Euroleague

«Μυστικό του Ολυμπιακού ο κορμός και οι Έλληνες»

Η δημιουργία ενός σταθερού κορμού, με πολλούς Έλληνες και στοχευμένες κινήσεις ξένων είναι το μυστικό της επιτυχίας του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ν. Λινάρδος.

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία… Ο Νίκος Λινάρδος εστίασε στον κορμό του Ολυμπιακού, που διαθέτει πολλούς Έλληνες και ικανούς ξένους ώστε να καλύπτει ακόμη και μια «ηχηρή» απουσία σαν του Σπανούλη, αναλύοντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Παράλληλα ο πολύπειρος τεχνικός μίλησε για τη διαφορά των «ερυθρόλευκων» απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, αλλά και για τον αποψινό κρίσιμο αγώνα του Παναθηναϊκού με την Εφές.

Αναλυτικά, ο Νίκος Λινάρδος μίλησε στον Βάιο Τσούτσικα για:

-τη νίκη του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη: «Κανείς δεν θα περίμενε ότι με την απουσία του Σπανούλη θα μπορούσε να περάσει από τη Βαρκελώνη. Το ματς ήταν κομβικό για την Μπαρτσελόνα, που καιγόταν για νίκη, ενώ ο Ολυμπιακός αν έχανε δεν θα του έλεγε κανείς τίποτα. Έκανε όμως μια καταπληκτική εμφάνιση με αφετηρία την άμυνα. Είχε πολύ καλές επιλογές, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού».

-τη σημασία του ελληνικού κορμού: «Ο Ολυμπιακός βασίζεται σε έναν ελληνικό κορμό, με παιδιά που παίζουν πάνω από 20-25 λεπτά. Αυτό δεν το βλέπεις σε πολλές μεγάλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός συντηρεί ένα μοντέλο καλών Ελλήνων παικτών με στοχευμένες προσθήκες καλών ξένων».

-τη συνεισφορά του Παπανικολάου: «Ο Παπανικολάου έχει το προσόν να αντλεί δύναμη μέσα από την άμυνα. Είναι ψηλό παιδί με μεγάλα χέρια και γρήγορα πόδια, που μπορεί να μαρκάρει από το ένα μέχρι το πέντε. Ο Σφαιρόπουλος πίστεψε στο παιδί αυτό, όπως στον Παπαπέτρου, τον Αγραβάνη και τον υγιή Πρίντεζη. Χωρίς προσθαφαιρέσεις και κρατώντας τον κορμό, μπορεί να κερδίζει τα ματς μέσα από την άμυνα».

-τα προβλήματα της Φενέρμπαχτσε: «Η Φενέρμπαχτσε έχει συγκεκριμένες δυνατότητες, γιατί δεν έχει γηγενείς παίκτες. Έλειψε και ο Μπογκντάνοβιτς για μεγάλο διάστημα. Όσο ο Ολυμπιακός είναι υγιής, θεωρώ πως έχει καλύτερη τύχη από τη Φενέρμπαχτσε. Η Φενέρ δεν με εκπροσωπεί σαν μπάσκετ εμένα. Έχει βέβαια έναν μεγάλο προπονητή, αλλά τις ομάδες τις κάνουν κυρίως οι παίκτες και ο προπονητής βοηθά στο 30%».

-τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Στενοχωρήθηκα που τον λύπησε μια ελληνική ομάδα, γιατί είναι φίλος μου εδώ και χρόνια και είχαμε συνεργαστεί στο Μαρούσι».

-τον αποψινό αγώνα του Παναθηναϊκού: «Θέλω να βρει το δρόμο του ο Παναθηναϊκός. Αν δεν καταφέρει να είναι στην πρώτη τετράδα, να διεκδικήσει την πρόκριση έστω και με μειονέκτημα έδρας. Σήμερα περιμένω να δω πώς θα εμφανιστούν με τη φανέλα του ‘πρέπει’. Θα πρέπει να πνίξει την Εφές από το πρώτο λεπτό με την άμυνά του. Πρέπει να πιέσει και να τρέξει στον αιφνιδιασμό, αλλά και να βάλει τον Μπουρούση στο παιχνίδι. Ο Γιάννης δεν έχει ξεχάσει το μπάσκετ, αλλά δεν έχει αξιοποιηθεί όπως πρέπει. Η Εφές είναι απείθαρχη ομάδα, έχει αθλητικά κορμιά, αλλά ο Περάσοβιτς δεν μπορεί να τους ελέγξει απόλυτα. Θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό ο Παναθηναϊκός. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τον Παναθηναϊκό και πιστεύω πως θα τα καταφέρει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x