Ελλάδα

Ντύθηκε… Batman ο Παναθηναϊκός Superfoods!

Η είσοδος του Φώτση στο β' μέρος «ξεκόλλησε» τον Παναθηναϊκό, οι υπόλοιποι ακολούθησαν το ρυθμό του Batman κι έτσι το μεταμορφωμένο τριφύλλι επικράτησε 69-58 της Ούνικς. Double-double ο Μπουρούσης.

Στο πρώτο μέρος ήταν κακός, στο δεύτερο, όμως, ο Παναθηναϊκός Superfoods… ξύπνησε και νίκησε εύκολα 69-58 την Ούνικς Καζάν, στο πλαίσιο του Gomelsky Cup.

Για 20 λεπτά το τριφύλλι ήταν υποτονικό, χωρίς να μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση και γι’ αυτό βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 11 (30-19). Με την είσοδό του στο παρκέ (κι ενώ δεν είχε παίξει λεπτό ως τότε), ο Φώτσης ξεκόλλησε τους πράσινους, Μπουρούσης-Ρίβερς έδωσαν λύσεις από μακριά και βοήθησαν στο comeback, ενώ με την άμυνα σε επίπεδα… Πεδουλάκη, ήρθε το ροζ φύλλο αγώνα για την ελληνική ομάδα.

Ο Batman σημείωσε επτά πόντους στο διάστημα της ανατροπής, ο «Μπουρού» είχε 10 και 11 ριμπάουντ, ο Ρίβερς προσέθεσε 12, ενώ ο Νικ Καλάθης κατέγραψε 8 ασίστ, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στην επανάληψη, όπου η μπάλα κυκλοφορούσε εμφανώς καλύτερα.

Το ματς

Με Μποχωρίδη, Χαραλαμπόπουλο, Ν. Καλάθης Νίκολς και Σίνγκλετον ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός Superfoods με τον Πεδουλάκη να «επιβραβεύει» τον «Μπόχω» για τη χθεσινή του εικόνα και μάλιστα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με τρίποντο. Τα επόμενα λέπτα κύλησαν σαν μια προσωπική μονομαχία των Σίνγκλεντον-Παραχούσκι. Πότε ο ένας, πότε ο άλλος, έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν, 9-9. Ο Άρτζι άλλαξε την πεντάδα του, έριξε στο παρκέ Τζέιμς, Παππά, Γκιστ, Ρίβερς για να βρουν ρυθμό στην επίθεση οι πράσινοι, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, κυρίως λόγω της αστοχίας από τα 6,75 (1/7 το τριφύλλι στο πρώτο δεκάλεπτο, 0/8 η Ούνικς). Κάπως έτσι, οι Ρώσοι διατήρησαν ένα ελαφρύ προβάδισμα στο φινάλε της περιόδου, 15-12, «χτυπώντας» το τριφύλλι μέσα στη ρακέτα.

inner

Η ελληνική ομάδα ήταν φανερό πως είχε «θέματα» και στις δύο άκρες, στην επίθεση δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και την ίδια ώρα οι Ρώσοι –με αιχμή του δόρατος τον Κλαρκ- ξεχείλωναν το προβάδισμά τους, φτάνοντας και στο +10, 24-14. Ο Πεδουλάκης δοκίμαζε συνεχώς πρόσωπα και σχήματα, αλλά δεν μπορούσε να βρεθεί χημεία, με τον Κόλομ και τον Παραχούσκι να «πληγώνουν» τον Παναθηναϊκό Superfoods, πότε κοντά στην ρακέτα και πότε μακριά, για το 30-19 στο 16’. Ένα προσωπικό 5-0 του Παππά «ξεκόλλησε» το τριφύλλι, που μείωσε μετά από ώρα σε 30-24, προτού δια χειρός Κόλομ (που είχε 9 πόντους, όσους και ο Παραχούσκι) διαμορφωθεί το 33-24 του ημιχρόνου, με τους πράσινους να έχουν χαμηλά ποσοστά στην επίθεση (6/14 δίποντα, 3/14 τρίποντα), όπως φαίνεται και από τους μόλις 24 πόντους που σημείωσαν, να υστερούν με double score στα ριμπάουντ (12 έναντι 24 της Ούνικς) και να έχουν όλα τα βαριά τους χαρτιά –πλην του Παππά των 9 πόντων και του Σίνγκλεντον με 6- σε κακή επιθετική βραδιά.

