Ελλάδα

Μπουντούρης για Ιτούδη: «Όταν έχεις μυαλό… μαθαίνεις»

Υπερήφανος για την πορεία του Δημήτρη Ιτούδη δήλωσε ο Νίκος Μπουντούρης στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Τον βοήθησε το ότι ήταν δίπλα σε μεγάλο προπονητή, αλλά αυτό δεν αρκεί», επεσήμανε.

Ο Νίκος Μπουντούρης εκθείασε τον Δημήτρη Ιτούδη μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 την επομένη της κατάκτησης της πρώτης του Ευρωλίγκας ως πρώτος προπονητής, όντας στο τιμόνι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ανέφερε ότι αισθάνεται υπερήφανος γι’ αυτόν, αλλά και: «Σίγουρα τον βοήθησε ότι ήταν για χρόνια δίπλα σε έναν μεγάλο προπονητή, αλλά αυτό δεν αρκεί. Σίγουρα, έχει διαφορά το να είσαι πρώτος από το να είσαι δεύτερος προπονητής, αλλά όταν έχεις μυαλό μαθαίνεις από αυτόν που είναι δίπλα σου».

Αναλυτικά μίλησε στους Τόλη Κοτζιά και Σταύρο Χονδροθύμιο για:

-την πορεία του Δημήτρη Ιτούδη ως πρώτος προπονητής: «Με τον Δημήτρη Ιτούδη συναντηθήκαμε πολύ παλιά για πρώτη φορά. Είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος, είμαι υπερήφανος που βρίσκεται σε αυτήν την ομάδα και είναι άξιος εκπρόσωπος μας. Γενικά, είναι πολύ σοβαρός και μετρημένος συνεργάτης. Πάντα πίστευε στον εαυτό του και έδειχνε πολύ σοβαρότητα από πάντα. Σίγουρα τον βοήθησε ότι ήταν για χρόνια δίπλα σε έναν μεγάλο προπονητή, αλλά αυτό δεν αρκεί. Σίγουρα, έχει διαφορά το να είσαι πρώτος από το να είσαι δεύτερος προπονητής, αλλά όταν έχεις μυαλό μαθαίνεις από αυτόν που είναι δίπλα σου».

-την ανοδική πορεία των Ελλήνων προπονητών: «Και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά από αυτό που είχε πετύχει στον Ολυμπιακό, πήγε σε ένα σύλλογο του εξωτερικού και πέτυχε πράγματα και εκεί. Υπάρχει πλέον και ελληνική σχολή. Έχουν τρόπο σκέψης και οργάνωσης. Είναι αλήθεια ότι μας βοήθησαν οι Σέρβοι προπονητές και γενικότερα οι ξένοι προπονητές που ήρθαν εδώ, αλλά και εμείς είχαμε τα κατάλληλα άτομα, τα κατάλληλα… αυτιά για να μάθουμε πράγματα. Πολύ νέοι προπονητές έκατσαν δίπλα σε έμπειρους και έμαθαν. Πιστεύω ότι θήτεψαν και εδώ, έγιναν καλύτεροι.

Είδαμε και με την Εθνική ομάδα ότι οι Έλληνες προπονητές πέτυχαν σημαντικά πράγματα. Εγώ συναντάω και πολλούς ανθρώπους σε διάφορα πόστα που έχουν ικανότητες. Έτσι είναι, έχουμε τα δικά μας χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει παρθενογένεση. Διάβασα την ιστορία τους. Κι αυτοί στείλανε τους δικούς τους ανθρώπους στην Αμερική και στη συνέχεια έκαναν τη δική τους επανάσταση. Δεν γίνεται να μην κάνουμε λάθη και δεν πρέπει να μένουμε στα λάθη.

Πρέπει ο καθένας να δείχνει τη δουλειά του, δεν σημαίνει ότι είμαστε ανταγωνιστές. Ο καθένας δείχνει τις γνώσεις του και τις ιδέες του. Προχωρώντας όλοι μαζί θα κερδίσουμε από αυτό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x