Εurobasket 2015

Ο «χάρτης» του Προολυμπιακού

Η Τσεχία συμπλήρωσε το «χάρτη» του Προολυμπιακού Τουρνουά από πλευράς Ευρώπης. Δείτε ποιες ομάδες διεκδικούν την παρουσία τους στο Ρίο.

Γνωστές είναι πλέον οι 12 από τις 18 ομάδες που θα λάβουν μέρος στα τρία Προολυμπιακά Τουρνουά το επόμενο καλοκαίρι.

Από τη ζώνη της Ευρώπης, δεδομένη συμμετοχή έχουν οι Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Τσεχία και η Σερβία.

Από την Αμερική θα λάβουν μέρος Καναδάς, Μεξικό και Πουέρτο Ρίκο, από την Αφρική Αγκόλα, Τυνησία και Σενεγάλη και από την Ωκεανία η Νέα Ζηλανδία.

Εκκρεμούν ακόμη οι τρεις ομάδες από την Ασία (θα προκύψουν μετά τους Ασιατικούς Αγώνες), αλλά και οι τρεις διοργανώτριες χώρες των Προολυμπιακών. Εφόσον το Προολυμπιακό διεξαχθεί σε χώρες οι οικοδέσποινες των οποίων έχουν ήδη εξασφαλίσει αλλιώς τη συμμετοχή τους (μέσω των διοργανώσεων των ηπείρων τους), τη θέση τους θα πάρει η αμέσως προηγούμενη της κατάταξης από την ήπειρό τους (π.χ. από την Ευρώπη ο όγδοος του Ευρωμπάσκετ).

Σημειώνεται εξασφαλισμένη πρόκριση έχουν οι ΗΠΑ (ως παγκόσμια πρωταθλήτρια) και η Βραζιλία (ως διοργανώτρια), ενώ πέραν των τριών θέσεων που θα προκύψουν από τα προολυμπιακά τουρνουά, απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκρίνονται οι δύο πρώτοι του Ευρωμπάσκετ (Ισπανία και Λιθουανία), ο νικητής Αφρομπάσκετ (Νιγηρία), ο πρώτος και ο δεύτερος των Παναμερικανικών Αγώνων (Βενεζουέλα και Αργεντινή), ο πρωταθλητής Ασίας και ο πρωταθλητής Ωκεανίας (Αυστραλία).

Τα τρία Προολυμπιακά Τουρνουά αναμένεται να διεξαχθούν ταυτόχρονα, 5-10 Ιουλίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x