Euroleague

Μπλατ: «Πρέπει να δεχθείς λιγότερους από 80 πόντους για να νικήσεις εδώ»

Στα πολλά χαμένα ριμπάουντ της ομάδας του και την κακή αμυντική λειτουργία αναφέρθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, στη συνέντευξη Τύπου μετά από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Στα 20 χαμέρνα ριμπάουντ και τη γενικότερη κακή λειτουργία της ομάδας του στην άμυνα στάθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, που επισήμανε και τη διαφορετική εικόνα του αγώνα στα δύο ημίχρονα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Επίσης, ο Αμερικανοϊσραηλινός κόουτς πρόσθεσε ότι μάλλον έπρεπε να χρησιμοποιήσει περισσότερο τον Βαγγέλη Μάντζαρη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου:

- Για το παιχνίδι: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Ήταν δύο διαφορετικά παιχνίδια. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι αντίπαλοί μας έπαιξαν πολύ καλύτερα από εμάς. Δεν θα κερδίσεις πολλά παιχνίδια, όταν χάνεις 20 ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ καλή ομάδα για να του δίνεις δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Όταν δεν παίρνεις τα αμυντικά ριμπάουντ, δεν μπορείς να τρέξεις και να παίξεις, όπως θέλουμε εμείς. Αυτή είναι η ιστορία του αγώνα».

- Για τη διαφορά στην απόδοση των γκαρντ των δύο ομάδων: «Οι αντίπαλοι γκαρντ έπαιξαν καλύτερα και υπερίσχυαν. Δεν έχω κάποια περαιτέρω εξήγηση. Το σχόλιο ή η ερώτησή σας είναι αληθές. Ήταν ένα σημαντικό στοιχείο του αγώνα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο».

- Για τον Βαγγέλη Μάντζαρη: «Ίσως έπρεπε να παίξει περισσότερο σήμερα».

- Για το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες της ομάδας του αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε ντέρμπι: «Είναι ένας παράγοντας. Ένας τρόπος να αντισταθμίσεις είναι να είσαι καλός στα αμυντικά ριμπάουντ και να μην κάνεις λάθη. Δεν τα καταφέραμε. Αυτά τα ματς πρέπει να τα ζήσουν οι παίκτες μας για να εξελιχθούν. Στο πρώτο ημίχρονο παρά την ατμόσφαιρα δείξαμε την ποιότητα και σταθήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν τα καταφέραμε, γιατί δεν κάναμε καλά τα απλά πράγματα. Δεν πήραμε τα αμυντικά ριμπάουντ και χάναμε την μπάλα. Ήμουν ειλικρινής όταν είπα πως τα 20 επιθετικά ριμπάουντ, είναι πάρα πολλά. Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Πρέπει να δεχθείς λιγότερους από 80 πόντους για να νικήσεις εδώ».

- Για το τι προλαβαίνει να αλλάξει η ομάδα του για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, για την 6η αγωνιστική της Basket League: «Πρώτα απ’ όλα προηγούνται άλλα ματς. Πρέπει να σκεφτώ πώς θα προσεγγίσουμε αυτά τα ματς. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μεγάλη σημασία για το πρωτάθλημα. Θα είμαστε έτοιμοι, αλλά πρέπει πρώτα να προετοιμάσουμε τα άλλα παιχνίδια».

- Για την εξέλιξη του μπάσκετ και τις διαφορές που υπάρχουν: «Οι ομάδες προσπαθούν να αυξήσουν το ρυθμό των αγώνων. Σίγουρα ξέρω πως αυτό θέλουμε να κάνουμε εμείς, αλλά όταν χάνεις 20 ριμπάουντ, δεν μπορείς να σκοράρεις γιατί δεν έχεις την μπάλα. Ο μεγάλος Τσαρλς Μπάρκλεϊ έλεγε ότι όταν δεν έχεις την μπάλα, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Είμαι πολύ χαρούμενος για τις συνεντεύξεις Τύπου στην Ελλάδα. Γίνονται πολλές ερωτήσεις. Σε άλλα μέρη δεν γίνονται καθόλου και δείχνουν σαν να μην ενδιαφέρονται. Χαίρομαι για αυτό, παρότι δεν έχω καλή διάθεση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x