Ευρώπη

«Μπλόκο» της Νταρουσάφακα στη Φενέρ ενόψει Ολυμπιακού

Στη δεύτερη ήττα της στο τουρκικό πρωτάθλημα υποχρέωσε η Νταρουσάφακα τη Φενέρμπαχτσε, επικρατώντας 84-78. Αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ ο Βέσελι, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Την ήττα με 84-78 από την Νταρουσάφακα γνώρισε η Φενέρμπαχτσε, ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα. Μάλιστα, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στερήθηκε τον Γιαν Βέσελι σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Τσέχος αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος του πρώτου.

Μεγάλη εμφάνιση από τους νικητές έκανε ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Σκότι Γουίλμπεκιν, με 30 πόντους, ενώ με δικό του τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, η ομάδα του «κλείδωσε» το ροζ φύλλο. Πρώτος σκόρερ για τους πρωταθλητές Ευρώπης ήταν ο Γουοναμέικερ με 22 πόντους, ενώ καλή παρουσία είχε ο Κώστας Σλούκας με 15.

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς είχε τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο (15-19), ωστόσο στο δεύτερο, η Νταρουσάφακα ανέβασε τις στροφές της και πήγε στα αποδυτήρια με το +9 (45-34). Μάλιστα, ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Γιαν Βέσελι αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ, καθώς έσπρωξε αντίπαλο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Φενέρ αντέδρασε και πλησίασε στο καλάθι τη διαφορά, αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο τέλος και το έκλεισαν στο +5 (59-54). Με πρωταγωνιστή τον Σλούκα, η ομάδα του Ζοτς πήρε ξανά το προβάδισμα (64-65). Στη συνέχεια, το σύνολο του Μπλατ πέρασε ξανά μπροστά, με τον Γουίλμπεκιν να βάζει την… υπογραφή του στα 17’’ πριν τη λήξη, καθώς με τρίποντο από τα 7 μέτρα τους πήγε στο +4 (82-78). Στην επόμενη επίθεση, ο Μαχμούτογλου αστόχησε έξω από τα 6,75μ. και έτσι η Νταρουσάφακα έφτασε στη νίκη με το τελικό 84-78, το οποίο διαμορφώθηκε με δύο βολές από τον Κάμινγκς.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 45-34, 59-54, 84-78

Το τρίποντο του Γουίλμπεκιν που «κλείδωσε» τη νίκη της Νταρουσάφακα:


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x