Ελλάδα

Μπλακ-άουτ και ήττα από τη Λιθουανία για την Εθνική εφήβων

Στη δεύτερη θέση του ομίλου που την φέρνει αντιμέτωπη αύριο με την Λετονία η Εθνική ομάδα μετά τη βαριά ήττα 81-61 που υπέστη από τη Λιθουανία.

Με βαριά ήττα 81-61 από τη Λιθουανία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ εφήβων η Εθνική μας ομάδα.

Μία ήττα η οποία δεν στέρησε την πρόκριση στην επόμενη φάση, απλώς έστειλε τους διεθνείς μας στο δρόμο της Λετονίας (21:15) για τους «16» της διοργάνωσης και σε περίπτωση πρόκρισης απέναντι στο νικητή του Τουρκία-Ουκρανία στα προημιτελικά.

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε καλά το σημερινό ματς απέναντι στους Λιθουανούς αλλά ένα μπλακ-άουτ στη δεύτερη περίοδο έφερε τα πάνω – κάτω στο παιχνίδι. Σκοράροντας μόλις έξι πόντους έναντι 23 των Λιθουανών βρέθηκε πίσω σκορ με μια διαφορά 14 πόντων στο ημίχρονο.

Τη διαφορά αυτή οι παίκτες του Γιώργου Βλασόπουλου δεν μπόρεσαν να την καλύψουν. Ίσα-ίσα που την είδαν να ανεβαίνει και να ξεπερνά ακόμη και τους 20 πόντους (78-57) περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Ο Καλαϊτζάκης με 14 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής, η οποία είχε κακά ποσοστά στα σουτ και αρκετά λάθη. Μόλις 21 εύστοχα σουτ στα 62, εκ των οποίων πέντε τρίποντα στα συνολικά 22 που εκτέλεσαν οι διεθνείς μας. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Βέλιτσκα ο οποίος πέτυχε 20 πόντους με 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Οι περίοδοι: 25-22, 6-23, 11-19, 19-17

Στατιστικά:

ΕΛΛΑΔΑ

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x