Ευρώπη

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ!

Συνέρχεται και στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έκανε σεφτέ στο Basketball Champions League νικώντας με 63-58 την Κάπο Ντ’ Ορλάντο στην Ιταλία.

Σεφτέ στο Basketball Champions League έκανε ο ΠΑΟΚ, που δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης πέρασε με 63-58 από την Ιταλία κόντρα στην Κάπο Ντ’ Ορλάντο.

Έλεγξε το ματς από την αρχή η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου και παρά τις τάσεις αυτοχειρίας πήρε το σημαντικό αποτέλεσμα. Κορυφαίος και καθοριστικός σε κρίσιμα σημεία ο Λάκι Τζόουνς με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ, ακολούθησαν Μαργαρίτης (12π., 5 ριμπ.) και Κόνιαρης (10π., 6 ασίστ), ενώ δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Ζάρας. Ο Κουλμπόκα πήγε να γυρίσει μόνος του το ματς για τους γηπεδούχους που παραμένουν δίχως νίκη.

Το ματς

Κόνιαρης, Κατσίβελης, Τζόουνς, Μαργαρίτης και Καρράς ήταν οι πρώτοι πέντε του ΠΑΟΚ που κυριάρχησε από το ξεκίνημα και με πρωταγωνιστές τους τρεις Έλληνες ξέφυγε με οκτώ (2-10). Η Κάπο Ντ’ Ορλάντο χρειάστηκε 4:34 για να πετύχει καλάθι και έκλεισε το δεκάλεπτο με 1/9 σουτ, συνεπώς το +11 των φιλοξενούμενων (7-18) έμοιαζε απόλυτα φυσιολογικό. Οι Θεσσαλονικείς έβρισκαν λύσεις μόνο από τον Κλάσεν στη δεύτερη περίοδο και όντας όχι ανάλογο αποτελεσματικοί με το ξεκίνημα του αγώνα είδαν τους Ιταλούς να πλησιάζουν στους πέντε (19-24) με τρίποντο του Βοϊτσιεκόφσκι. Το τάιμ άουτ του Παπαθεοδώρου απέδωσε καρπούς και ο ΠΑΟΚ έκλεισε το ημίχρονο με ένα 8-0 και στο +13 (19-32).

Η αστοχία των φιλοξενούμενων, που έκαναν πεντέμισι λεπτά για να βρουν καλάθι στο τρίτο δεκάλεπτο, επέτρεψε στην Ορλαντίνα να φτάσει στο -5 με τρίποντο του Κουλμπόκα (30-35). Όμως τα καλάθια του Τζόουνς και τα τρίποντα από Χρυσικόπουλο και Κόνιαρη ήρθαν στην κατάλληλη στιγμή για να αποκατασταθεί η διψήφια διαφορά (38-49). Τα λάθη και οι κακές επιλογές του ΠΑΟΚ έδωσαν στους ψυχωμένους γηπεδούχους τη δυνατότητα να αντεπιτεθούν, μειώνοντας αρχικά στους έξι (45-51) και 1:15 πριν το τέλος στους τρεις (57-60) με νέο τρίποντο του Κουλμπόκα. Ο Έντουαρντς με μια βολή έφερε την ιταλική ομάδα στο -2 (58-60), αλλά αστόχησε σε προσπάθεια για την ισοφάριση κι έστειλε αμέσως στη γραμμή τον Τζόουνς, που με δύο βολές διαμόρφωσε το 58-62 στα 13’’ για τη λήξη. Το άστοχο τρίποντο του Ίκοβλεφ ήταν ουσιαστικά και ο επίλογος στο ματς, με τον Τζόουνς να διαμορφώνει το τελικό σκορ από τη γραμμή (58-63).

Δεκάλεπτα: 7-18, 19-32, 38-49, 58-63.
inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x