NBA

Ο Σαμπόνις έγραψε ιστορία με 47 διαδοχικά double-double

Ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Σακραμέντο Κινγκς, ο οποίος έκανε 47 διαδοχικά double-double έγινε ο Ντομάντας Σαμπόνις και έγραψε ιστορία.

Ο Ντομάντας Σαμπόνις, ο οποίος διανύει μια εξαιρετική σεζόν στο NBA με τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς, πρόσθεσε άλλη μια γεμάτη εμφάνιση στο ενεργητικό του και πρωταγωνίστησε στη νίκη της ομάδας του επί των Μπακς με 129-94, έχοντας 22 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Ο Λιθουανός μάλιστα, με αυτή του την εμφάνιση κατάφερε να γράψει ιστορία, καθώς σημείωσε το κατά σειρά 47ο double-double και έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας του που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Ο 27χρονος ξεπέρασε το ρεκόρ που κατείχε ο Τζέρι Λούκας από την σεζόν 1967-68 (τότε η ομάδα ονομαζόταν Σινσινάτι Ρόγιαλς) με 46 διαδοχικά double-double.

Αυτό δεν είναι το πρώτο ρεκόρ που καταρρίπτει ο Σαμπόνις στη σύντομη θητεία του στους Σακραμέντο Κινγκς. Την περασμένη σεζόν, με κάταγμα στον δεξιό αντίχειρα, ο σέντερ των «βασιλιάδων» έκλεισε τη χρονιά με τα περισσότερα triple-double (14) και τα περισσότερα double-double (65) σε μία σεζόν στην Ιστορία του Σακραμέντο.

Ο Λιθουανός, αν σημειώσει double-double στα επόμενα έξι παιχνίδια, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Κέβιν Λοβ, που κατέγραψε 53 κατά τη διάρκεια της σεζόν 2010-11.

Επιμέλεια: Αντώνης Γάλλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x