Ελλάδα

Μυθικός Σίνγκλετον στη… βόλτα του Παναθηναϊκού!

Πράματα και θάματα από τον Κρις Σίνγκλετον! Ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού σταμάτησε στους... 35 πόντους(!) και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στο 6x6 στην Α1, με το 90-73 κόντρα στην Κύμη.

Εξωγήινη εμφάνιση από τον Κρις Σίνγκλετον στη Χαλκίδα.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού Superfoods έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην Κύμη και συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να κάνει το 6x6 στην Α1, επικρατώντας με το άνετο 90-73.

Ο άσος του τριφυλλιού σταμάτησε στους... 35 πόντους(!) με 6/8 τρίποντα, 6/7 δίποντα και 5/6 βολές, δείγμα του ρεσιτάλ που παρέδωσε σήμερα. 9 ασίστ μοίρασε «σβηστά» ο Καλάθης, 13 πόντους έβαλε ο «αθόρυβος» Βουγιούκας, 10 ο Παππάς, ενώ ο Πασκουάλ μοίρασε το χρόνο. Έπαιξαν και οι Μήτογλου-Μποχωρίδης (έμεινε εκτός 12άδας ο Λοτζέσκι), αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους επιθετικά.

Από πλευράς ηττημένων, που παραμένουν χωρίς νίκη ως τώρα, 16 πόντους είχε ο ΜακΓκί, 13 ο Σμιθ και από 11 οι Μανωλόπουλος-Τζόουνς.

Τα δεκάλεπτα: 23-30, 37-40, 54-71

inner
inner

Το ματς

Η Κύμη μπήκε «κεφάτη» στην επίθεση, με τον Μανωλόπουλο να… μπουμπουνάει από τα 6.75, ωστόσο ο Σίνγκλετον ήταν «σεληνιασμένος» και με 12 προσωπικούς πόντους(!), διαμόρφωσε το ισόπαλο 14-14 στο 5’. Οι πράσινοι άρχισαν να πιέζουν περισσότερο στην άμυνα, οι γηπεδούχοι έχασαν την επαφή τους με το αντίπαλο καλάθι και σιγά-σιγά η διαφορά άνοιξε, με τον Όγκαστ να ταΐζεται κοντά στη ρακέτα για το 22-14 υπέρ του Εξάστερου. Η είσοδος του Βουγιούκα έδωσε νέες λύσεις στο τριφύλλι στο ζωγραφιστό, με τη διαφορά να φτάνει και σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά (30-20), προτού το γκολ-φάουλ του Οκερεαφόρ διαμορφώσει το 23-30 της πρώτης περιόδου.

Κακοποίηση του μπάσκετ η δεύτερη περίοδος στη Χαλκίδα, με τον Παναθηναϊκό να μην βρίσκει με τίποτα ρυθμό και να παθαίνει… εντυπωσιακό black out. Ο Ρίβερς τα έχανε, οι Λεκαβίτσιους-Παππάς δεν μπορούσαν να οργανώνουν και μοιραία στο 15’ το σκορ ήταν… μόλις 29-33, με τον ΜακΓκί να δίνει «ανάσες» στην Κύμη και να την διατηρεί «ζωντανή». Ο Πασκουάλ είδε πως τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά κι έριξε στο ματς Καλάθη-Ντένμον, προκειμένου να βρει λύσεις στην περιφέρεια (τόσο σε εκτέλεση, όσο και σε δημιουργία). Η εικόνα του Εξάστερου δεν βελτιωνόταν, ουδείς μπορούσε να κάνει… limit up και μοιραία οι γηπεδούχοι έφτασαν μέχρι και να προηγούνται, δύο λεπτά πριν το ημίχρονο, με 37-35, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που είχε σημειώσει μόλις πέντε πόντους, δείγμα της… κατάστασης. Στα τελευταία 90’’ του πρώτου μέρους, Σίνγκλετον και Καλάθης αποκατέστησαν εν μέρει την τάξη και διαμόρφωσαν το 37-40 υπέρ των πρασίνων.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν αποφασισμένοι να «διαγράψουν» την τραγική δεύτερη περίοδο και να «κλειδώσουν» το ροζ φύλλο αγώνα. Κάπως έτσι, λοιπόν, έτρεξαν επιμέρους σκορ 9-0 (δια χειρός Ντένμον, Βουγιούκα, Σίνγκλετον) και ξέφυγαν μετά από ώρα με διψήφια διαφορά, 49-37. Οι Αμερικανοί της Κύμης προσπάθησαν να κρατήσουν σε φυσιολογικά επίπεδα το σκορ, ωστόσο ο Σίνγκλετον ήταν σε… άγρια κατάσταση και με διαδοχικά καλάθια, διαμόρφωνε το 60-46 στο 25’. Το τρίτο δεκάλεπτο «σφραγίστηκε» με ποιον άλλον; Τον Αμερικανό του Εξάστερου. Έξι δικοί του πόντοι στο τελευταίο δίλεπτο δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πάρουν… ανάσα και έχρισαν απόλυτο αφεντικό το τριφύλλι, με το άνετο 71-54 στο 30’.

Ο Πασκουάλ άνοιξε κι άλλο το ροτέισον, αλλά η Κύμη δεν μπορούσε –αναμενόμενα- να ακολουθήσει το ρυθμό του Εξάστερου. Κάπως έτσι, λοιπόν, με Ντένμον-Παππά, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στους 20, 80-60. Ο Όγκαστ τελείωνε υποδειγματικά τις φάσεις κοντά στη ρακέτα, την ίδια ώρα που η πράσινη άμυνα είχε χαλαρώσει και οι Σμιθ-Τζόουνς έβρισκαν σημείο δράσης για το… χαλαρό 85-68. Διαδικαστικού χαρακτήρα η αναμέτρηση στο φινάλε, με τους Λεκαβίτσιους-Σακελλαρίου να βάζουν τις τελευταίες… πινελιές για το τελικό 90-73 υπέρ του Εξάστερου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x