inner

Με το καλημέρα στην επανάληψη ο Πεδουλάκης έριξε για πρώτη φορά στο παρκέ τους Φώτση-Φελντέιν (προφανώς για να βρει λύση και στο μακρινό σουτ) και ο υπαρχηγός… βγήκε μπροστά! Αφότου, λοιπόν, ο Μπουρούσης έπαιξε σαν ηγέτης και μάζεψε τη διαφορά με συνεχόμενα καλάθια (38-32), ήρθε ο Batman να φέρει «τούμπα» την κατάσταση! Με επτά δικούς του σερί πόντους, ο Παναθηναϊκός Superfoods έτρεξε επιμέρους σκορ 10-0 και προηγήθηκε με 39-38. Φυσικά σε όλο αυτό το διάστημα, καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η γρανιτένια άμυνα, η οποία δεν επέτρεψε στην Ούνικς να σκοράρει για περίπου 5’. Προς στιγμήν οι Ρώσοι βρήκαν κάποιες λύσεις και ανέκτησαν τα ηνία της αναμέτρησης (43-39), αλλά ένα νέο πράσινο ξέσπασμα, με «κωλόνες» τους… μπόμπερ από τα 6,75 Μπουρούση-Ρίβερς και ολίγην από Φελντέιν, διαμόρφωσε το 48-45 στο φινάλε της περιόδου, με την εικόνα της ελληνικής ομάδας να είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με το πρώτο 20λεπτο, εξ’ ου και το προβάδισμα.

inner

Στο πρώτο μέρος τα τρίποντα δεν έμπαιναν, στο δεύτερο οι παίκτες του Πεδουλάκη είχαν πάρει «φωτιά». Τρία τέτοια σουτ –δείγμα βέβαια και του πόσο είχε βελτιωθεί η κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση- από τους Ρίβερς-Γκιστ-Τζέιμς όχι απλώς επιβεβαίωσαν τη δυναμική του Παναθηναϊκού Superfoods, αλλά τον εδραίωσαν και ακλόνητο αφεντικό του αγώνα, φτάνοντας από το -11, για πρώτη φορά στο +11, 58-47. Ο Πεδουλάκης έβλεπε αυτά που ήθελε να δει στην άμυνα, με τους παίκτες του να βγάζουν πολύ διάθεση στα μετόπισθεν, ενώ η σκυτάλη της επίθεσης πέρασε στους Αμερικανούς (με τον Καλάθη να οργανώνει μαεστρικά) και δια χειρός Νίκολς-Γκιστ, γράφτηκε το 66-54 απέναντι σε μια ακίνδυνη Ούνικς. Διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο δίλεπτο, με τον Μπουρούση να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα με νέο τρίποντο, να καταγράφει double-double και να διαμορφώνει το τελικό 69-58 για το τριφύλλι.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 24-33, 48-45, 69-58

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ: Αντίποφ 4, Κλαρκ 11 (2), Λάνγκφορντ 9, Πονκρασόφ 4, Παραχούσκι 15, Κολόμ 9, Μπάνιτς 4, Βορόνοφ 2, Πάνιν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μποχωρίδης 3 (1), Χαραλαμπόπουλος, Καλάθης, Νίκολς 2, Σίνγκλετον 8, Τζέιμς 5(1), Φώτσης 7 (1), Παππάς 9 (2), Φελντέιν 4, Γκιστ 9, Μπουρούσης 10 (2), Ρίβερς 12 (3).

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x