NBA

Ο «Answer» έχει γενέθλια! (videos)

Ο άρχοντας της σταυρωτής ντρίπλας, Άλεν Άιβερσον, έχει γενέθλια σήμερα (7/6) και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα καλύτερα στιγμιότυπα της καριέρας του!

Λίγοι παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ είχαν τις ικανότητες του. Λίγοι παίκτες σαν αυτόν πάτησαν τα παρκέ της κορυφαίας μπασκετικής Λίγκας στον πλανήτη. Κυρίες και Κύριοι, ο Άλεν Άιβερσον γίνεται 41 ετών, σήμερα (7/6), και το sport-fm θα σας ταξιδέψει μερικά χρόνια πίσω, όταν ο βραχύσωμος γκαρντ «οργίαζε» και προέτρεπε πολλά παιδιά, εν αγνοία του, να ασχοληθούν με το μπάσκετ.

Το καλοκαίρι του 1996 ήταν ο πρώτος που μπήκε στο ΝΒΑ, καθώς οι Σίξερς τον επέλεξαν στο νούμερο «1» του ντραφτ. Έμεινε στη Φιλαδέλφεια για έντεκα χρόνια αφήνοντας μία χρυσή εποχή, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2001. Παρ’ όλα αυτά, δεν δίσταζε να «χορέψει» κάθε αντίπαλο, μέχρι και τον κορυφαίο, Μάικλ Τζόρνταν, ενώ κάθε βράδυ έπαιρνε στις πλάτες του την ομάδα θέλοντας πάντα να κερδίζει.



Οι Ντένβερ Νάγκετς ήταν ο επόμενος σταθμός του, καθώς το καλοκαίρι του 2006 οι Σίξερς τον αντάλλαξαν για χάρη των Μάικ Μίλερ, Τζόε Σμιθ και δύο πικ πρώτου γύρου. Έπαιξε εκεί για δύο σεζόν και το 2008 επέστρεψε στην Ανατολή για τους Ντιτρόιτ Πίστονς, οι οποίοι παραχώρησαν τους Μπίλαπς, ΜακΝτάις και Σαμπ για χάρη του. Όμως, ένα χρόνο αργότερα αποχώρησε και αναζήτησε μια καλύτερη ευκαιρία στους Μέμφις Γκρίζλις, αφού στο Ντιτρόιτ δεν πρωταγωνιστούσε.

inner

Ίδια μοίρα είχε και στις «Αρκούδες», με αποτέλεσμα να «σπάσει» το συμβόλαιο για να επιστρέψει στην αγαπημένη του Φιλαδέλφεια στις 7 Δεκεμβρίου του 2009. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν, όπως τα υπολόγιζε και στις 2 Μαρτίου, ο τζένεραλ μάνατζερ του οργανισμού ανακοίνωσε ότι δεν θα επιστρέψει στην ενεργό δράση λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε η τετράχρονη, τότε, κόρη του. Ένα χρόνο αργότερα έκανε την έκπληξη υπογράφοντας στην τουρκική Μπεσίκτας και το 2013 έβαλε τους τίτλους τέλους σε μια καριέρα που έληξε άδοξα.



Τα παράσημα στην καριέρα του είναι αμέτρητα, όμως το κορυφαίο σημειώθηκε την 1η Μαρτίου του 2014, όταν οι Σίξερς απέσυραν την φανέλα με τον αριθμό «3» προς τιμήν του. Το κοντέρ πόντων του σταμάτησε στους 24.368 (26,7 μ.ο.), το αντίστοιχο των ριμπάουντ στα 3.394 (3,7 μ.ο.), ενώ μοίρασε συνολικά 5.626 ασίστ (6,2 μ.ο.).

Επιπλέον, αναδείχθηκε MVP κανονικής περιόδου το 2001, έγινε 11 φορές All-Star κερδίζοντας δύο MVP, ενώ αναδείχθηκε τέσσερις φορές (1999, 2001, 2002, 2005) πρώτος σκόρερ της Λίγκας. Τέλος, σε επίπεδο εθνικών ομάδων τίμησε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το 2003 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες, ενώ το 2004 «συμβιβάστηκε» με το χάλκικο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Κλείνουμε με το απολαυστικό Top-10 της πλούσιας 17χρονης καριέρας του, η οποία θα μπορούσε, σίγουρα, να είναι πιο φαντασμαγορική:



Γιώργος Γραμματικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x