Euroleague

Νίκησε και το άγχος ο Ολυμπιακός!

Τα εύκολα-δύσκολα έκανε ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» δεν… καθάρισαν –όταν έπρεπε- το ματς με την Ουνικάχα Μάλαγα, με αποτέλεσμα να νικήσουν 80-75 και να κάνουν το 2/2 στην Ευρωλίγκα με πολύ άγχος.

Αν και προηγούνταν σε όλο το ματς, φτάνοντας ακόμη και στο +15 στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη… φωτιά, αλλά δεν… κάηκε, νικώντας 80-75 την Ουνικάχα Μάλαγα, για το 2/2 στην Ευρωλίγκα.

Πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ είχαν οι Πειραιώτες, επιτρέποντας 12 επιθετικά στους Ισπανούς, οι οποίοι «πληγώθηκαν» από τις βολές, όπου είχαν 17/30.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν ο Τόμπσον με 15 πόντους, με τον Μιλουτίνοφ να είχε 12, ενώ οι Πρίντεζης και Μάντζαρης, με τα κρίσιμα καλάθια τους στο τέλος, είχαν από 9 ο καθένας. Από το σύνολο του Πλάθα πρώτοι σκόρερ -και εκείνοι που έβαλαν… φωτιά στο παιχνίδι στο τέλος- ήταν οι Μιλοσάβλιεβιτς και ΜακΚάλουμ με 14 πόντους ο καθένας, ενώ ζημιά έκαναν και οι δύο ψηλοί Μούσλι και Όγκουστιν, με 12 πόντους ο καθένας.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός διατήρησε την εξαιρετική παράδοση που έχει, όταν παίζει στην έδρα του κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα, καθώς με τη νίκη αυτή έκανε το 10/10, ενώ πριν το τζάμπολ ο εκ των ιδιοκτητών της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Γκιόργκι Σερμαντίνι, για την προσφορά του στην ομάδα.

Το ματς


Με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Παπαπέτρου, Τόμπσον και Ρόμπερτς ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση. Κυρίαρχοι με το… καλημέρα ήταν οι «ερυθρόλευκοι». Η άμυνα είχε «πνίξει» εντελώς τη Μάλαγα, ενώ το ανελέητο τρέξιμο στο παρκέ τους πήγε στο 9-2. Ωστόσο, η συνέχεια ήταν ακόμη πιο… ισοπεδωτική για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς οι Παπαπέτρου και Τόμπσον τα έβαζαν σχεδόν από… παντού και έτσι η διαφορά ξέφυγε στο +15 (19-4), περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Στον εναπομείναντα χρόνο, οι Πειραιώτες έκαναν κάποια λάθη και τελείωναν κάπως επιπόλαια τις επιθέσεις τους, με τους Ισπανούς να το εκμεταλλεύονται αυτό, μειώνοντας στους δέκα πόντους (21-11), στο τέλος.

Η Μάλαγα έριξε κι άλλο τη διαφορά στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου (21-14), με τον Ολυμπιακό να αντιδρά και να ανοίγει τον ρυθμό. Από τη μία, οι Παπανικολάου και Στρέλνιεκς «ζεστάθηκαν» από την περιφέρεια και τραβούσαν στο σκορ, αλλά από την άλλη η «ερυθρόλευκη» άμυνα είχε αφήσει τον Μούσλι να… αλωνίζει στη ρακέτα και έτσι οι Ισπανοί δεν επέτρεψαν τη διαφορά να ξεφύγει (33-22). Η επίθεση είχε κολλήσει για τα καλά, ενώ από την άλλη το πρόβλημα στο «ζωγραφιστό» δεν διορθώθηκε από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, με αποτέλεσμα να προστεθεί και ο Όγκουστιν στην εξίσωση και το σύνολο του Πλάθα να μειώσει κι άλλο (35-29), στα δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ούτε στον εναπομείναντα χρόνο άλλαξε κάτι, με τους «ερυθρόλευκους» να παραμένουν αδιόρθωτοι αφήνοντας τον Σέρβο να κάνει το… πάρτι του στη ρακέτα και έτσι η Μάλαγα να ψαλιδίσει τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (37-33), στο τέλος του ημίχρονου.

Πολύ κεφάτος μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Τόμπσον, ο οποίος πήρε τον Ολυμπιακό από το… χέρι για το +9 (42-33), ενώ στη συνέχεια ο Πρίντεζης έστειλε τη διαφορά ξανά σε διψήφιο αριθμό (46-35). Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να χάνουν ξανά τα αμυντικά ριμπάουντ, με τη Μάλαγα να τους «πληγώνει» και να μειώνει (49-41). Περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου σοβαρεύτηκαν στην άμυνα και τρέχοντας στο ανοικτό γήπεδο ξέφυγαν στο +13 (54-41). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Πειραιώτες διατήρησαν τη συγκέντρωσή τους και έτσι παρέμειναν σε διψήφια απόσταση μέχρι τη λήξη της τρίτης περιόδου (59-47).

Με τις καλές του άμυνες και το καλάθι και φάουλ του Μάντζαρη, ο Ολυμπιακός ξέφυγε ξανά στο +15 (62-47), στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή χάλασε τη συγκέντρωση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, με τον Μιλοσάβλιεβιτς να παίρνει… φωτιά από την περιφέρεια και να ρίχνει μόνος του τη διαφορά στους επτά πόντους (63-56) και στη συνέχεια στους έξι (64-58). Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο, με τους Ισπανούς να παίζουν με υπομονή και με πρωταγωνιστές τους Μιλοσάβλιεβιτς και Σουάρεθ να μειώσουν στους τρεις (65-62), στα μισά. Με ένα μεγάλο τρίποντο, ο Πρίντεζης «ξεκόλλησε» τον Ολυμπιακό (68-62), αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν τα παρατούσαν, με τον ΜακΚάλουμ να φέρνει ξανά το παιχνίδι στο τρίποντο (71-68), στα δύο λεπτά πριν τη λήξη. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι»… επιστράτευσαν ξανά την καλή τους άμυνα και παίζοντας μυαλωμένα στην επίθεση, πήραν «ανάσα» επτά πόντων (75-68), στο 1:07’’. Ο ΜακΚάλουμ είχε την απάντηση σε κάθε μεγάλο σουτ των Πειραιωτών και έτσι η Μάλαγα διατηρούσε το ματς στην κόψη του… ξυραφιού (78-74). Αλλά, στα 38’’ πριν τη λήξη, ο Νέντοβιτς έκανε το λάθος, πατώντας την πλάγια γραμμή, με τον Μάντζαρη να κάνει το 2/2 από τη γραμμή για το 80-74 και ουσιαστικά να «κλειδώνει» τη νίκη για τον Ολυμπιακό, η οποία ήρθε με το τελικό 80-75.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 37-33, 59-47, 80-75

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 6, Παπαπέτρου 7(1), Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 12, 5 ριμπ.), Στρέλνιεκς 5(1), Πρίντεζης 9, 6 ριμπ.), Παπανικολάου 6(1 τρ., 3 ριμπ., 2 ασ.), Μάντζαρης 9(1), Ρόμπερτς 9, Μπόγρης, Τόμπσον 15(2).

Μάλαγα (Πλάθα): ΜακΚόλουμ 14(1), Ντίαθ 3(1), Σαλιν 1, Ντίεθ, Μιλοσάβλιεβιτς 14(2), Νέντοβιτς 7, Σερμαντίνι 5,Ογκουστίν 12, Σουάρεθ 7, Μούσλι 12.

Παναγιώτης Κεφαλάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x