Euroleague

Ο Πασκουάλ εμπνέει ηρεμία και ασφάλεια!

Η νίκη είναι νίκη και αν είναι εκτός έδρας, έχει μεγαλύτερη αξία. Όμως, το διπλό του Παναθηναϊκού Superfoods στο Μπάμπεργκ, είχε… σφραγίδα Πασκουάλ, αλλά όχι για κάτι που σχεδίασε στο πινακάκι του!

Αρκετά χρόνια… πίσω γύρισε ο Παναθηναϊκός Superfoods με τη μεγάλη νίκη που πήρε στην έδρα της Μπάμπεργκ. Αυτή, δεν ήρθε με κάποιο νέο τρικ που πρόλαβε να εφαρμόσει στους «πράσινους» ο Τσάβι Πασκουάλ, που είναι μόλις λίγες ημέρες στον πάγκο τους. Ο Καταλανός κόουτς έφερε κάτι στο «τριφύλλι» που δύσκολα σχεδιάζεται. Και αυτό είναι ηρεμία και αυτοπεποίθηση!

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού Superfoods στο ματς με την Μπάμπεργκ ήταν ιδανικό. Υπήρχαν, όμως, στιγμές που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως έπρεπε, με τους «πράσινους» να μένουν αρκετές φορές πίσω στο σκορ και μάλιστα να βλέπουν τους Γερμανούς να προηγούνταν με δέκα πόντους (83-73), τρία λεπτά πριν τη λήξη.

Εκεί, ο Τσάβι Πασκουάλ κάλεσε τάιμ άουτ και μετά τη διακοπή οι παίκτες του «τριφυλλιού» επέστρεψαν… σοφότεροι στο παρκέ. Όχι, ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα δεν σχεδίασε το πλάνο της νίκης στο πινακάκι του, αλλά το μετέδωσε στους παίκτες του μέσω της ηρεμίας του! Τους έδωσε να καταλάβουν πως δεν πρέπει να φοβούνται για τις αποφάσεις τους και αν νιώθουν καλά να τις επιχειρούν. Έτσι, με την ασφάλεια που παρείχε ο έμπειρος κόουτς ο Παναθηναϊκός Superfoods βήμα-βήμα άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και να φτάνει το ματς στο σουτ, όπου ο Νικ Καλάθης βρέθηκε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή και τους χάρισε το «διπλό».

Η ηρεμία, λοιπόν, είναι αυτή που έλειπε από τον Παναθηναϊκό Superfoods. Τα τελευταία χρόνια, οι «πράσινοι» είχαν πολλά οριακά παιχνίδια, τα οποία συνήθως έχαναν! Είτε από μία κακή επιλογή, είτε από διστακτικότητα. Όμως, ο Τσάβι Πασκουάλ από τη μεγάλη εμπειρία που έχει, τόσα χρόνια στον πάγκο μίας ομάδας τοπ επιπέδου όπως η Μπαρτσελόνα, ξέρει πώς να διαχειριστεί τον παίκτη, γεγονός που φάνηκε στη μεγάλη νίκη κόντρα στους πρωταθλητές Γερμανίας, αφού ως γνωστόν ο... τολμών νικά!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x