Ελλάδα

Μπαρτζώκας: «Οι ξένοι έχουν τους Έλληνες προπονητές πολύ ψηλά»

Υψηλού επιπέδου είναι οι Έλληνες προπονητές και γι’ αυτό στο εξωτερικό υπάρχει μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό τους, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Η πρόσληψη των Ελλήνων προπονητών σε ομάδες υψηλού επιπέδου αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως η δουλειά τους αναγνωρίζεται στο εξωτερικό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, με τον κόουτς της Λοκομοτίβ Κουμπάν να είναι εκ των βασικών ομιλητών του Διεθνούς Σεμιναρίου που διοργανώνει ο ΣΕΠΚ στη Θεσσαλονίκη (1-2 Ιουλίου).

«Είμαι χαρούμενος που θα πάρω μέρος στο Σεμινάριο του ΣΕΠΚ. Ανέκαθεν θεωρούσα ότι η επιμόρφωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον προπονητή. Προσωπικά συνεχώς παίρνω στοιχεία από άλλους προπονητές. Από σεμινάρια, είτε παρακολουθώντας τα παιχνίδια μιας ομάδας. Είναι αυτή η φύση της δουλειάς μας, που πρέπει να έχουμε συνέχεια τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά, ακούγοντας ιδέες και παρακολουθώντας μπασκετικά προγράμματα διαφορετικού επιπέδου και διαφορετικών πρωταθλημάτων και να τα προσαρμόζουμε στο δικό μας πρόγραμμα», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Για τα θέματα που θα μιλήσει μαζί με τους άμεσους συνεργάτες του: «Είναι δύο θέματα που βασίζονται στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και στη φιλοσοφία που προσπαθούμε να περάσουμε στους παίκτες. Η ομαδικότητα, αλλά και η πίστη σε συγκεκριμένες αμυντικές αρχές είναι πολύ σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι, ειδικά όπως εξελίσσεται αυτό τα τελευταία χρόνια. Δουλέψαμε πολύ σ' αυτούς τους τομείς από την αρχή της χρονιάς και νομίζω ότι βελτιωθήκαμε. Και στο Σεμινάριο θα παρουσιάσουμε κάποιες από αυτές τις ιδέες».

Για το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών, αλλά και τον τρόπο που τους αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό: «Οι ξένοι έχουν τους Έλληνες προπονητές πολύ ψηλά. Έχω πει αρκετές φορές ότι έχω εντυπωσιαστεί από τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι, που ξέρετε δεν είναι και ο πιο εκδηλωτικός λαός. Αποδεικνύεται, όμως τόσο από τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών, όσο και από το ότι ολοένα και περισσότεροι προπονητές από τη χώρα μας αναλαμβάνουν πάγκους στο υψηλότερο επίπεδο, ότι η θέση των Ελλήνων προπονητών στο βιομηχανία του μπάσκετ αναγνωρίζεται. Η καλή δουλειά είναι η καλύτερη διαφήμιση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x