Ευρώπη

Ο «δήμιος» της ΑΕΚ στο sportfm.gr

Ο «εκτελεστής» της ΑΕΚ, Ερλ Κλαρκ, μίλησε στο sportfm.gr για το αήττητο της Μπεσίκτας, για την πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη και εξέφρασε το θαυμασμό του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Καταιγιστικός ήταν ο Ερλ Κλαρκ στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μπεσίκτας, καθώς ο MVP του αγώνα σκόραρε με κάθε τρόπο και τελικά σημείωσε 24 πόντους (4/8 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4/4 ελ.βολές), μάζεψε 8 ριμπάουντ και είχε 2 κλεψίματα και 1 τάπα.

Ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ μίλησε μετά το τέλος του ματς στο sportfm.gr για το αήττητο που κράτησε η τούρκικη ομάδα τόσο στο FIBA Champions League, καθώς επικράτησε της «Βασίλισσας» με 78-88, όσο και στο εγχώριο πρωτάθλημα, καθώς έχει 4/4 νίκες.

Επίσης, ο Αμερικανός αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στα ευρωπαϊκά δεδομένα, καθώς είναι η πρώτη φορά που περνά την άλλη άκρη του Ατλαντικού, αφού για επτά χρόνια προσπάθησε να αγωνιστεί, χωρίς μεγάλη επιτυχία, στο ΝΒΑ.

Φυσικά, δεν γινόταν να μην τον ρωτήσουμε και τη γνώμη του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπου στο άκουσμα του ονόματος του Έλληνα γκαρντ/φόργουορντ των Μπακς, στο πρόσωπο του σχηματίστηκε ένα πλατύ χαμόγελο και εξέφρασε το θαυμασμό του.

inner

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ερλ Κλαρκ στην Κάτια Πετροπούλου

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Ήταν μια δύσκολη νίκη. Οι παίκτες της ΑΕΚ είναι αλήθεια πολύ καλοί. Μεγάλοι και δυνατοί, σε “εκτελούν” με τα σουτ τους. Η ομάδα έχει πολύ καλούς γκαρντ, οι οποίοι ανοίγονται στο γήπεδο και σε πιέζουν. Ήταν ένα σκληρό ματς. Δώσαμε έμφαση στην άμυνα και στα ριμπάουντ κι εκμεταλλευτήκαμε τα λάθη τους. Αυτό ήταν και το μεγάλο “κλειδί” της αναμέτρησης».

Για το γεγονός ότι η Μπεσίκτας έμεινε αήττητη, σε Ευρώπη και Τουρκία: «Είναι υπέροχα! Είναι πάντα ωραία να νικάς! Εγώ και η ομάδα μου δουλεύουμε πολύ σκληρά κάθε μέρα στην προπόνηση, προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για κάθε παιχνίδι. Είναι πολύ ωραία που συνεχίζουμε να νικάμε και να κάνουμε καλές εμφανίσεις».

Αν πιστεύει πως η Μπεσίκτας θα φτάσει μέχρι το Final Four του θεσμού: «Ναι, το πιστεύω αυτό. Θεωρώ πως μπορούμε να νικήσουμε τον καθένα. Αν κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία και παίζουμε καλή άμυνα, παίρνουμε τα μεγάλα σουτ και τα ριμπαόυντ, τότε, ναι. Μπορούμε να νικήσουμε τον καθένα»!

inner

Για το γεγονός ότι αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη: «Νιώθω πολύ καλά. Στην πρώτη μου χρονιά εδώ, έχω πολύ καλούς συμπαίκτες, ο σύλλογος είναι μεγάλος, νικάμε, οπότε δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα καλύτερο! Περνάω πολύ καλά μέχρι στιγμής. Έχω προσαρμοστεί πολύ καλά».

Για τον προπονητή του, Ουφούκ Σαρίτσα: «Είναι πολύ καλός! Μου επιτρέπει να έχω ελευθερία, να είμαι ο εαυτός μου, να κάνω το παιχνίδι μου με τους συμπαίκτες μου. Μπορεί να νικάμε, αλλά δεν χαλαρώνει ποτέ. Είναι ανταγωνιστικός, πιέζει, θέλει διαρκώς να νικάει, στοιχεία τα οποία μου αρέσουν»!

Για το Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ω, ναι, ο Γιάννης! Είναι πολύ καλός παίκτης! Έχει μεγάλες προοπτικές. Είναι δυνατός, σκληρός κι είναι ένας σπουδαίος αντίπαλος»!

Για το επερχόμενο ντέρμπι (05/11) με την Καρσίγιακα: «Θα κάνουμε απλά ότι κάνουμε πριν από κάθε αγώνα. Θα προπονηθούμε και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά με τους συμπαίκτες μου. Θα έχουμε ένταση στο παιχνίδι μας και θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τους αντιπάλους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x