Euroleague

Νίκος Φιλίππου στον ΣΠΟΡ FM: «Κανείς δεν θέλει για αντίπαλο τον Ολυμπιακό»

Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι το αουτσάιντερ του φετινού Final Four, όμως καμία ομάδα δεν τον θέλει για αντίπαλο, όπως υποστήριξε ο Νίκος Φιλίππου.

Στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή «Μπαμ… και Final Four» των Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη, φιλοξενήθηκε ο Νίκος Φιλίππου.

Ο πρώην διεθνής παίκτης του Άρη και του ΠΑΟΚ και μέλος της Εθνικής ομάδας που κατέκτησε που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του ΄87, αναφέρθηκε στην αναμέτρηση του Final Four μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τονίζοντας πως περιμένει μία κλειστή αναμέτρηση με αρκετές μάχες σώμα με σώμα.

Παράλληλα, επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι το αουτσάιντερ του φετινού Final Four ωστόσο καμία ομάδα δεν θα τον ήθελε για αντίπαλο της ενώ χαρακτήρισε ήρεμη δύναμη τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Τέλος, στάθηκε στη σημασία της απουσίας του Ματ Λοτζέσκι ενώ ξεκαθάρισε πως στο Final Four βρίσκονται δίκαια οι τέσσερις πιο σταθερές ομάδες της φετινής χρονιάς.

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας:
«Θα κριθείς στις μάχες σώμα με σώμα αλλά και στη δημιουργία των περιφερειακών παικτών. Αυτοί είναι που κατευθύνουν το παιχνίδι. Προβλέπω χαμηλό σκορ, όμως πρέπει ο Ολυμπιακός αν ανοίξει το σκορ να μπορεί να ακολουθήσει. Σημαντικός παράγοντας είναι και ο κόσμος. Οι Τούρκοι θα είναι αρκετά περισσότεροι και αυτό θα μετρήσει. Κάθε λεπτομέρεια έχει τη σημασία της».

Για τα σημεία που θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός:
«Ο Ολυμπιακός έχει κάποια νεκρά σημεία. Ίσως σε ένα μεγάλο παιχνίδι να κοστίσουν. Όμως αν καταφέρει να μείνει κοντά στο σκορ, έχει μεγάλη τύχη να χτυπήσει το παιχνίδι. Το μακρινό σουτ είναι μεγάλη υπόθεση σε τέτοια ματς».

Για τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη:
«Ο Ολυμπιακός έχει την ευτυχία να έχει το Σπανούλη και τον Πρίντεζη μέσα αλλά και έξω από το γήπεδο. Έχει ισχυρό ελληνικό κορμό με νέα παιδιά. Σε πολύ καλή φόρμα είναι επίσης και ο Κώστας Παπανικολάου. Μέσα από τις ατυχίες του ο Ολυμπιακός ξαναδυνάμωσε. Ας ελπίσουμε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να μην έχει αποβάλει το κόμπλεξ της και να χάσει. Στην Πόλη που αγαπάει τον Ολυμπιακό».

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο:
«Ο Σφαιρόπουλος είναι η ήρεμη δύναμη στον πάγκο. Έχει τις δικές του φιλοσοφίες και σταθερές».

Για την μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού στη σεζόν:
«Είμαστε ο κακός δαίμονας της Ευρώπης. Η χρονιά μέχρι τώρα για τον Ολυμπιακό είναι πολύ πετυχημένη. Ο Ολυμπιακός βέβαια δεν μπορεί να θεωρεί επιτυχία την πρόκριση στο final 4. Μπορεί να είναι αουτσάιντερ αλλά κανείς δεν θέλει να τον βρει στο δρόμο του. Είναι κακός μπελάς. Ακόμα και όταν φαίνεται πως θα χάσει καταφέρνει να γυρνάει τα παιχνίδια και να βρίσκεται από πάνω».

