Euroleague

ΜΥΘΙΚΗ Μπασκόνια διέσυρε την Ρεάλ!

Με μία εμφάνιση βγαλμένη από… παραμύθι, η Μπασκόνια διέλυσε την Ρεάλ Μαδρίτης της οποίας επικράτησε με 105-75 και έφτασε στη δεύτερη νίκη της στην φετινή Euroleague.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Μπασκόνια την αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης για την 7η αγωνιστική της Euroleague .

Οι Βάσκοι έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ της ''Fernando Buesa Arena'' και διέλυσαν το στέμμα της βασίλισσας, φιλοδωρώντας την με κατοστάρα (105-75), σε ένα παιχνίδι που το συγκρότημα του Πάμπλο Λάσο θα κάνει καιρό να ξεχάσει.

Οι γηπεδούχοι τα… έβαζαν από παντού και χαρακτηριστικό είναι πως κατάφεραν να πετύχουν 64 πόντους μόλις στο πρώτο μέρος. Οι 36 εξ αυτών μάλιστα σημειώθηκαν στην πρώτη περίοδο! Ενδεικτικό είναι πως στο 7ο λεπτό του παιχνιδιού η Μπασκόνια προηγούνταν με 27-5 (!), με το Ντόνσιτς να είναι απελπιστικά μόνος και το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους Βάσκους στο +19 (36-17).

Δαιμονισμένος ήταν ο ρυθμός του παιχνιδιού και στην δεύτερη περίοδο καθώς η επίθεση της Ρεάλ ξύπνησε για τα καλά και κάπως έτσι το ματς εξελίχθηκε σε… φεστιβάλ πόντων. Η Βασίλισσα κατάφερε να μειώσει προς στιγμήν στους 16 (43-27), ωστόσο η Μπασκόνια βρήκε και πάλι λύσεις στο πρόσωπο των Μπομπουά και Τζάνινγκ και έφτασε να προηγείται ακόμα και με 24 (62-38). Ένα δίποντο του Ουέρτας διαμόρφωσε το 64-44 το οποίο ήταν και το σκορ στην ανάπαυλα του ματς.

Το +20 δεν φάνηκε να χαλαρώνει τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνεθ, οι οποίοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος με το πόδι στο… γκάζι. Κάπως έτσι το σκορ έφτασε ακόμα και στο +25 με τον Ουέρτας να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο και την Μπασκόνια να φτάνει στο τέλος της 3ης περιόδου στους 88 πόντους (88-63).

Στην τελευταία περίοδο αμφότερες οι ομάδες, έριξαν το ρυθμό του ματς, κάτι ωστόσο που δεν εμπόδισε τους γηπεδούχους να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά και να φτάσουν σε ένα ιστορικής σημασίας αποτέλεσμα (105-75).

inner

inner

Τα δεκάλεπτα: 36-17, 64-44, 88-63, 105-75

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x