Euroleague

Νέος... εφιάλτης για τον Ολυμπιακό!

Άξιος της μοίρας του ο Ολυμπιακός… Οι ερυθρόλευκοι ανέτρεψαν προσωρινά την κατάσταση, αλλά υπέστησαν νέα καθίζηση στο τέλος και ηττήθηκαν για τέταρτη σερί φορά εκτός έδρας, 89-78 από τον Ερ. Αστέρα.

Δεν συνέρχεται με τίποτα μακριά από το ΣΕΦ ο Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαθε καθίζηση στο τέταρτο δεκάλεπτο και παρά το γεγονός πως είχε ανατρέψει τα δεδομένα λίγο νωρίτερα, τελικά ηττήθηκε με το βαρύ 89-78 από τον Ερυθρό Αστέρα.

Στο 13-7 υποχώρησε πλέον η ελληνική ομάδα, η οποία έπεσε από την πρώτη δυάδα της Ευρωλίγκας, γνωρίζοντας τέταρτη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα στη διοργάνωση.

Με επιμέρους σκορ 29-14 στην τρίτη περίοδο, οι... δικοί μας ερυθρόλευκοι έφεραν «τούμπα» την κατάσταση (μετά το κακό πρώτο μέρος), στο 32' προηγήθηκαν και με επτά (61-68), δείχνοντας πως έχει μπει το... νερό στ' αυλάκι, ωστόσο οι Σέρβοι απάντησαν με σερί 10-0 και μετά δεν κοίταξαν ποτέ πίσω…

Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες (που την Δευτέρα φιλοξενούνται από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την Α1) ο Σπανούλης με 16 πόντους (5/12 σουτ, 4 λάθη, 3 ασίστ), αλλά ο αρχηγός τους πήρε… εκνευριστικά πολλές προσπάθειες στο τέλος, οι οποίες ήταν σχεδόν όλες άστοχες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να… σημάνει την αντεπίθεση. Καλή εμφάνιση από τον πάντα μαχητικό Παπανικολάου με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, μακριά από τα στάνταρ τους Πρίντεζης-Μιλουτίνοφ, ελάχιστα πράγματα από Στρέλνιεκς, κακός ο Μάντζαρης, τίποτα από τους αρνητικούς ΜακΛίν-Τόμπσον (έπαιξε μόλις 5’ ο δεύτερος), 14 πόντους σημείωσε ο Ρόμπερτς, αλλά δίχως πραγματικά να βοηθήσει την ομάδα του.

«Δήμιος» του Ολυμπιακού ο Ένις με 21 πόντους (4/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, ο οποίος έπαιξε και για τον άστοχο Ρότσεστι (11 πόντους με 3/13 σουτ) και τον τραυματία Φελντέιν, μπόλικη δουλειά από τους Νταβίντοβατς, Ντάνγκουμπιτς και Μπιέλιτσα.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 43-34, 57-63, 89-78

inner
inner

Το ματς

Αρκετά κεφάτος ξεκίνησε το ματς επιθετικά ο Ολυμπιακός, που είχε καλή κυκλοφορία, ήταν εύστοχος και από κοντά και από μακριά και κατάφερε να προηγηθεί 10-6. Το… κακό ήταν, όμως, πως ο Ερυθρός Αστέρας αποδείχθηκε πιο «καυτός» στη συνέχεια! Με ρεσιτάλ του Ντάνγκουμπιτς από την περιφέρεια, οι Σέρβοι πέτυχαν εννιά αναπάντητους πόντους και ανέκτησαν τα ηνία με 15-10. Τις λύσεις που δεν μπορούσε να δώσει στο σκοράρισμα ο Σπανούλης, τις έδωσε ο Ρόμπερτς με συνεχόμενα τρίποντα, τα οποία δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να… ξεμυτίσουν (18-18), παρά το γεγονός πως ήταν εκνευριστικά εύστοχοι από μακριά. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Αστέρα να προηγείται 24-20 και τον Ολυμπιακό να καλείται να παίξει καλύτερη περιφερειακή άμυνα, αλλά και να αποφύγει τα λάθη στην επίθεση, τα οποία είχαν ήδη κοστίσει αρκετές κατοχές (παρά το υψηλό σκορ).

