Ελλάδα

Νίκη με κέρδη και μια ανησυχία για Ολυμπιακό στην Πόλη

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τα φιλικά του επικρατώντας 69-58 της Γαλατάσαραϊ στην Πόλη. Κορυφαίος ο Μιλουτίνοφ, ανεβασμένος ο Τόμπσον, αποκάλυψη ο Τολιόπουλος. Μικροπρόβλημα με Ρόμπερτς.

Με νίκη 69-58 επί της Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τον κύκλο των φιλικών του.

Κορυφαίος σε ένα ακόμη τεστ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ, αισθητά βελτιωμένος ο Χόλις Τόμπσον που έδειξε την ποιότητά του με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ. Άρπαξε την ευκαιρία ο Τολιόπουλος (10π., 4 ριμπ., 2 ασίστ), σταθερή αξία ο Πρίντεζης (8π., 9 ριμπ.).

Μόνο στο πρώτο μέρος έπαιξε ο Ρόμπερτς που λόγω ενοχλήσεων στο δικέφαλο προφυλάχθηκε στο δεύτερο. Εκτός ήταν οι Σπανούλης και Παπανικολάου.

inner

Το ματς

Μάντζαρης, Ρόμπερτς, Παπαπέτρου, Τίλι και Μιλουτίνοφ άρχισαν το ματς για τον Ολυμπιακό, που μπήκε δυνατά και με αιχμή τον Γάλλο προηγήθηκε στο πεντάλεπτο με οκτώ (2-10). Το δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου ανήκε στους γηπεδούχους, που κατάφεραν με τρίποντο του Χάρντι λίγο πριν εκπνεύσει το δεκάλεπτο να πλησιάσουν στον πόντο (15-16). Η αντεπίθεση της Γαλατά συνεχίστηκε και με συνεχή καλάθια του Κρίστμας πέρασε μπροστά (21-16) ολοκληρώνοντας ένα σερί 9-0. Το τουρκικό προβάδισμα έφτασε μέχρι και τους επτά (32-25) με τον Πρέλτζιτς να γίνεται μπελάς για την ερυθρόλευκη άμυνα, ωστόσο η δράση του Τόμπσον επέτρεψε στους Πειραιώτες να μειώσουν στο καλάθι στο φινάλε του ημιχρόνου.

inner

Ο «ζεστός» Αμερικανός φόργουορντ ισοφάρισε με την επανεκκίνηση του αγώνα (32-32), που βρήκε τον Ολυμπιακό χωρίς τον Μπράιαν Ρόμπερτς λόγω ενοχλήσεων στο δικέφαλο. Η Γαλατά πέτυχε επτά αναπάντητους πόντους, αλλά ο Ολυμπιακός χτυπώντας αλύπητα από το «ζωγραφιστό» με Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη ανέκτησε τα ηνία (39-41) και άρχισε να απομακρύνεται κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο +9 (41-50). Ο Τολιόπουλος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και έφερε την ομάδα του σε διψήφια διαφορά (41-53, 46-57), ενώ ο Παπαπέτρου την ανέβασε στους 14 (48-62) στα μέσα της τελευταίας περιόδου. Η Γαλατάσαραϊ με τον Πρέλτζιτς κατέβασε τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (55-64) τρία λεπτά πριν το τέλος, όμως ο ΜακΛίν με κάποιους προσωπικούς πόντους απομάκρυνε κάθε κίνδυνο.

Δεκάλεπτα: 15-16, 32-30, 41-50, 58-69.

Γαλατάσαραϊ (Κουντέρ): Χάρντι 8, Γιαγκμούρ 3, Χέντριξ, Κλάιν 2, Αράρ 6, Ρένφρο 4, Κρίστμας 8, Χόπσον 7, Σάμερς 6, Πρέλτζιτς 12, Κοκσάλ 2.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 3, Τολιόπουλος 10, Παπαπέτρου 7, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 14, Στρέλνιεκς 8, Τίλι 7, Πρίντεζης 8, Μάντζαρης, Ρόμπερτς, Μπόγρης, Τόμπσον 12.
inner

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x