Ελλάδα

Νίκησε το… σύνολο

Το καλύτερο σύνολο του ΠΑΟΚ «σφράγισε» πανηγυρικά την τρίτη θέση νικώντας με 93-85 στο ΟΑΚΑ την ασύνδετη ΑΕΚ των… μονάδων. Μέχρι και έκτη μπορεί να βρεθεί η «Ένωση».

Ένας εξαιρετικός ΠΑΟΚ, παρά τα προβλήματα των φάουλ και την άνεση που του πρόσφερε η ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό για την εξασφάλιση της τρίτης θέσης της κανονικής περιόδου, επικράτησε 93-85 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 25η αγωνιστική.

Κάρτερ (17π.), Λάνγκφορντ (16π.), Δέδας (13π.), Βον (13π.) και Όντουμ (11π.) οι κορυφαίοι για το άριστο σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου. Επιπόλαια και σταθερά κακή στην άμυνα η «Ένωση», έχασε την ευκαιρία να βάλει από κάτω τον Άρη για την τέταρτη θέση κι αν χάσει στη Δράμα από τον ΚΑΟΔ κινδυνεύει να πέσει και… έκτη. Αρνητικοί Μενσά-Μπονσού και Ίνγκλις.

inner

Αφεντικό ο ΠΑΟΚ

Γουίλμπεκιν, Ίνγκλις, Χέρστον, Σάκοτα και Μενσά-Μπονσού από τη μια, Όντουμ, Κάρτερ, Μαργαρίτης, Λάνγκφορντ και Βον από την άλλη, ήταν οι πρώτες πεντάδες των δύο Δικεφάλων. Τα δύο γρήγορα φάουλ του Βον δεν τον εμπόδισαν να πετύχει εννιά γρήγορους πόντους και ο ΠΑΟΚ με τρίποντο και φάουλ του Λάνγκφορντ ξέφυγε με επτά (9-16) πριν συμπληρωθεί ένα εξάλεπτο στο ματς. Χέρστον και Σάκοτα έδωσαν κάποιες λύσεις στην ΑΕΚ, που σκόραρε κυρίως από προσωπικές ενέργειες αλλά πλησίασε στο καλάθι (18-20). Παραμένοντας όμως ευάλωτη σε άμυνα και ριμπάουντ, είδε τους αντιπάλους της με πρωταγωνιστή τον Κάρτερ να κλείνουν το δεκάλεπτο στο +15 (18-23).

Άλλη ΑΕΚ

Ο Σαρικόπουλος (που αντικατέστησε τον αρνητικό Μενσά-Μπονσού) πρόσφερε σκορ από το «ζωγραφιστό», οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ήρθαν γρήγορα αντιμέτωποι με τη φθορά των φάουλ και η ΑΕΚ, που στο μεταξύ βελτιώθηκε αισθητά στο αμυντικό κομμάτι, ισοφάρισε (25-25) με alley-hoop κάρφωμα του Χέρστον και λίγο αργότερα προηγήθηκε με βολές του Ντελινινκάιτις (30-28) φτάνοντας ακόμη και στο +4 (32-28 και 40-36). Δέδας και Λιάπης με μακρινά σουτ επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να περάσει μπροστά (40-41), αλλά ο Γουίλμπεκιν με καλάθι στην εκπνοή του ημιχρόνου έγραψε το 42-41.

inner

Το σερί και η αντεπίθεση

Βον και Όντουμ έφτασαν γρήγορα στα τέσσερα φάουλ, ο πάγκος του ΠΑΟΚ χρεώθηκε με τεχνική ποινή, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» δεν επωφελήθηκαν της ευκαιρίας. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι σαφώς πιο συγκεντρωμένοι φιλοξενούμενοι ολοκληρώνοντας ένα σερί 14-0 ξέφυγαν με οκτώ (51-61) μετά από εξίμισι λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ χρειάστηκε κάτι λιγότερο από ενάμιση λεπτό, ώστε με γκολ-φάουλ από Μιλόσεβιτς και Ντελινινκάιτις να πλησιάσει στον πόντο (60-61) και να ανακτήσει γρήγορα την πρωτοπορία (66-64).

Ο ΠΑΟΚ είχε τις λύσεις

Ο Ίνγκλις-έστω και καθυστερημένα-«ζεστάθηκε» και οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα ξεφεύγοντας και με πέντε (71-66), αλλά ο εξαιρετικός Κάρτερ φρόντιζε να κρατά την ομάδα του κοντά και μετά την τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Ντράγκαν Σάκοτα ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τέσσερις (75-79). Δέδας και Όντουμ πέτυχαν μεγάλα καλάθια για τους Θεσσαλονικείς και μετά την αστοχία του Χέρστον σε βολή και σουτ από τα πέντε μέτρα, ο Λάνγκφορντ με δύο βολές «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του.

Δεκάλεπτα: 18-23, 42-41, 68-66, 85-93.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Γουίλμπεκιν 16 (5 ασίστ), Ντελινινκάιτις 13, Σάκοτα 10, Κασελάκης, Χέρστον 16 (10 ριμπ.), Σαρικόπουλος 13 (5 ριμπ.), Αθηναίου, Μιλόσεβιτς 7, Μενσά-Μπονσού 2, Ίνγκλις 8.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 16 (6 ριμπ.), Λιάπης 6, Κάρτερ 17, Τσόχλας 2 (7 ασίστ), Δέδας 13, Μαργαρίτης 7 (6 ριμπ.), Όντουμ 11, Βον 13 (8 ριμπ.), Σιναντίνοβιτς, Χαριτόπουλος 8.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Μάνος, Μαγκλογιάννης.

*Μεταξύ των θεατών του αγώνα ήταν και οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x