Euroleague

Νέος αρχιδιαιτητής στην Ευρωλίγκα ο Στόουκς

Ο Ρίτσαρντ Στόουκς αναλαμβάνει χρέη υπεύθυνου διαιτησίας στην Ευρωλίγκα αντικαθιστώντας τον Κώστα Ρήγα.

Αλλαγή στην «κεφαλή» της διαιτησίας της Ευρωλίγκας. Ο Ρίτσαρντ Στόουκς ανέλαβε καθήκοντα υπεύθυνου διαιτησίας αντικαθιστώντας τον Κώστα Ρήγα, ο οποίος θα αναλάβει στο εξής τη θέση της τεχνικής επιτροπής της διοργάνωσης.

«Ο Κώστας Ρήγας οδήγησε τη διαιτησία στην Ευρώπη στο κορυφαίο επίπεδο όλων των εποχών και οι διαιτητές έγιναν στο διάστημα αυτό καλύτεροι και περισσότερο επαγγελματίες. Ελπίζουμε να συνεχίσει να βοηθά στην εξέλιξη του αθλήματος», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου. «Σε αυτά τα 15 χρόνια συνέβαλε τα μέγιστα στην εξέλιξη της διαιτησίας και ελπίζουμε ο Ρίτσαρντ Στόουκς να αποδειχτεί άξιος διάδοχος, χάρη στην εμπειρία, τις γνώσεις του και την εξοικείωσή του με τους διεθνείς διαιτητές», πρόσθεσε.

Ο 48χρονος Βρετανός άρχισε την καριέρα του στη διαιτησία στα 18 του χρόνια και το 2005 εντάχθηκε στο τμήμα Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων και Διαιτησίας της FIBA Europe με καθήκον την εξέλιξη και εκπαίδευση των διεθνών διαιτητών. «Για μένα είναι μια μεγάλη ευκαιρία η ανάληψη της θέσης αυτής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη. Ανυπομονώ και ελπίζω να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που χάραξε ο προκάτοχός μου, Κώστας Ρήγας», τόνισε ο Ρίτσαρντ Στόουκς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x