Ελλάδα

Νέοι, ωραίοι και στα δύσκολα!

Δεν σαρώνει μόνο στα… εύκολα. Η Εθνική Νέων συνέτριψε 77-51 ΚΑΙ την ισχυρή Βοσνία, φτάνοντας στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού U20 και με το ενάμιση πόδι στη μεγάλη κατηγορία. Κορυφαίος ο Χαραλαμπόπουλος.

Πολύ κοντά στο μεγάλο στόχο της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία είναι η Εθνική Νέων Ανδρών. Παρά το κακό ξεκίνημα και το -8, κυριάρχησε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης απέναντι στη Βοσνία, έφτασε άνετα στο 77-51 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού U20 και πλέον χρειάζεται μία νίκη σε δύο αγώνες για να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία.

Το Σάββατο θα αντιμετωπίσει την Ισλανδία στις 21:00 και ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει, θα έχει τη δεύτερη ευκαιρία του μικρού τελικού.

Καταπληκτικός και πάλι ο Χαραλαμπόπουλος, σπουδαία και «αθόρυβη» δουλειά από τον Λούντζη, ηρωικός ο Κώττας που τα έβαλε με τα θηρία. Δεν έπαιξε ο Μουράτος λόγω στομαχικών διαταραχών.

Αποστολή στη Χαλκίδα, Χρήστος Ρομπόλης

Τολιόπουλος, Κόνιαρης, Σκουλίδας, Χαραλαμπόπουλος και Κώττας ξεκίνησαν το ματς για την Εθνική, που ήταν νευρική στην επίθεση και ευάλωτη στην άμυνα. Οι Βόσνιοι εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή σε ύψος και δύναμη φτάνοντας νωρίς στο +8 (6-14) με Καράχοτζιτς και Πόλουτακ να κάνουν ζημιά. Ο Κώττας αποτελούσε τον σχεδόν αποκλειστικό σκόρερ για την ελληνική ομάδα, που ήταν εκνευριστικά άστοχη στα τρίποντα (0/10) στην πρώτη περίοδο, που έκλεισε στο -7 (11-18). Η είσοδος των Λούντζη και Δίπλαρου άλλαξε το ρυθμό, ενώ ο Χαραλαμπόπουλος πήρε… μπρος και γρήγορα η διαφορά εξαφανίστηκε (21-21), με την Εθνική να φτάνει με τρίποντο του Τολιόπουλου στο 35-26 του πρώτου ημιχρόνου.

Το πράγμα είχε πάρει το δρόμο του και η ελληνική ομάδα συνέχιζε να κυριαρχεί. Με τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου εκτόξευσε τη διαφορά στους 18 (44-26) τα μέσα της τρίτης περιόδου. Το τρίτο φάουλ του Κώττα και το χτύπημα στο κεφάλι του Τσαλμπούρη απορρύθμισαν την Εθνική, που είδε τους Βόσνιους να πλησιάζουν στους έντεκα (44-33). Όμως οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου βρήκαν τις απαντήσεις με Χαραλαμπόπουλο και Σταμάτη ξεφεύγοντας με 22 (55-33). Η προσπάθεια των αντιπάλων να αντιδράσουν ήταν σπασμωδική και… ανοργάνωτη, με αποτέλεσμα η Εθνική να διατηρηθεί σε απόσταση ασφαλείας μέχρι και το τέλος που ήταν και στη μέγιστη διαφορά, 77-51.

Δεκάλεπτα: 11-18, 35-26, 56-35, 77-51.

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 4, (1) Κώττας 18, Κόνιαρης 4, Τσαλμπούρης, Σκουλίδας, Μπιλλής, Σταμάτης 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 23 (3), Δίπλαρος 7 (1), Μουράτος, Λούντζης 11 (2), Αντετοκούνμπο.

Βοσνία (Μουμίνοβιτς): Λόντσαρ 14, Μπάλιτς, Σάριτς, Ντούρμο, Άτιτς 2, Τσούρεβατς 6, Λούζαϊτς 4, Μάνγκαφιτς, Πόλουτακ 8, Λάζιτς 3 (1), Γκάριτς, Καράχοτζιτς 14 (1)

Διαιτητές: Κορτές (Ισπανία), Λαουριναβίτσιους (Λιθουανία), Ρόσι (Ιταλία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x