Euroleague

Ο Θρύλος που δεν λυγά... ποτέ!

Αν και έπαιξε με τη φωτιά στο τέλος, χάνοντας μία διαφορά 23 πόντων, ο Ολυμπιακός -των σημαντικών απουσιών- νίκησε 71-62 τη Φενέρ στο κατάμεστο ΣΕΦ και έκλεισε το 2016 με το 10-5 στην Ευρωλίγκα!

Τα εύκολα-δύσκολα έκανε ο Ολυμπιακός, αλλά… άντεξε!

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί για τρία δεκάλεπτα, όπου στο τέλος πήγαν να τα… χαλάσουν, όμως δεν λύγισαν από τις απουσίες τους και την πίεση της Φενέρμπαχτσε, την οποία νίκησαν 71-62 και έτσι έκλεισαν το 2016 στην Ευρωλίγκα με ρεκόρ 10-5!

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήγε την υπέρ της διαφορά ακόμη και στο +23, ωστόσο στην τέταρτη περίοδο έδειξε να μένει από δυνάμεις, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στο -4 (65-61). Όμως, εκεί μίλησε αρχικά ο Λοτζέσκι και στη συνέχεια ο Σπανούλης, οι οποίοι έδωσαν το ροζ φύλλο στους Πειραιώτες.

Ο Αμερικανός με το βελγικό διαβατήριο ήταν και πρώτος σκόρερ για τους πρωταθλητές Ελλάδας με 14 πόντους, με τον Μπιρτς να κάνει… μαγικό παιχνίδι με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ και τον Παπαπέτρου εκτός από την εξαιρετική του δουλειά αμυντικά, να προσθέτει άλλους 12 πόντους. Ο αρχηγός -αν και είχε πρόβλημα στον προσαγωγό κατά τη διάρκεια του ματς- τελείωσε το ματς με 7 πόντους και ισάριθμες ασίστ.

inner

Το ματς


Με τρομερή όρεξη για άμυνα ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός και έτσι στα πρώτα τρία λεπτά ήταν στο 4-0. Η Φενέρ αντέδρασε με ένα 5-0 (4-5), αλλά ακολούθησε ένα… πάρτι του Μπιρτς και στις δύο ρακέτες (με ριμπάουντ, καλάθια και άμυνες) και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα 9-0 για το +8 (13-5). Στα τελευταία δύο λεπτά της πρώτης περιόδου, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισαν με την ίδια προσήλωση στην άμυνα και με τους Παπανικολάου-Γιανγκ να… ενεργοποιούνται επιθετικά, έκλεισαν το δεκάλεπτο με το υπέρ τους 18-9.

Με το καλάθι του Γιανγκ στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός πήγε στο +11 (20-9), αλλά ο Αμερικανός δεν είχε σωστή αντιμετώπιση πάνω στον Βέσελι, ο οποίος έκανε ένα 4-0 για τη Φενέρ (20-13). Εκεί, «μίλησε» η περιφέρεια των Πειραιωτών αρχικά με τους Λοτζέσκι και Γκριν για το νταμπλ σκορ στα μισά (26-13). Μάλιστα, στη συνέχεια έγιναν ακόμη καλύτερα πράγματα για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Η άμυνά τους τσάκιζε… κόκκαλα, κυριαρχούσαν απόλυτα στα ριμπάουντ, ενώ με τρομερά ποσοστά έξω από τα 6,75μ., έφτασαν στο +20 (37-17), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το τρίποντο του Μάντζαρη έστειλε τη διαφορά ακόμη και στο +21 (40-19), με τον Τσέχο φόργουορντ –που πάλευε μόνος του για τους φιλοξενούμενους- να διαμορφώνει το 40-21.

inner

Με την ίδια… συνταγή μπήκε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο ημίχρονο. Απίστευτη όρεξη για άμυνα με πρώτο και… καλύτερο τον Μπιρτς, αλλά και τρομερή ευστοχία από την περιφέρεια, με τη διαφορά να πηγαίνει στο +23 (46-23) και να διατηρείται εκεί μέχρι τα μισά (48-25). Οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν τον επιθετικό ρυθμό τους, αλλά η όρεξη για άμυνα δεν έλειπε και έτσι η διαφορά διατηρούνταν στα ίδια επίπεδα (54-31), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Όμως, στον εναπομείναντα χρόνο, βρήκε ρυθμό ο Σλούκας στην επίθεση και παρέα με τον πρώην «ερυθρόλευκο» Άντιτς, ψαλίδισαν τη διαφορά στους 18 πόντους (58-40) στο τέλος.

Με τρίποντο ο Ντίξον μείωσε κι άλλο (58-43) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και με τον Ολυμπιακό να ήταν σε… άλλο γήπεδο, χωρίς Μπιρτς και Σπανούλη στην πεντάδα, η Φενέρ το εκμεταλλεύτηκε και έφτασε στο -11 (60-49) στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Ο Σλούκας τραβούσε τους φιλοξενούμενους, αφού εξακολουθούσε να ήταν «καυτός» από το προηγούμενο δεκάλεπτο, αλλά ο Λοτζέσκι είχε τις απαντήσεις για τους πρωταθλητές Ελλάδας και με δικά του κρίσιμα καλάθια συντηρούσε τον Ολυμπιακό σε διψήφια διαφορά (65-53). Όμως, οι παθογένειες των παικτών του Σφαιρόπουλου δεν διορθώνονταν, αφού στην άμυνα ήταν κακοί και στην επίθεση δεν σκόραραν ούτε με… αίτηση και έτσι οι Τούρκοι, έβαλαν «φωτιά» στο ματς, μειώνοντας στους 4 πόντους (65-61), στα δύο λεπτά πριν τη λήξη. Εκεί, ήταν η σειρά του Σπανούλη να πάρει την ομάδα του Πειραιά στις πλάτες του και επειδή αυτές είναι… πάντα στέρεες, η νίκη ήρθε με το τελικό 71-62!

inner

Τα δεκάλεπτα: 18-9, 40-21, 58-40, 71-62

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 11(3), Μπιρτς 10, Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 12(2), Σπανούλης 7, Παπανικολάου 3(1), Μάντζαρης 8(2), Λοτζέσκι 14(2).

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Ούντο 3, Μαχμούτογλου, Άντιτς 5 (1), Σλούκας 10 (1), Αρνά, Νάναλι 2, Βέσελι 22, Κάλινιτς 1, Ντίξον 9 (2), Ντατόμε 10 (2).

Παναγιώτης Κεφαλάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x