Euroleague

Μπόγρης στον ΣΠΟΡ FM: «Ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα στο ντέρμπι»

Ο Παναθηναϊκός Superfoods είναι το φαβορί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπόγρης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Τον Παναθηναϊκό Superfoods έχρισε φαβορί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μπόγρης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, με τον διεθνή σέντερ της Τενερίφης να τονίζει πως οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν τύχη στο ματς μόνο εάν περιορίσουν τη δημιουργία του Νικ Καλάθη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπόγρης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Τόλη Κοτζιά και Σταύρο Χονδροθύμιο:

Για την καλή πορεία της Τενερίφης μέχρι στιγμής: «Η ομάδα έχει ξεκάθαρους ρόλους. Ξέρει ο καθένας τι να κάνει στο γήπεδο. Βασιζόμαστε στο ομαδικό παιχνίδι πολύ. Αν κάνεις καλά παιχνίδια έχεις αυτοπεποίθηση, χημεία και βελτιώνεσαι. Μας έτυχαν τραυματισμοί και μείωσαν το ροτέισον και κάποιοι έπαιζαν περισσότερο, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση. Μετά τη μεγάλη νίκη μέσα στην Γκραν Κανάρια, πάμε εξαιρετικά γιατί μπήκε το νερό στ’ αυλάκι και πιστεύω ότι θα είναι αποτυχία αν δεν μπούμε στο Κύπελλο».

Για τις ήττες στο Champions League του μπάσκετ: «Και στα δύο ματς που χάσαμε, τα χάσαμε λόγω κούρασης και αστοχίας. Τα χάσαμε από τα τρίποντα. Είναι η υπογραφή μας το τρίποντο και η καλή άμυνα. Για το Champions League είμαστε από τα φαβορί για τον όμιλο και πιστεύω ότι θα είναι συναρπαστική η συνέχεια».

Για την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Ρεάλ: «Δεν το είδα το ματς, αλλά κατάλαβα απ’ όσα διάβασα… Έναν Γιουλ να κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Τον Παναθηναϊκό να παίζει καλό μπάσκετ και να κάνει μία ήττα προγράμματος, αλλά θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Είναι τρομερή απώλεια του Γκιστ και του εύχομαι περαστικά. Από ‘κει και πέρα, είναι ένα ματς που μπορεί να το ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός εύκολα, με μία νίκη επί του Ολυμπιακού».

Για το ροτέισον των ομάδων: «Εδώ στην Ισπανία οι ομάδες έχουν ροτέισον 14 παικτών. Στα ματς του πρωταθλήματος ξεκουράζουν παίκτες. Κάνουν ροτέισον και κάθε εβδομάδα βγάζουν διαφορετικούς παίκτες, για να ανταπεξέλθουν στην Ευρωλίγκα. Εδώ, υπάρχει στο πρόγραμμα και η ήττα και δεν ήρθε το τέλος να έρθει. Αυτό, μακροπρόθεσμα θα τους βοηθήσει γιατί θα έχουν ξεκούραστους παίκτες. Στην Ελλάδα το έχουμε παρακάνει με τα κλειστά ροτέισον. Δεν χρειάζεται να παίζουν 8-9 με παίκτες. Για παράδειγμα τον Παπαπέτρου που βοήθησε πολύ χθες με την Μπαρτσελόνα. Αν δεν είχε χρόνο συμμετοχής δεν θα μπορούσε να βοηθήσει».

