Euroleague

Μπερτομέου: «Όχι στα προκριματικά της FIBA»

«Φωτιά» στο παγκόσμιο μπάσκετ βάζει ο Τζόρντι Μπερτομέου καθώς δηλώνει αρνητικός να διακόπτεται η δράση στην Ευρωλίγκα για να διεξάγονται προκριματικά Εθνικών ομάδων μεσούσης της περιόδου.

Η κόντρα της Ευρωλίγκας με τη FIBA καλά κρατεί. Ο ισχυρός άνδρας της πρώτης δήλωσε αρνητικός να διακόπτεται η δράση στην Ευρωλίγκα για να διεξάγονται προκριματικά Εθνικών ομάδων μεσούσης της περιόδου, κάτι που βάσει προγραμματισμού της παγκόσμιας ομοσπονδίας θα αρχίσει από την προσεχή περίοδο.

«Το ΝΒΑ έχει ήδη πει όχι και το ίδιο θα κάνει και η Ευρωλίγκα. Είναι κάτι το οποίο συζητήθηκε στη σύσκεψη των ομάδων και η αρχική τοποθέτηση ήταν πως δεν θα αγωνιστούν παίκτες των ομάδων της Ευρωλίγκας σε αυτά τα “παράθυρα”. Το καλεντάρι είναι κάτι που θα συζητηθεί τον Ιούλιο και τότε θα ληφθεί η οριστική απόφαση, αλλά τι θα γίνει; Αν δεν πάρουν μέρος οι παίκτες των ομάδων της Ευρωλίγκας θα τιμωρηθούν ή θα τιμωρηθούν οι ίδιες ομάδες, αλλά οι παίκτες των ομάδων του ΝΒΑ δεν θα τιμωρηθούν, γιατί δεν μπορεί να γίνει αυτό και όλα καλά; Προσωπικά, το βρίσκω πολύ δύσκολο να γίνει όλο αυτό. Σε τελευταία ανάλυση ο παίκτης είναι ένας εργαζόμενος, είναι επαγγελματίας και έχει τα δικαιώματά του. Πώς θα τον τιμωρήσεις; Κι επίσης τι νόημα θα έχει για τους φιλάθλους, αν απουσιάζουν οι καλύτεροι παίκτες;», τόνισε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x