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έμοιαζαν ανήμποροι να βγάλουν αντίδραση. Είτε οι «βασικοί», είτε (ακόμα χειρότερα) αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο. Με τον Ένις, λοιπόν, να προκαλεί σοβαρά ρήγματα και τον ΜακΛίν να έχει «θέματα» στο ζωγραφιστό, ο Ερυθρός Αστέρας… συνέχισε το βιολί του, φτάνοντας σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά, 31-21. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός, με τους Τόμπσον-ΜακΛίν-Γουίλτζερ να είναι αρνητικοί, τον Μάντζαρη να μην μπορεί να κάνει τη διαφορά και τους Σέρβους να διατηρούν τα… ηνία, με 35-26 στο 15’. Ο κόουτς των Πειραιωτών επανέφερε τους Σπανούλη-Πρίντεζη, αφού η κατάσταση στην επίθεση ήταν… χάλι, αλλά η ελληνική ομάδα δεν έδειχνε να συνέρχεται, αδυνατώντας να βρει το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι (8 πόντοι σε 7’, οι 6 εξ αυτών με βολές). Το μόνο… παρήγορο το γεγονός πως είχαν «ηρεμήσει» και οι γηπεδούχοι… Στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου μέρους, οι Πειραιώτες θέλησαν να πλησιάσουν, αλλά η άμυνά τους δεν ήταν στο «σωστό» επίπεδο, με τον Αστέρα να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 43-34.

Μία… εξωαγωνιστική φάση άλλαξε πλήρως το μομέντουμ με το καλημέρα του τρίτου δεκαλέπτου! Ο κόουτς του Ερυθρού Αστέρα «τρελάθηκε» για ένα φάουλ σε βάρος της ομάδας του, διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα, δέχθηκε δύο τεχνικές ποινές (με αποτέλεσμα να αποβληθεί) και ο Ολυμπιακός ξετύλιξε το δώρο. Ο Ρόμπερτς ευστόχησε σε τέσσερις βολές και οι Πειραιώτες μείωσαν μετά από ώρα σε 45-41. Ακόμα και το γεγονός πως ο Σπανούλης φορτώθηκε με τέσσερα φάουλ στο 33’, έδειξε να λειτουργεί ευεργετικά… Η ελληνική ομάδα άρχισε να «μασάει» σίδερα στην άμυνα, ο Παπανικολάου… βγήκε μπροστά στην επίθεση κι ένας «μεταμορφωμένος» Ολυμπιακός έφερε τούμπα την κατάσταση, πλησιάζοντας στο καλάθι, 55-53. Το μομέντουμ έκανε… μπαμ πως ήταν υπέρ της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία «έπνιγε» τους αντιπάλους της στα μετόπισθεν, ενώ είχε… λυθεί και στην άλλη άκρη του παρκέ. Τα τρίποντα των Στρέλνιεκς και Γουίλτζερ επιβεβαίωσαν περίτρανα την εικόνα του ματς στο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό απόλυτο αφεντικό, 57-63!

Γουίλτζερ και Ρόμπερτς όχι μόνο κράτησαν όρθιο τον Ολυμπιακό στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου, αλλά του έδωσαν κι ένα… μαξιλαράκι επτά πόντων (61-68). Και κάπου εκεί η ομάδα του Σφαιρόπουλου… σταμάτησε να παίζει. Πολλά λάθη στην επίθεση, άμυνα με τα μάτια, μα πάνω από όλα δεν φάνηκε να υπάρχει σχέδιο ή παίκτης να σηκώσει στις πλάτες του την ελληνική ομάδα. Και ο Ερυθρός Αστέρας, που μπορεί να μην έχει μεγάλη ποιότητα, που μπορεί να είχε σε κακό βράδυ τον Ρότσεστι, που μπορεί να είχε έξω τον Φελντέιν, βρήκε τον τρόπο με τους Μπιέλιτσα-Λεσόρ-Νταβίντοβατς να τρέχει επιμέρους σκορ 10-0 και να προηγηθεί 71-68 στο 35’. Το παλικαρίσιο γκολ-φάουλ του Σπανούλη έδωσε… ανάσα, αλλά δεν έφτανε. Ο Ένις ήταν στη ζώνη του λυκόφωτος (είτε με εκτελέσεις, είτε με δημιουργία), ο V-Span ήθελε να γίνει ήρωας, αλλά μάλλον κακό έκανε στην ομάδα του και τελικώς ο ψύχραιμος Ερυθρός Αστέρας διατήρησε τα ηνία του αγώνα, 80-75. Στη συνέχεια ο Πρίντεζης έχασε το άχαστο, ο Μιλουτίνοφ… πέταξε δύο βολές και κάπου εκεί μπήκε «ταφόπλακα» στο όνειρο του Ολυμπιακού για ανατροπή. Ο Σπανούλης πήρε –λανθασμένα- ακόμα μία επίθεση στο φινάλε δίχως να βρει στόχο και ο Ένις… σφύριξε τη λήξη με μεγάλο τρίποντο στα 45’’πριν το τέλος, διαμορφώνοντας το 85-75. Τυπική διαδικασία οι επόμενες φάσεις, με τους Μπιέλιτσα-Πρίντεζη να γράφουν το 89-78.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x