Ευρώπη

Μπάουμαν: «Καμία κύρωση για τις ομάδες που θα επιλέξουν Ευρωλίγκα»

Οι ομάδες που θα επιλέξουν να αγωνιστούν στην Ευρωλίγκα δεν θα έχουν κυρώσει από τη FIBA, όπως φέρεται να δήλωσε στην Gazzetta Dello Sport ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Πάτρικ Μπάουμαν.

Μια απόφαση, που αν τελικά ισχύει, μειώνει τις συνέπειες που θα έχει για το ευρωπαϊκό μπάσκετ το διαφαινόμενο σχίσμα από την ερχόμενη σεζόν, φαίνεται πως παίρνει η FIBA.

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Πάτρικ Μπάουμαν, φέρεται να δήλωσε στην Gazzetta Dello Sport πως οι ομάδες που θα επιλέξουν να αγωνιστούν στην Ευρωλίγκα κι όχι στο Champions League του μπάσκετ δεν θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις, είτε αποβολής από τις εγχώριες διοργανώσεις είτε πρόστιμα, από τη FIBA.

«Εμείς θα τραβήξουμε το δικό μας δρόμο. Όλες οι ομοσπονδίες αποφάσισαν να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του πλάνο για τη νέα διοργάνωση. Δεν μπορούμε να γίνουμε σκλάβοι μιας μικρότερης ομάδας συλλόγων. Όταν κλείνεις την πόρτα προσφέροντας δεκαετή συμβόλαια σε συλλόγους, δεν μπορείς να διευρύνεις τη βάση του μπάσκετ», δήλωσε ο Πάτρικ Μπάουμαν, ενώ για το θέμα των κυρώσεων είπε: «Ακούγονται διάφορα για τιμωρίες, αποκλεισμούς, πρόστιμα κλπ. για τις ομάδες που θα μείνουν στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν θα γίνουμε τιμωροί. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε το δικό μας πρότζεκτ. Όλα θέλουν το χρόνο τους», ενώ κατέληξε αναφέροντας πως «… για μας το Eurocup πλέον δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. Πιθανώς όμως να υπάρξει μια άλλη διοργάνωση για τις ομάδες που θα θέλουν να αποκτήσουν μια διεθνή εμπειρία».

Υπενθυμίζεται πως δέκα ομάδες, ανάμεσα σε αυτές ΚΑΙ ο Ολυμπιακός, έχουν ήδη υπογράψει με την Ευρωλίγκα, ενώ εκκρεμεί η απάντηση του Παναθηναϊκού.

Χθες η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε πως θα αρχίσει επαφές με τις ομάδες για να προχωρήσει στην εφαρμογή του πλάνου για τη δική της διοργάνωση, με σκοπό αυτή να αρχίσει από την προσεχή σεζόν «παράλληλα» με την Ευρωλίγκα. Πάντως στην επίσημη ενημέρωσή της η FIBA δεν ανέφερε κάτι για κυρώσεις για όσες ομάδες επιλέξουν άλλη από τη δική της διοργάνωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x