Ελλάδα

Μπόγρης στον ΣΠΟΡ FM: «Προτεραιότητά μου η Ισπανία»

Προτεραιότητα για τον Γιώργο Μπόγρη αποτελεί να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της Ισπανίας που παίζει στην Ευρωλίγκα, χωρίς να κλείνει την πόρτα στην Ελλάδα, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Τον πρώτο λόγο στην Ισπανία για τη συνέχιση της καριέρας του δίνει ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι να υπογράψει σε ομάδα της Ευρωλίγκας.

Ο διεθνής σέντερ μίλησε για την καριέρα του στην ACB, την πορεία του στην Τενερίφη, αλλά και τους Τσάβι Πασκουάλ και Γιώργο Μπαρτζώκα, όπως και για την Εθνική.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε στους Τόλη Κοτζιά και Σταύρο Χονδροθύμιο για:

-το μέλλον του: «Δεν έχω εικόνα ακόμη, είναι πάρα πολύ νωρίς. Η χρονιά ήταν πολύ πετυχημένη και δεν το περίμενα. Μετά από μια τέτοια σεζόν, προτεραιότητά μου είναι να βρω μια ομάδα Ευρωλίγκας. Αυτός είναι ο στόχος μου. Τον πρώτο λόγο έχει η Ισπανία, γιατί εκεί με έχουν σεβαστεί και μου έχουν δώσει την ευκαιρία να δείξω την αξία μου. Θέλω πολύ να παίξω στην Ευρωλίγκα και πιστεύω πως αν μπω στη λίγκα αυτή θα καταφέρω να μείνω εκεί για πολλά χρόνια».

-το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα: «Σε όλα είμαι ανοιχτός, αλλά προτεραιότητά μου είναι η Ισπανία. Πριν δύο χρόνια θα γύριζα σαν… σκυλί. Θα βάλω κάτω τις επιλογές και μετά από τόσα λάθη που έχω κάνει πιστεύω πως θα πάω στην ομάδα που θα με αναδείξει καλύτερα».

-το αν υπάρχει πιθανότητα παραμονής στην Τενερίφη: «Η Τενερίφη με θέλει, η ομάδα θα είναι σχεδόν ίδια και θα συνεχίσει να είναι ομάδα υψηλού επιπέδου. Με τον προπονητή είχαμε εξαιρετική χημεία. Πάντως δεν μπορώ να βιαστώ. Θέλω να εξαντλήσω τις πιθανότητες για να βρω κάτι καλύτερο».

-το τι θα παίξει ρόλο για την απόφασή του: «Το οικονομικό το βάζω σε τελευταία μοίρα. Το πρεστίζ της ομάδας είναι πολύ σημαντικό, αλλά σημαντικό είναι να δουλέψω και με ανθρώπους που ξέρω. Αν βρω μια πόλη που θα μου δώσει ποιότητα ζωής και έχω έναν προπονητή που ξέρει τι θέλει από μένα».

-τους τελικούς της Α1: «Θέλω να δούμε καλύτερα παιχνίδια, γιατί ο καθένας προσπαθούσε να καταστρέψει το παιχνίδι του άλλου κι όχι να κάνει το δικό του. Πολύ ένας-ένας, πολύ άναρχο μπάσκετ… Αυτός δεν είναι ο δικός μας τρόπος».

-τις τιμωρίες κεκλεισμένων των θυρών: «Το χρηματικό πρόστιμο και η τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών δεν είναι η λύση. Η λύση είναι η αφαίρεση βαθμών. Δεν είναι δίκαιο να στερείς το γήπεδο σε έναν άνθρωπο που πληρώνει για διαρκείας».

-το φίλαθλο κοινό στην Ισπανία: «Παίζαμε με την Μπαρτσελόνα και μετά μας περίμεναν φίλαθλοι με αυτόγραφα. Ο αθλητικός πολιτισμός στην Ισπανία είναι κάτι απίστευτο. Πρέπει να πας να ζήσεις ένα Final 8 του Κυπέλλου. Όλο το vibe στην πόλη είναι απίστευτο. Παρέες φιλάθλων άλλων ομάδων να τραγουδάνε μαζί στην πόλη και να γλεντάνε. Το έζησα και δεν το πίστευα».

