Euroleague

«Ναυάγιο» για Παναθηναϊκό στη Μόσχα!

Αγνώριστος και στις δύο άκρες του παρκέ, ο τραγικός Παναθηναϊκός διασύρθηκε από τη Χίμκι (78-61) και δυσκολεύει πολύ το πλεονέκτημα έδρας.

Αλλού γι’ αλλού ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα και βαριά ήττα με κάτω τα χέρια από τη Χίμκι!

Η ομάδα του Πασκουάλ δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα της αναμέτρησης, ήταν τραγική και στις δύο άκρες του παρκέ και… μοιραία διασύρθηκε από την ομάδα του Μπαρτζώκα με 78-61.

Στο 14-9 και οι δύο ομάδες πλέον, με το τριφύλλι να κινδυνεύει να χάσει το πλεονέκτημα έδρας, αφού ίδιο ρεκόρ έχει και η Ζαλγκίρις (η οποία σε πιθανή ισοβαθμία υπερτερεί των πρασίνων). Το μόνο… θετικό του αποψινού «ναυαγίου», το γεγονός πως ο Εξάστερος κράτησε το +28 από το ματς του ΟΑΚΑ και σε πιθανή ισοβαθμία με τους Ρώσους, θα τους βάλει από κάτω…

Ντεμπούτο έκαναν οι νεοαποκτηθέντες Τζέιμς-Πέιν, με τον πρώτο να έχει κάποιες καλές εμπνεύσεις στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έβγαλε διάθεση, έχει το κορμί για να «σκεπάσει» τη ρακέτα, αλλά... ψαχνόταν. Δεν διασώθηκε κανείς από τον Παναθηναϊκό, με τον Πασκουάλ να δείχνει «μπλεγμένος» στο ροτέισον και την «ανάγκη» να παίξουν όλοι, κάτι που δεν βγήκε σε καλό.

Ναι μεν είχε 5 ασίστ ο Καλάθης, αλλά ήταν τραγικός εκτελεστικά με μόλις 2 πόντους και 1/9 σουτ. Δεν έδωσαν τίποτα Γκιστ, Παππάς, Ρίβερς, 14 πόντους σημείωσε ο Σίνγκλετον, αλλά είχε τρομερά «θέματα» στην άμυνα, 11 έβαλε ο Τζέιμς, άλλους τόσους και ο Ντένμον που έβαλε κάποια σουτ όταν όλα είχαν λίγο-πολύ κριθεί. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Σβεντ με 20 πόντους (1/7 τρίποντα), 16 πρόσθεσε ο Γκιλ, 9 πόντους και 10 ριμπάουντ είχε ο Χάνεϊκατ.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-31, 63-46, 78-61

inner
inner

Το ματς

Δεν ξεκίνησε συγκεντρωμένα το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, με τον Τζέιμς να χρίζεται πενταδάτος από τον Πασκουάλ. Παρά τη διάθεση που έβγαζε στην άμυνα, εντούτοις είχε πρόβλημα στην αντιμετώπιση του pick and roll (με αιχμή του δόρατος τον Σβεντ), ενώ έδειχνε «ψαρωμένος» στην επίθεση με αρκετά λάθη και αστοχία, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στη Χίμκι να προηγηθεί με 14-6. Η είσοδος του Ρίβερς και η εντυπωσιακή δημιουργία του Καλάθη… ξεκόλλησαν επιθετικά την ελληνική ομάδα, αλλά την ίδια στιγμή η άμυνα… έμπαζε, οι αλλαγές «πλήγωναν» και οι παίκτες του Μπαρτζώκα ξέφευγαν εκ νέου με οκτώ (21-13), χάρη σε τρίποντο του Τόμας. Οι πράσινοι κατάφεραν, πάντως, με τις ατομικές προσπάθειες των Τζέιμς-Καλάθη, αλλά και 1-2 άμυνες που έβγαλαν στο φινάλε, να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο -6, 24-18, μα πάνω από όλα να δείξουν… σημάδια ζωής.

