Euroleague

Μπερτομέου: «Αρχίζει μια νέα εποχή στην Ευρωλίγκα»

Για μία νέα εποχή στην Ευρωλίγκα, που αρχίζει την επόμενη σεζόν με την τροποποίηση του φορμάτ της διοργάνωσης, έκανε λόγο ο Τζόρντι Μπερτομέου. Η αναφορά του για τη διαμάχη με τη FIBA.

Η καθιέρωση μιας ευρωπαϊκής λίγκας 16 ομάδων, με μια κανονική περίοδο 30 αγωνιστικών, σηματοδοτεί από την επόμενη σεζόν μια νέα εποχή για το μπάσκετ, όπως δήλωσε το αφεντικό της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την έναρξη του Final Four του Βερολίνου.

«Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε μια εξαιρετική σεζόν, με πολύ σασπένς και διασκέδαση. Σήμερα έχουμε τέσσερις ομάδες που αναμφίβολα είναι αυτές που άξιζαν να φτάσουν εδώ. Έχουμε διαφορετικού τύπου ομάδες σε αυτό το Final Four, όπως την πολύπειρη ΤΣΣΚΑ και την πρωτάρα Λοκομοτίβ. Το Final Four θα έχει τεράστια απήχηση σε όλο τον κόσμο, με την εικόνα να φτάνει σε περίπου 200 χώρες. Οι φίλαθλοι είναι στο επίκεντρο όλων των κινήσεών μας. Γι’ αυτό του χρόνου θα καθιερώσουμε τη νέα Ευρωλίγκα. Είμαστε στο τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας νέας. Από τον Οκτώβριο θα έχουμε μια μεγάλη ευρωπαϊκή λίγκα που θα παίζουν μεταξύ τους κάθε εβδομάδα. Ήταν η μεγαλύτερη απόφαση που πήραν οι ομάδες», τόνισε, ενώ έκανε εμμέσως και μια αναφορά στη διαμάχη με τη FIBA.

«Δεν θα αποπροσανατολιστούμε από διαφωνίες και θα εστιάσουμε μόνο σε ό,τι έχει σημασία για τους φιλάθλους μας: μεγάλους παίκτες, προπονητές, μια καλή οργάνωση και όμορφο θέαμα», δήλωσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x