-τον αποκλεισμό της Τενερίφης από τη Μάλαγα στα play offs: «Πληρώσαμε το μήνα πριν το Final Four, γιατί όλη μας η ενέργεια και η συγκέντρωση ήταν εκεί. Τότε κάναμε κάποιες ήττες και χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των play offs».

-τους τελικούς Ρεάλ-Βαλένθια: «Η Βαλένθια είναι σκληρή ομάδα, αλλά δεν πιστεύω πως θα μπορέσει σε μια σειρά με βάθος θα νικήσει μια ομάδα σαν τη Ρεάλ με τόσο ταλέντο. Έχει τον πρώτο λόγο λόγω πλεονεκτήματος έδρας και δυναμικής».

-τη ζωή στην Τενερίφη: «Ήταν πολύ ωραία. Το να έχεις καλοκαίρι όλο το χρόνο δίνει ποιότητα ζωής. Αν εξαιρέσεις τα ταξίδια που ήταν ταλαιπωρία, όλα ήταν πολύ ωραία. Η εμπειρία στο ηφαίστειο ήταν κάτι εντυπωσιακό. Είναι ένα νησί στο οποίο μπορείς να κάνεις τα πάντα».

-τη σχέση του με το ποδόσφαιρο: «Δεν βλέπω πολύ ποδόσφαιρο, αλλά πέρσι στην Ισπανία κάθε δύο εβδομάδες πήγαινα στο ‘Σαν Μαμές’ και έβλεπα την Μπιλμπάο».

-το τι έχει βελτιώσει ατομικά: «Πάνω-κάτω κάνω τα ίδια πράγματα, αλλά η εμπιστοσύνη του προπονητή βοηθά πολύ. Η αυτοπεποίθηση είναι μη σου πω και το 80% του παιχνιδιού. Έβαλα πολύ low post στο παιχνίδι μου, αλλά έχω περιθώρια βελτίωσης. Θέλω να συνεχίσω να έχω το σουτ από μέση απόσταση, γιατί δεν έχω παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Στόχος μου είναι να βάλω και το τρίποντο στο ρεπερτόριό μου. Θέλω να προσέχω το σώμα μου για να έχω καριέρα για περισσότερα χρόνια. Στο εξωτερικό δεν κοιτάζουν τα χρόνια, ο Μίντλετον έπαιζε μέχρι τα 43».

-την άποψη των Ισπανών για τον Πασκουάλ: «Πίνουν νερό στο όνομά του. Είναι από τους πιο αξιόλογους προπονητές και ανθρώπους. Σίγουρα θα έχει πάθει ένα σοκ με την ελληνική πραγματικότητα, αλλά θεωρώ πως προσαρμόζεται και όταν είναι να κριθεί θα κριθεί με τον καλύτερο τρόπο, γιατί είναι ένας έξυπνος άνθρωπος και εργάζεται σκληρά».

-την απόλυση του Μπαρτζώκα από την Μπαρτσελόνα: «Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την αξία του. Το έχει αποδείξει με έργα. Σίγουρα φταίνε και παράμετροι που δεν είχαν να κάνουν με αυτόν. Η ομάδα είχε πολλούς τραυματισμούς και δεν βρήκε χημεία. Επίσης άργησε να υπογράψει και δεν βρήκε τους παίκτες που ήθελε. Θεωρώ πως επειδή είναι ένας άνθρωπος ικανός και εργατικός θα βρει το δρόμο του και θα ξαναδουλέψει σε ομάδα παρόμοιου επιπέδου».

-την Εθνική κι αν έχει επικοινωνήσει κάποιος μαζί του: «Δεν με έχει πάρει κανείς τηλέφωνο ακόμη. Θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί ο προπονητής και να στηθεί μια καλή ομάδα που να φέρει μια επιτυχία. Είναι μια περίοδος κρίσης, προσπαθείς να παντρέψεις τρεις γενιές και θέλει λίγο χρόνο. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να γίνει παρέα και να έχει ο καθένας τον ρόλο του. Με λίγη τύχη η επιτυχία είναι κοντά».

-τους προπονητές που είχε στην καριέρα του: «Είμαι τυχερός που είχα πολύ καλούς προπονητές και από τον καθένα έπαιρνα και κάτι, νοητικά και αγωνιστικά. Και από τον Ομπράντοβιτς όσο ήμουν στον Παναθηναϊκό απορρόφησα αρκετά πράγματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x