Ελλάδα

Ο Καλάθης ζητά χρόνο που δεν… υπάρχει

Ο Νικ Καλάθης προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, αλλά ο Παναθηναϊκός βιάζεται.

Το θέμα του Νικ Καλάθη παραμένει στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό. Ο ομογενής γκαρντ δεν είναι ότι απορρίπτει την πρόταση για τριετές συμβόλαιο με 6,5 εκατ. ευρώ που του έχουν κάνει οι «πράσινοι», ωστόσο φαίνεται πως θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες να βρει κάτι καλό στο ΝΒΑ.

Ο Καλάθης θα ήθελε να περιμένει λίγες μέρες ακόμη μήπως βρει τον συνδυασμό συμβολαίου-ρόλου από κάποια ομάδα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Το πρόβλημα είναι, ωστόσο, πως το τοπίο δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει εκεί πριν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, όταν θα γίνουν οι πρώτες κινήσεις, οι ανταλλαγές και θα αποσαφηνιστούν οι ανάγκες και οι οικονομικές δυνατότητες κάθε ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει μέχρι τότε, γιατί πολύ απλά όλος ο αγωνιστικός σχεδιασμός του εξαρτάται από τον Νικ Καλάθη και αν τελικά δεν παραμείνει, κινδυνεύει να χάσει παίκτες στην αγορά που θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν ή να τον πλαισιώσουν. Σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στον 29χρονο άσο, έχει διαμηνυθεί στην πλευρά του πως αν καθυστερήσει κι άλλο να απαντήσει στην πρότασή τους, αυτή δεν θα είναι στα ίδια οικονομικά επίπεδα αν αλλάξει γνώμη στην πορεία.

Η απειλή της Χίμκι είναι υπαρκτή, ωστόσο ο Νικ Καλάθης δεν θα ήθελε να μετακομίσει στη Μόσχα (δεν είχε… απολαύσει τη θητεία του στη Λοκομοτίβ Κουμπάν), έστω και αν η ρωσική ομάδα προσφέρει τρελά λεφτά. Η Μπαρτσελόνα έχει στα υπόψη της τον παίκτη, αλλά δεν έχει κάνει ακόμη πρόταση. Υπάρχει η αίσθηση πως ο πιο σοβαρός αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό είναι το ΝΒΑ.

Στο μεταξύ, ο Τσάβι Πασκουάλ εισηγήθηκε την παραμονή του Μάρκους Ντένμον και την αποχώρηση του Κένι Γκέιμπριελ, ενεργοποιώντας το σχετικό όρο για τον πρώτο και μην πράττοντας το ίδιο για τον δεύτερο. Ο Αμερικανός γκαρντ εκτιμήθηκε για τη σοβαρότητα, την εργατικότητα και τη συνέπειά του και μένει στο ρόστερ, έστω κι αν λογίζεται ως έβδομος ξένος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x