NBA

Ο Μέλο ήταν… μέλι!

Με τη γλύκα άφησε τους Σίξερς ο Καρμέλο Άντονι! Παρόλο που η ομάδα της Φιλαδέλφεια έκανε μεγάλο come back στη Νέα Υόρκη, ο ηγέτης των Νικς της πήρε την μπουκιά απ’ το στόμα με νικητήριο καλάθι.

Το όνειρο μιας μεγάλης ανατροπής για τη Φιλαδέλφεια διέκοψε… βίαια ο Καρμέλο Άντονι.

Χάρη σε μια μεγάλη εμφάνιση του Οκαφόρ (που τελείωσε το παιχνίδι με 28 πόντους και 10 ριμπάουντ) οι Σίξερς έφεραν τούμπα το παιχνίδι κόντρα στους Νικς.

Κατάφεραν να επιστρέψουν από διαφορά που έφτασε μέχρι και το -18. Δεν μπόρεσαν όμως να πανηγυρίσουν τη μεγάλη νίκη. Ή μάλλον τους το απαγόρευσε ο ηγέτης της Νέας Υόρκης.

Γιατί δεν ήταν μονάχα οι 37 πόντοι που έγραψε στη στατιστική του. Ήταν ότι πήρε την μπάλα όταν εκείνη έκαιγε (αμέσως μετά από μεγάλο καλάθι του Οκαφόρ στα εννέα δευτερόλεπτα) και βρίσκοντας στόχο σχεδόν με τη λήξη υπέγραψε την επικράτηση των γηπεδούχων με 110-109.



Αντιθέτως, με πολύ μεγαλύτερη άνεση καθάρισαν οι Γουόριορς τους Νετς. Χωρίς τον Ντουράντ και με τους Κάρι και Τόμπσον να κάνουν μια τυπική για τα δεδομένα τους εμφάνιση (με 27 και 24 πόντους αντίστοιχα) η ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ έφτασε χαλαρά στο 112-95. Υποχρεώνοντας λοιπόν τους φιλοξενούμενους στη 16η σερί ήττα, εξασφάλισε από τώρα τη συμμετοχή στα πλέι-οφ.

Από την άλλη, οι Ρόκετς αποδείχθηκαν εξίσου ασταμάτητοι, καθαρίζοντας σε ένα φοβερό ματς τους Τίμπεργουλβς. Γιατί οι φιλοξενούμενοι είχαν σε φοβερή μέρα τους Τάουνς-Ουίγκινς (37 και 30 πόντοι αντίστοιχα), ωστόσο η ομάδα του Χιούστον είχε οκτώ παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (!) και με κορυφαίο τον Χάρντεν (24 πόντοι, 10 ασίστ) έφτασε στο χορταστικό 142-130.

Νωρίτερα, το δίδυμο των Ντέιβις-Κάζινς απέδωσε… κατά το ήμισυ (39 πόντους ο πρώτος, μόλις 12 ο δεύτερος) και οι Μάβερικς το εκμεταλλεύτηκαν. Με ένα ξέσπασμα λοιπόν στην τελευταία περίοδο και χάρη κυρίως στους Μπαρνς (19 πόντοι) και Νοβίτσκι (18 πόντοι) λύγισαν τους Πέλικανς με 96-83.

Κατά τ’ άλλα, οι Χιτ συνέχισαν την αντεπίθεση για τα πλέι-οφ και με πρωταγωνιστή τον Γουάιτσαϊντ (22 πόντοι, 17 ριμπάουντ) καθάρισαν 113-95 τους Πέισερς, οι οποίοι είχαν χάσει με δεύτερη τεχνική ποινή τον Τζορτζ από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Όσο για τους Χοκς, πραγματοποίησαν άθλια εμφάνιση στο Ορλάντο και ηττήθηκαν απρόσμενα εύκολα από τους φιλότιμους Μάτζικ με 105-86.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x