Euroleague

Μπερτομέου: «Μας οδηγεί στο χάος η FIBA»

Μέρος των όσων ειπώθηκαν ανάμεσα σε FIBA και Ευρωλίγκα στην πρόσφατη συνάντησή τους αποκάλυψε ο Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος έριξε λίγο ακόμη… λάδι στη φωτιά που ήδη υπάρχει!

Βασική επιδίωξη της FIBA είναι να μην υπάρχει σταθερότητα όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τζόρντι Μπερτομέου, με τον ισχυρό άνδρα της Ευρωλίγκας να τονίζει πως στόχος της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι να οδηγήσει το μπάσκετ στο… χάος.

«Το όλο θέμα θα τελειώσει στα δικαστήρια. Είναι ήδη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», είπε αρχικά ο Τζόρντι Μπερτομέου σε δημοσιογράφους, για να συμπληρώσει: «Μπορούμε να κερδίσουμε ή χάσουμε, αλλά θα είναι καταστροφή αν δεν νικήσουμε επειδή αυτό θα σημαίνει πως δεν θα υπάρχει ένα σταθερό σύστημα κανόνων»!

Και συνέχισε, ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας: «Η FIBA προσπαθεί να μην υπάρξει σταθερότητα. Ωστόσο δεν κυβερνά τον κόσμο του μπάσκετ, όπως η FIFA, γιατί αυτό το ρόλο στο άθλημα τον έχει το ΝΒΑ. Η κατάσταση δεν είναι καλή και όχι εξαιτίας μας. Η διαμάχη συνέβη επειδή η FIBA θέλει να κάνει ότι ήδη κάνουμε εμείς. Τους είπα: “μας οδηγείται στο χάος”. Πρόσφεραν πολλά χρήματα στα μεγάλα κλαμπ και αυτά τα απέρριψαν. Στη συνέχεια άλλαξαν γνώμη και επένδυσαν σε αθλητικά κριτήρια. Απορρίφθηκε και αυτό. Πέρασαν αργότερα σε απειλές και προειδοποιήσεις. Αν η Ρεάλ παίξει στην Ευρωλίγκα τίποτα δεν θα συμβεί κι αν το κάνει η Βαλένθια στο Eurocup θα τιμωρηθεί η Ισπανία; Δηλαδή η Ευρωλίγκα είναι νόμιμη και το Eurocup που ανήκει στην ίδια ομοσπονδία, δεν είναι»;

Για να καταλήξει ο Ισπανός: «Οι Ομοσπονδίες προτίμησαν να γυρίσουν αλλού το βλέμμα και να πιέσουν τον αδύναμο. Δεν πήγαν στο δικαστήριο τη FIBA για να πουν ότι αυτά δεν γίνονται. Αν δεν το κάνουν, θα πράξουμε μόνοι μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x