Ευρώπη

«Οι ελληνικές ομάδες θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν»

Βέβαιος πως οι ελληνικές ομάδες θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο δήλωσε ο Ηλίας Ζούρος μιλώντας στον τουρκικό Τύπο.

Ο Ηλίας Ζούρος πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία με την Τόφας και βλέπει τις τουρκικές ομάδες να ξοδεύουν με ευκολία εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν αμφιβάλλει για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

«Παρότι οι άλλες ομάδες ξοδεύουν πολλά χρήματα, οι ελληνικές ομάδες έχουν πολύ καλή παρουσία στην Ευρώπη και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Πιστεύω πως και στο Ευρωμπάσκετ μπορούμε να κάνουμε καλή πορεία, γιατί έχουμε καλό προπονητή και καλούς παίκτες», τόνισε σε τουρκική ιστοσελίδα.

Όσο για το τουρκικό μπάσκετ; «Έρχονται όλο και καλύτεροι παίκτες και προπονητές στο τουρκικό πρωτάθλημα. Το καλύτερο πράγμα που έχω παρατηρήσει, ωστόσο, είναι η δουλειά που γίνεται στους νέους παίκτες. Πιστεύω πως η νέα γενιά του τουρκικού μπάσκετ έχει πολύ μέλλον».

Για την επιλογή του να εργαστεί στην ομάδα της Προύσας ανέφερε: «Πιστεύω πως είναι ένας πολύ καλά οργανωμένος σύλλογος. Όταν έχεις μια ευκαιρία να εργαστείς σε μια τέτοια ομάδα, την αρπάζεις. Αυτό έκανα κι εγώ. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε σταδιακά μια καλή ομάδα, που θα πρωταγωνιστήσει σταδιακά στην Τουρκία και σε λίγα χρόνια θα συμμετέχει στην Ευρώπη. Χρειάζεται χρόνος ακόμη».

Τέλος, για τις ομοιότητες Ελλάδας και Τουρκίας, ανέφερε: «Έχουμε περίπου την ίδια νοοτροπία. Ταιριάζουμε σε πολλά, ακόμη και στο φαγητό. Είναι η δεύτερη χρονιά μου στην Τουρκία και αντιμετώπισα ελάχιστα προβλήματα. Μου αρέσει να εργάζομαι εδώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x