Γενικά

Ο Γιόγκι Φέρελ συνεχίζει την καριέρα του στην Κίνα

Δεν ανταποκρίθηκε στο ενδιαφέρον ομάδων από την Euroleague ο Γιόγκι Φέρελ και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα και τους Shanghai Sharks.

Πολύ κοντά στο να υπογράψει με τους Shanghai Sharks βρίσκεται ο Γιόγκι Φέρελ, γνώριμός μας από τη σύντομη θητεία του στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έριξε «άκυρο» στο ενδιαφέρον που έδειξαν πολλές ομάδες από την Euroleague για την απόκτησή του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με την Τσεντεβίτα, έπειτα από ενάμιση χρόνο.

Ο 30χρονος γκαρντ έκανε εξαιρετική σεζόν με τους Κροάτες, για τους οποίους αγωνιζόταν από το Δεκέμβριο του 2021. Στο Eurocup σημείωσε 18,4 πόντους, 2,3 ριμπάουντ, 5,1 ασίστ και 21,5 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, κατά μέσο όρο, με ποσοστό 53,3% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα. Στην Αδριατική Λίγκα κατέγραψε 16,2 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 5,9 ασίστ, ανά παιχνίδι, έχοντας 56,2% στα δίποντα και 37,2% στα τρίποντα.

Πέραν της Τσεντεβίτα, στην Ευρώπη έχει αγωνιστεί και σε 5 αγώνες με τη φανέλα του «τριφυλλιού», μετρώντας μόλις 1,6 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ, σε 7:59 λεπτά συμμετοχής, χωρίς να έχει δικαίωμα συμμετοχής, τότε, στη Stoiximan Basket League.

Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το έχει περάσει στο NBA, αγωνιζόμενος από το 2016 σε Μπρούκλιν Νετς, Ντάλας Μάβερικς, Σακραμέντο Κινγκς, Κλίβελαντ Καβαλίερς και Λος Άντζελες Κλίπερς. Σε 259 συμμετοχές, στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, κατέγραψε, κατά μέσο όρο, 7,7 πόντους, 2,1 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ.

Επιμέλεια: Θοδωρής Δημόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x