Γενικά

Ό,τι κι αν γίνει, χειροκροτήστε τους!

Αυτή η Εθνική Εφήβων έχει μάθει να κάνει την μία υπέρβαση μετά την άλλη, σε σημείο που όλα να θεωρούνται τόσο φυσιολογικά.

Αυτή η Εθνική Εφήβων έχει μάθει να κάνει την μία υπέρβαση μετά την άλλη, σε σημείο που όλα να θεωρούνται τόσο φυσιολογικά. Γι’ αυτό, όμως υπάρχει λογική εξήγηση και έχει να κάνει αφενός με το ταλέντο αυτού του ρόστερ και αφετέρου με την καθοδήγηση από τον πάγκο σε κάθε παιχνίδι.

Στον μεγάλο ημιτελικό απέναντι στην Λιθουανία φάνηκε πως η ήττα στο παιχνίδι της πρώτης φάσης (64-70) λειτούργησε… ευεργετικά στην ψυχολογία των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου. Σοβαροί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, έμειναν πιστοί στο πλάνο μέχρι τέλους και δεν αγχώθηκαν όταν οι Λιθουανοί πέρασαν μπροστά στο σκορ και έδειχναν ικανοί να πάρουν τη νίκη (50-51). Σε εκείνο το σημείο «μίλησαν» τα σουτ από την περιφέρεια, αλλά και ο καταπληκτικός -για ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι- Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Ο νεαρός φόργουορντ πραγματοποίησε μία ακόμα εμφάνιση πολύ υψηλού επιπέδου, χάνοντας για 3 ασίστ το τριπλ νταμπλ (22 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 7 ασίστ), αν και αυτό είχε -πολύ- μικρή σημασία, μπροστά στον… άθλο της ομάδας αυτής. Ο »Χαραλαμπό» με τέτοιες εμφανίσεις αγγίζει το βραβείο του MVP της διοργάνωσης, αλλά είναι δεδομένο πως μέχρι και… άποντος θα έμενε στον τελικό ώστε να κερδίσει η Εθνική το χρυσό μετάλλιο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Χρήστου Τσάλτα στο superbasket.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x