινς επέτρεψαν στην ΤΣΣΚΑ να προηγηθεί ακόμα και με 20 (70-50). Η Μακάμπι ωστόσο κατάφερε να αντιδράσει και με ένα επί μέρους σκορ 2-7 μπήκε στην 4η περίοδο στο -15 (72-57).

Και μπορεί η τέταρτη περίοδος να έμοιαζε με τυπική διαδικασία, ωστόσο μόνο τέτοια δεν ήταν. Οι παίκτες του Νέβεν Σπάχια μπήκαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τις όποιες ελπίδες τους αναλογούν. Κάπως έτσι το 72-57 έγινε 72-63 και λίγο αργότερα 90-84 με τον Δημήτρη Ιτούδη να ανεβάζει… παλμούς.

Ωστόσο, οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ δεν είχαν όρεξη για… δράματα. Ο Ντε Κολό, λοιπόν, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και πετυχαίνοντας τους 8 από τους τελευταίους 11 πόντους της ομάδας του, επέτρεψε στην αρκούδα να φτάσει στη νίκη με 101-86.

Δεκάλεπτα: 21-20, 28-14, 23-23, 29-29

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x