Για το ποιος έχει το προβάδισμα στο ντέρμπι: «Δίνω το ματς αύριο στον Παναθηναϊκό, λόγω έδρας και ότι έρχεται από μία ήττα, αλλά με καλή εμφάνιση. Είναι ένα ματς που όλοι παίζουν για τη νίκη και θα είναι πάντα ντέρμπι, σε όποια κατάσταση και να είναι ο αντίπαλος. Σίγουρα, η απώλεια του Γκιστ είναι μεγάλη, αλλά δεν είναι σε μία θέση που πονάει ο Παναθηναϊκός. Στο “4” οι Φώτσης και Νίκολς μπορούν να ανταπεξέλθουν. Αν θέλει ο Ολυμπιακός να νικήσει, το κλειδί είναι ο περιορισμός του Νικ Καλάθη. Αν τον σταματήσει θα έχει τύχη, γιατί είναι πολύ χρήσιμος, ειδικά στη δημιουργία του Παναθηναϊκού. Είναι μονόδρομος να παίζει πολύ πλέον ο Νικ, γιατί δεν έχει επιλογές στον “1” ο Παναθηναϊκός. Τώρα, δείχνει σε καλή κατάσταση και με τον Πασκουάλ έχει βρει αυτοπεποίθηση και θυμίζει έναν Νικ που βλέπαμε παλιά στον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια τον Νικ που πήρε την Κουμπάν και την οδήγησε στον τελικό του Eurocup».

Για την κούραση: «Δεν υπάρχει αυτό. Ο παίκτης θέλει να παίζει όσο παραπάνω γίνεται. Η κούραση σημαίνει ότι δεν θα είσαι αποδοτικός και τα 40 λεπτά στη συνέχεια. Κανείς δεν θα ζητήσει να βγει, αλλά θα είσαι πιο αργός. Θέλεις φρέσκα πόδια. Βέβαια, ο πολύς χρόνος στο γήπεδο σου δίνει αυτοπεποίθηση και το μπάσκετ είναι άθλημα αυτοπεποίθησης. Η κούραση είναι νομίζω δικαιολογία των προπονητών».

Για το αν είναι ευχαριστημένος στην Τενερίφη: «Ξεκίνησα καλά, άλλα έκανα λίγο την κοιλιά μου τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Υπογράψαμε τον Ίνγκλις, γύρισαν οι τραυματίες και γι’ αυτό τα πράγματα είναι λίγο ζόρικα για εμάς τους ψηλούς. Γι’ αυτό, κάναμε κάποια σκαμπανεβάσματα, γιατί ψάχνουμε τους ρόλους μας. Είμαι όμως πολύ ευχαριστημένος. Στην ομάδα έχουμε πολύ καλό κλίμα και ο προπονητής είναι καλός και με εμπιστεύεται. Δεν περιμέναμε τέτοιο ξεκίνημα, αλλά πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα για εμάς».

Για το ερχόμενο ματς με τη Φουενλαμπράδα: «Δεν έχει ξεκινήσει καλά η Φουενλαμπράδα. Έχει τον Πόποβιτς, τον Χάκανσον της Μπαρτσελόνα, τον Πάουνιτς, ενώ πήρε τον Τσάβι Ρέι, που είναι ένας έμπειρος Ισπανός παίκτης. Είναι καλή ομάδα και θέλει πολλή προσοχή, αλλά μέσα στο γήπεδό μας είμαστε δύο ταχύτητες πάνω από τον αντίπαλο και είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να περάσει από εδώ. Παίζουμε, όμως, πάλι πρωί… Δεν γίνεται να ξυπνάς 8 το πρωί, για να παίξεις στις 12. Δεν έχεις χρόνο για αποθεραπεία, αν τύχει να μην κοιμηθείς καλά. Είναι καλό γιατί στοχεύουν στον κόσμο, αλλά το μπάσκετ στην Ευρώπη είναι η νίκη και δεν είναι σαν το NBA. Αλλά, τόσα χρόνια το συνηθίσαμε».

Για την προετοιμασία πριν τα ντέρμπι: «Δεν αλλάζεις συνήθειες. Γενικά, όλα τα μεγάλα ματς πάντα έχουν ενδιαφέρον, γιατί συγκεντρώνεσαι από μόνο σου, αφού το σκέφτεσαι από τις προηγούμενες δύο ημέρες. Το να μείνεις συγκεντρωμένος είναι το “α και το ω”. Αυτά τα ματς, σε κάνουν να συγκεντρώνεσαι από μονός σου και την ημέρα του παιχνιδιού είσαι έτοιμος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x