NBA

Οικειοθελής αποχώρηση του Όστιν Ρίβερς από τους Κλίπερς

Ο γιος του Ντοκ Ρίβερς, Όστιν, θέλει να μείνει ελεύθερος από τους Λος Άντζελες Κλίπερς και να διεκδικήσει ένα νέο συμβόλαιο. Ακολουθούν άλλοι δύο τον νεαρό γκαρντ!

Το καλοκαίρι που ακολουθεί προμηνύεται «καυτό» για τους Κλίπερς, καθώς αρκετοί ρολίστες μένουν ελεύθεροι βάζοντας αρκετούς «πονοκεφάλους» στον Ντοκ Ρίβερς. Ο πρόεδρος και προπονητής της ομάδας σκέφτεται αν θα κρατήσει τον Μπλέικ Γκρίφιν, ενώ ο μεγάλος του στόχος παραμένει ο Κέβιν Ντουράντ.

Η εκτόξευση του σάλαρι καπ στα 92 εκατομμύρια ευρώ θα δώσει μια ευελιξία στις ομάδες, όμως ο οργανισμός από το Λος Άντζελες δεν έχει πολύ χώρο για μεγάλες κινήσεις, όπως ο «KD». Από την άλλη πλευρά, αρκετοί ρολίστες αποχωρούν κάνοντας χρήση του «opt-out», με σκοπό να ζητήσουν περισσότερα χρήματα είτε από τους «Κλιπς», είτε από άλλη ομάδα βγαίνοντας στη Free Agency.

Την αρχή έκανε ο γιος του Ντοκ Ρίβερς, Όστιν, ο οποίος θέλει να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο ανώτερο του 1,5 εκατομμυρίου ετησίως, ενώ επιθυμεί να τεστάρει νέες προτάσεις από άλλες ομάδες του ΝΒΑ. Πάντως, δεν θα έχει πρόβλημα να παραμείνει στο Λος Άντζελες, αλλά μόνο με καλύτερες αποδοχές και να έρχεται από τον πάγκο αντί του Κρις Πολ.

Ο επόμενος που συνέχισε τον… χορό των «opt-out» ήταν ο αναπληρωματικός σέντερ, Κολ Όλντριτς. Ο 28χρονος ψηλός έδωσε πολλές λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο, είχε καλά νούμερα και έκανε αρκετή «βρώμικη» δουλειά ως αλλαγή του ΝτεΆντρε Τζόρνταν. Τη φετινή περίοδο εισέπραξε το μίνιμουμ συμβόλαιο της Λίγκας (1,1 εκατομμύρια ευρώ) και θα επιστρέψει στην ομάδα μόνο αν δεχθεί μια πρόταση πάνω από 5,5 εκατομμύρια. Αλλιώς, θα τραβήξει για άλλες πολιτείες…

Τέλος, ακόμα ένα παίκτης που «έσπασε» το συμβόλαιο του είναι ο Γουέσλι Τζόνσον. Ο 29χρονος σμολ-φόργουορντ αποτέλεσε την αλλαγή του Πολ Πιρς, ενώ βρέθηκε αρκετές φορές στη βασική πεντάδα ελλείψει Γκρίφιν. Τη φετινή σεζόν έλαβε δύο εκατομμύρια, όμως τώρα στοχεύει σε μια νέα σύμβαση που θα του αποφέρει ετησίως πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Γιώργος Γραμματικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x