Ελλάδα

Μωραΐτης: «Έμπνευση για εμάς το χρυσό της Εθνικής Νέων»

Ως έμπνευση για τους παίκτες της Εθνικής Εφήβων χαρακτήρισε ο Δημήτρης Μωραΐτης την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική Νέων Ανδρών.

Στο γεγονός πως οι παίκτες της Ελλάδας ήθελαν περισσότερο από αυτούς της Λετονίας την νίκη οφείλεται η παρουσία της Εθνικής Εφήβων στην προημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σύμφωνα με τον Δημήτρη Μωραΐτη.

Ο 18χρονος γκαρντ σε δηλώσεις που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, αναφέρθηκε στην επικείμενη αναμέτρηση με την Τουρκία, τονίζοντας πως είναι ένα παιχνίδι με ανοικτούς λογαριασμούς και πως ο ίδιος ανυπομονεί να αγωνιστεί σε αυτό.

Τέλος χαρακτήρισε ως έμπνευση για τους διεθνείς την πρόσφατη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της Εθνικής Νέων Ανδρών ενώ πρόσθεσε πως η επιτυχία αυτή τους προτρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι με την Λετονία:
«Το θέλαμε περισσότερο. Δώσαμε τα πάντα. Είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε στους προημιτελικούς. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι».

Για την Εθνική Εφήβων:
«Άρχισα να παίζω μπάσκετ όταν ήμουν 10 ετών. Δεν ήμουν πολύ καλός, όμως έκανα συνεχώς προπόνηση και μπόρεσαν να παίξω με την Εθνική ομάδα της χώρας μου. Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα. Θέλω να βγαίνω στο παρκέ και να παίζω το παιχνίδι μου με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ».

Για το παιχνίδι με την Τουρκία:
«Θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, αλλά έχουμε κάποιους ανοικτούς λογαριασμούς εδώ και κάποια χρόνια. Ανυπομονώ να παίξω σε αυτό το παιχνίδι».

Για το κακό ποσοστό του στα τρίποντα (12,5%):
«Ξέρω πως τα ποσοστά μου δεν είναι καλά, δεν ξέρω τι συμβαίνει. Παρόλα αυτά δεν πρόκειται να σταματήσω να σουτάρω. Θα δοκιμάσω και άλλα πράγματα όπως να πασάρω, θα κάνω τα πάντα για να κερδίζουμε».

Για το πρόσφατο χρυσό της Εθνικής Νέων:
«Αποτελεί έμπνευση για μας. Θέλουμε και εμείς το χρυσό. Η επιτυχία τους μας προτρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να μην απογοητεύσουμε τους εαυτούς μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x