Ελλάδα

Νευριασμένη ΑΕΚ, «κατάπιε» τον Άρη!

Έβγαλε… θυμό η ΑΕΚ! Αφήνοντας στην άκρη τη βαριά ήττα από τον ΠΑΟ, η «Ένωση», που είχε επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, νίκησε 90-74 τον Άρη και έκανε το 1-0 στη σειρά για την 3η θέση της Α1.

Βρήκαμε την ΑΕΚ… ακόμη ψάχνουμε τον Άρη!

Λίγες μέρες μετά τη βαριά ήττα (με 38 πόντους διαφορά) από τον Παναθηναϊκό, η «Ένωση» έβγαλε… νεύρο, εκμεταλλεύτηκε τα χίλια μύρια προβλήματα των «κίτρινων», αλλά και την αποβολή του Καββαδά και επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις.

Με κορυφαίους τους Μιλόσεβιτς και Μαυροειδή, αλλά και έχοντας ακόμη πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ο «δικέφαλος» επικράτησε 90-74 της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη, του ενός ξένου και των δέκα παικτών, που ήταν φυσιολογικό να μην αντέξουν…

Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν το 1-0 στη σειρά του μικρού τελικού της Α1, με τους δύο αντιπάλους να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τετάρτη (31/5, 17:30), στη Θεσσαλονίκη.

Με τον Άρη να έχει μόνο τον Σκοτ στο ρόστερ του -από ξένους- και από τη στιγμή που και η ΑΕΚ ήταν «λαβωμένη», λόγω των απουσιών Ούκιτς και ΜακΓκράθ, το ματς ήταν εξαρχής ιδιαίτερο. Παρ' όλα αυτά, ήταν πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι στις αρχικές πεντάδες των δύο είχαμε 9/10 Έλληνες! Έπειτα από ένα μικρό ξέσπασμα των γηπεδούχων, οι «κίτρινοι» αντέδρασε άμεσα, ισοφαρίζοντας σε 17-17 και μάλιστα, πήραν προβάδισμα (23-24) με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Πλην του Καββαδά, όμως, δεν είχαν άλλον παίκτη σε… κέφια, με αποτέλεσμα ο Μιλόσεβιτς να δώσει «αέρα» στην ΑΕΚ, που με το τρίποντο του Βασιλειάδη βρέθηκε στο +6, 42-36, στο δεύτερο 10λεπτο. Το ημίχρονο, τελικά, ολοκληρώθηκε στο 48-41 υπέρ του «δικεφάλου».

inner
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης «έσκασε» και με τον Μαυροειδή, η ΑΕΚ έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά, (54-43, στο 33'). Λίγο αργότερα έγινε η φάση που, ουσιαστικά, «τελείωσε» τους «κίτρινους». Ο Καββαδάς αποβλήθηκε για χτύπημα εκτός φάσης στον ψηλό του «δικεφάλου», που κυριάρχησε στη συνέχεια -αν και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν 59-54. Ο Ντίξον, όμως, πήρε το… όπλο του και η ΑΕΚ ξέφυγε στο 68-57. Από εκεί και πέρα, τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει. Στην τελευταία περίοδο, η «Ένωση» έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και έφτασε άνετα στο τελικό 90-74.

Δεκάλεπτα: 23-24, 48-41, 68-57, 90-74.

inner

inner

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x