Euroleague

Μπαρτζώκας: «Έχει πρόβλημα η ομάδα όταν παίζει υπό πίεση»

Μεγάλη δυσκολία έχει η Χίμκι όταν δίνει παιχνίδια υπό πίεση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά την εντός έδρας ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο.

Στο πρόβλημα που έχει η Χίμκι όταν παίζει με μεγάλη πίεση αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά την εντός έδρας ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας κόουτς:

«Δεν μπορώ να πω ότι αυτό που έγινε σήμερα δεν ήταν αναμενόμενο. Περιμέναμε την Αρμάνι να παίξει χωρίς πίεση. Έχουν πολύ επιθετικό ταλέντο και εάν τους επιτρέψεις να παίξουν στον ρυθμό τους, τότε μπορούν να σε νικήσουν. Έτσι, όπως έπαιξαν απόψε, τότε μπορούν να νικήσουν τον οποιονδήποτε στην Ευρώπη. Από την πλευρά μας, έπρεπε να προσεγγίσουμε το παιχνίδι με εντελώς διαφορετικό τρόπο, σκεπτόμενοι πρώτα απ’ όλα την άμυνα. Από την άλλη, έπρεπε να παίξουμε χωρίς πίεση, καθώς τώρα είναι προφανές πως η ομάδα στα must-win παιχνίδια έχει πρόβλημα με την πίεση. Αυτό φαίνεται, εάν θυμάστε χάσαμε κοντά στα δέκα λέι απ κάτω από το καλάθι, χωρίς να μας πιέζει η άμυνα. Από την άλλη, κάναμε ανόητα φάουλ όταν είχαν το μπόνους των βολών, χωρίς να μας απειλούν το καλάθι. Σε τέτοια παιχνίδια, όταν χάνεις λέι απ, δεν κάνεις φάουλ όταν πρέπει και επιτρέπεις σε παίκτες όπως οι Γκάουντλοκ και Τζέρελς να σουτάρουν με καλές προϋποθέσεις, τότε δεν αξίζεις τη νίκη.

Έχουμε ακόμη πέντε παιχνίδια μέχρι το τέλος και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε για να προκριθούμε στα playoffs. Όπως λέω πάντα, αυτή είναι η Ευρωλίγκα, που συμμετέχουν εκπληκτικές ομάδες και παίκτες. Όταν δεν είσαι έτοιμος να παίξεις τέτοιους αγώνες ή έχεις προβλήματα, όπως είχαμε απόψε, που δεν είχαμε τους Χάνεϊκατ, Ζούμπκοφ και Σοκόλοφ, τότε χάνεις. Ο Ρόμπινσον είναι σε διαδικασία επιστροφής και γι’ αυτό η χημεία μας φαίνεται λίγο χαλασμένη και αυτό είναι δική μου δουλειά, να εκτελέσουμε το πλάνο που έχουμε. Είναι σημαντικό να μην αλλάξουμε την προσέγγιση, αλλά να πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και να δούμε στο τέλος τι θα κάνουμε. Συγχαρητήρια στην Αρμάνι
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x