Με τους Λεκαβίτσιους-Παππά να μην μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα σε οργάνωση/δημιουργία και με την φροντ λάιν να αντιμετωπίζει εξίσου προβλήματα από τους Χάνεϊκατ-Ρόμπισον, το τριφύλλι βρέθηκε να χάνει με διψήφια διαφορά (28-18). Αφού οι παίκτες του Πασκουάλ δεν μπορούσαν να συνέλθουν με τίποτα στην επίθεση, η λύση δόθηκε από τις βολές. Παίζοντας έξυπνα και γεμίζοντας με φάουλ τους Ρώσους, Βουγιούκας και Σίνγκλετον κατάφεραν από τη γραμμή να γράψουν το 30-27. Κάπου εκεί, όμως, η προσπάθεια έμεινε στη μέση… Η άμυνα έπαψε να λειτουργεί, στην άλλη άκρη του παρκέ χάνονταν «εύκολα» καλάθια και βολές και φυσιολογικά η Χίμκι ξέφυγε ξανά με 38-27. Ο Παναθηναϊκός ήταν αγνώριστος στην άμυνα, άφηνε τους Ρώσους να κάνουν ό,τι θέλουν είτε κοντά, είτε μακριά από τη ρακέτα, ενώ και επιθετικά δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ να… τραβήξει κουπί. Κάπως έτσι, το εφιαλτικό πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο -15 (46-31), με τα back to back τρίποντα του Τζένκινγκς να σφίγγουν το λουρί γύρω από το λαιμό του τριφυλλιού.

Ρίβερς και Παππάς ήταν… σκιά του εαυτού τους, η μπάλα δεν κυκλοφορούσε καθόλου καλά, ο Πασκουάλ δεν μπορούσε να βρει λύσεις και η Χίμκι το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον, φτάνοντας μέχρι και στο +20 (55-35), απέναντι σε έναν τραγικό Εξάστερο που έμοιαζε να έχει κατέβει για… βόλτα στη Μόσχα και όχι για κρίσιμο ματς που ίσως κρίνει το πού θα τερματίσει στην κανονική διάρκεια. Ο Τζέιμς πήρε κάποια σουτ, αφού δεν φαινόταν να υπάρχει πλάνο και οι αλλαγές των Ρώσων είχαν κόψει με εντυπωσιακό τρόπο τη δημιουργία, αλλά μόνος του δεν θα μπορούσε να γυρίσει αυτό το ματς. Οι Ρώσοι, λοιπόν, δεν αισθάνονταν την παραμικρή απειλή από τον… υπό διάλυση Παναθηναϊκό και διατήρησαν άνετοι και ωραίοι το μεγάλο τους προβάδισμα, 60-41. Όποιον κι αν έβαζε στο παρκέ ο Πασκουάλ, δεν του έδινε τίποτα και μοιραία ο Παναθηναϊκός έδειχνε ανήμπορος να αλλάξει τα κακώς κείμενα… Από το… πουθενά στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου, οι πράσινοι πήγαν να… ξαναμπούν στο κόλπο, αλλά τους κόπηκε η όρεξη με βίαιο τρόπο. Ο Σίνγκλετον έβαλε τρίποντο, ο Τζέιμς… αυτοκρατορικό λέι απ (για το 60-46), αλλά στη συνέχεια ο Μήτογλου αστόχησε σε δύο βολές, ο Γκιλ έβαλε buzzer beater πίσω από το κέντρο(!) και αντί να γίνει το -12, που θα άφηνε μία νότα αισιοδοξίας, φτάσαμε στο -17 του 30’, 63-46.

Κακά τα ψέματα χρειαζόταν ένα θαύμα για να «επιστρέψει» ο Παναθηναϊκός, αλλά κάτι τέτοιο δεν έμοιαζε δυνατό… Μπορεί, επιτέλους, Ντένμον-Σίνγκλετον να βρήκαν το χέρι τους από τα 6,75, ωστόσο ο Χάνεϊκατ έκανε ό,τι ήθελε κοντά στη ρακέτα του Παναθηναϊκού και η Χίμκι… πολύ εύκολα διατηρούταν σε θέση οδηγού (70-52) απέναντι στο τραγικό τριφύλλι. Το τελευταίο πεντάλεπτο είχε εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Εξάστερο να μην βγάζει σε ΚΑΝΕΝΑ σημείο του αγώνα έστω μια… υποτυπώδη αντίδραση, με τους Σβεντ-Γκιλ-Ντένμον να πετυχαίνουν τα τελευταία καλάθια του αγώνα για το 78-61 υπέρ της Χίμκι, σε ένα εφιαλτικό βράδυ για την ελληνική ομάδα, η οποία είχε όλα τα ατού της σε τραγικό βράδυ και ουσιαστικά… δεν έπαιξε ποτέ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x