Euroleague

Νέλσον: «Είμαστε υπερήφανοι»

Η πορεία του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα σταμάτησε στα play offs και ο ΝτεΜάρκους Νέλσον δηλώνει υπερήφανος μέσω της «SportDay» για όσα κατάφερε η ομάδα του. «Να βγούμε πιο δυνατοί».

Ευχαριστημένος από την παρουσία του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα εμφανίστηκε ο Ντε Μάρκους Νέλσον σε δηλώσεις του στη «SportDay», τονίζοντας παράλληλα ότι στο «τριφύλλι» πήραν τα μαθήματα τους. Ο Αμερικανός γκαρντ ανέφερε πως έμεινε στενοχωρημένος από τον τρόπο που τελείωσε η σειρά (3-1) των lay offs με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έδωσε το σύνθημα για την επόμενη ημέρα, καθώς υπάρχει και το πρωτάθλημα.

«Ήταν σκληρή μάχη, απέναντι σε μία ομάδα που είναι πολύ δυνατή και έχει στόχο το τρόπαιο. Η ΤΣΣΚΑ ήξερε τον τρόπο και πώς να εφαρμόσει υποδειγματικά το κάθε σύστημα σε επίθεση και σε άμυνα. Έχει εξαιρετικούς παίκτες. Δυστυχώς, δεν ξεκινήσαμε καλά τη σειρά. Τους κάναμε τη ζωή πολύ εύκολη στα δύο πρώτα παιχνίδια. Ωστόσο στο γήπεδό μας το παλέψαμε, παίξαμε ενωμένοι, ως ομάδα και νικήσαμε. Είμαι στενοχωρημένος γιατί δεν ήθελα να τελειώσει έτσι η σειρά. Ειδικά στο σπίτι μας.

Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στην τρίτη περίοδο, ξεμείναμε από δυνάμεις μάλλον, οι αντίπαλοί μας ήταν πιο φρέσκοι έχοντας και το ροτέισον και έτσι πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Πήραν τα ριμπάουντ, έβαλαν 2-3 μεγάλα σουτ έστω και υπό πίεση, άνοιξε το παιχνίδι και μετά τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Είχαμε πει στα αποδυτήρια ότι θα δώσουμε τα πάντα και την ψυχή μας για να ισοφαρίσουμε τη σειρά, αλλά δεν αντέξαμε
», σχολίασε ο παίκτης των «πρασίνων».

Για το φετινό ταξίδι του Παναθηναϊκού ο Νέλσον είπε: «Πρώτα απ' όλα νιώθω ευλογημένος να παίζω σε αυτό το επίπεδο. Όπως ισχύει και για όλη την ομάδα. Να είσαι μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Πήραμε τα μαθήματά μας, θα πρέπει να τα διορθώσουμε. Να αποτελέσουν οδηγό για τη συνέχεια. Διότι υπάρχει μπροστά μας και το πρωτάθλημα. Πρέπει να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την πορεία και να είμαστε καλύτεροι τη νέα σεζόν -και ως σύνολο, και ατομικά. Με περισσότερο πάθος και περισσότερη εξυπνάδα.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι υπήρξαν νέοι παίκτες- κλειδιά που έχουν αποκτήσει πνεύμα πρωταθλητή. Γενικά πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά για τη συνέχεια. Τις καλές και τις κακές εμφανίσεις. Όλα αυτά χρειάζονται προς επεξεργασία, σκέψη και βελτίωση.

Θεωρώ πάντως ότι είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό που καταφέραμε μέχρι τώρα στη διοργάνωση, αν και ξέρω πολύ καλά ότι ο Παναθηναϊκός βάσει της ιστορίας του έχει συνηθίσει να πηγαίνει ακόμα πιο μακριά. Ωστόσο είμαστε νέα ομάδα και πιστεύω του χρόνου θα είμαστε ακόμη καλύτεροι
».

Από εδώ και πέρα ο Παναθηναϊκός επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα και βάσει λογικής, αντίπαλός του θα είναι στους τελικούς ο Ολυμπιακός και ο πρώην παίκτης του Αστέρα είπε: «ακόμα έχουμε μπροστά μας και άλλα παιχνίδια, άλλες μάχες για να δώσουμε. Σίγουρα όταν έρθει η ώρα θα είναι πολύ δυνατή η σειρά των τελικών απέναντι στον Ολυμπιακό και θα πρέπει να παίξουμε με καρδιά και ψυχή, για να υπερασπιστεί ο Παναθηναϊκός τον τίτλο του».

Αυτό που έγινε μετά το τέλος της αναμέτρησης ήταν πραγματικά η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Τι και που έχασε η ομάδα τους με 19 πόντους από την ΤΣΣΚΑ και κούνησε μαντίλι στη διοργάνωση. Οι φίλαθλοι παρέμειναν στις θέσεις τους και συνέχισαν να τραγουδούν και να αποθεώνουν την ομάδα διότι ξέρουν καλά ότι στη φετινή διοργάνωση ξεπέρασε το ταβάνι της. Ο 29χρονος παίκτης ήταν ξεκάθαρος:

«Τι να πω, δεν υπάρχουν πολλά λόγια. Τους ευχαριστούμε. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτό. Διότι δείχνουν ότι ξέρουν να αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Να γυρίζαμε τον χρόνο πίσω και να ήμασταν καλύτεροι στη Μόσχα. Σημασία έχει και πάντα θα έχει η ομάδα και ο κόσμος να είναι ένα, ώστε να έρχονται οι επιτυχίες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x