Για την απουσία του Ματ Λοτζέσκι:
«Ο Λοτζέσκι είναι ένας παίκτης που δίνει λύσεις στην επίθεση. Σίγουρα παιζει μεγάλο ρόλο η άμυνα, όμως το άθλημα λέγεται μπάσκετ. Πρέπει να βάλεις καλάθι. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Είναι ένας βασικός παράγοντας. Η καλύτερη άμυνα είναι και η επίθεση. Ερωτηματικό είναι επίσης και ο Γιάνγκ. Εύχομαι να κάνει τα παιχνίδια που περιμένουν όλοι στον Ολυμπιακό. Χρειάζεται η δύναμη του κοντά στο καλάθι. Είναι σε καλή κατάσταση ο Μιλι όμως χρειάζεται και ο Γιάνγκ».

Για το ζευγάρι Φενέρμπαχτσε-Ρεάλ Μαδρίτης:
«Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι υπερδύναμη και είναι και σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Αν ανοίξει ο ρυθμός του παιχνιδιού έχει προβάδισμα».

Για το ρόλο που παίζουν τα μπάτζετ στο σύγχρονο μπάσκετ:
«Είναι μία πραγματικότητα ότι τα μπάτζετ των ελληνικών ομάδων είναι μικρότερα σε σχέση με κάποιων άλλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει το μικρότερο μπάτζετ στο Final Four. Όμως τα χρήματα δεν παίζουν μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα που πάνω από όλα στηρίζεται στο σύνολο. Έχει καταφέρει να κρατήσει τον ελληνικό του κορμό, στο οποίο ενσωματώνονται οι ξένοι και αυτό έχει τεράστια σημασία. Επίσης πολύ σημαντικό είναι πως ο Ολυμπιακός λειτουργεί ως ομάδα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Μπορεί οικονομικά να μην μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους υπολοίπους, όμως αγωνιστικά σίγουρα έχουμε τη δυνατότητα».

Για το αν αποδόθηκε δικαιοσύνη για τις ομάδες που προκρίθηκαν:
«Θεωρώ πως στο Final Four πήγαν οι καλύτερες ομάδες. Ίσως ο Παναθηναϊκός να μπορούσε να μην αποκλειστεί τόσο άδοξα. Σίγουρα δεν υστερεί σε ποιότητα σε σύγκριση με την Φενέρμπαχτσε. Όμως θεωρώ πως οι ομάδες με την μεγαλύτερη σταθερότητα κατά την διάρκεια της χρονιάς προκρίθηκαν στην τελική τετράδα».

Για την ένταση που δημιουργεί η συμμετοχή στο Final Four:
«Οι πρώτες φορές έχουν άγνοια κινδύνου. Πλέον ο Ολυμπιακός είναι μπαρουτοκαπνισμένος από τέτοια παιχνίδια και διοργανώσεις. Σίγουρα συνέβαλε και η φετινή χρονιά που είχε πιο πολλά παιχνίδια. Όλοι έπαιξαν με όλους. Πέραν της κούρασης, έχεις και μία μεγαλύτερη εμπειρία για τέτοια».

Για το πώς αισθάνεται που αποτελεί μέλος της πρώτης ελληνικής ομάδας σε Final Four:
«Έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι από τότε. Έχουμε πάθει overdose. Η πρώτη φορά σίγουρα είναι πιο γλυκιά. Πόσο μάλλον όταν είσαι με μία ομάδα που ήταν η πιο γλυκιά αυτοκρατορία στο ελληνικό μπάσκετ. Βοήθησε αρκετά και τον κορμό της Εθνικής ομάδας που κατέκτησε αργότερα το Ευρωμπάσκετ».

Για το ιστορικό τραγούδι του Ευρωμπάσκετ του ΄87:
«Ο Δοξάκης το ξεκίνησε και μετά ήρθε η Μαρινέλλα και πλέον έχει μείνει στην ιστορία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x