Γενικά

Οι νέοι κανονισμοί για τους ξένους παίκτες στο πρωτάθλημα της Κίνας από το 2020/21

Περισσότερο κινεζικό στοιχείο θα έχουν οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020/21, σύμφωνα με τους κανονισμούς που θα ισχύσουν από τότε.

Νέες αλλαγές στα ρόστερ προωθεί η κινεζική λίγκα, όπου θα φορούν ειδικά στους ξένους παίκτες και θα ισχύουν από τη σεζόν 2020/21.

Συγκεκριμένα, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα θα έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μέχρι τέσσερις ξένους παίκτες. Ωστόσο, στους αγώνες η δωδεκάδα θα περιλαμβάνει μόνο τους δύο, ενώ το… καλύτερο θα ισχύει κατά τη διάρκεια του ματς, όπου στο παρκέ θα μπορεί να βρίσκεται μόνο ο ένας!

Από ‘κει και πέρα, αποφασίστηκε και η… βοήθεια στις τέσσερις χειρότερες ομάδες του προηγούμενου πρωταθλήματος, καθώς θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν δύο ξένους στην ίδια πεντάδα, αλλά μόνο στις τρεις πρώτες περιόδους.

Αναφορικά με τα playoffs, μόνο ένας ξένος έχει το δικαίωμα να είναι στην πεντάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ εκείνη την περίοδο οι ομάδες δεν μπορούν να αλλάξουν ή να αποκτήσουν νέους παίκτες μη Κινέζους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x