Ελλάδα

Οικονόμου στον ΣΠΟΡ FM: «Δεν είναι καλός ο Καλάθης και έχει πρόβλημα ο Παναθηναϊκός»

Η μέτρια εικόνα που βγάζει ο Παναθηναϊκός Superfoods το τελευταίο διάστημα, οφείλεται στην κακή αγωνιστική κατάσταση του Νικ Καλάθη, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Οικονόμου.

Η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Νικ Καλάθης έχει παρασύρει τον Παναθηναϊκό Superfoods και γι’ αυτό η εικόνα του είναι μέτρια το τελευταίο διάστημα, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Οικονόμου.

Ο προπονητής του Πανιωνίου τόνισε πως η απόδοση του ομογενή γκαρντ είναι βαρόμετρο για τους «πράσινους», ξεκαθάρισε πως είναι εντελώς άκυρη η κάθε σύγκρισή του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ τέλος σχολίασε πως το μεγάλο πρόβλημα του «τριφυλλιού» είναι πως δεν έχει μία ελληνική βάση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Οικονόμου στον Βασίλη Παπαθεοδώρου και την εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα»:

Για την άνοδο του Πανιωνίου στην Α1: «Δεν είναι εύκολο και δεν έχει γίνει κάτι. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Μπορεί να έχουμε κάνει το σερί νικών, αλλά δεν υπάρχει ακόμα η άνοδος στο μυαλό μας. Δεν έχουμε και μεγάλη απόσταση από τους άλλους, μόνο δύο νίκες διαφορά. Δούκας, Ηρακλής και Φάρος είναι πολύ καλές ομάδες. Ένα παιχνίδι να χάσεις, έρχονται όλοι κοντά. Το μπάσκετ έχει ανάγκη να έχουν υγεία τα σωματεία. Μακάρι να ανέβει ο Πανιώνιος, γιατί η θέση του είναι στην Α1. Στο ποδόσφαιρο του Πανιωνίου γίνεται τεράστια προσπάθεια και οι άνθρωποι εκεί κάνουν απίστευτη δουλειά».

Για τη νέα Ευρωλίγκα: «Είναι πολύ κουραστικό το πρόγραμμα. Είναι πολύ μεγάλο το νούμερο των παιχνιδιών και δεν έχουν περιθώριο να κάνουν προπόνηση οι ομάδες. Μόνο στο χαρτί μπορείς να διορθώσεις πράγματα και μόνο από το βίντεο. Δεν έχουν χρόνο για να δουλέψουν μέσα στο γήπεδο με το πρόγραμμα των αγώνων. Πραγματικά τους βλέπω και… κουράζομαι και εγώ».

Για τον Παναθηναϊκό: «Αυτή τη στιγμή δεν είναι καλός ο Καλάθης και ο Παναθηναϊκός υπάρχει πρόβλημα. Ειδικά στα εκτός έδρας, όπου εκεί πρέπει να είναι καλός. Το θέμα είναι το πλέι μέικερ να είναι καλό και δεν βλέπω να υπάρχει εναλλακτική λύση. Δεν πρόκειται να βγει άλλος Διαμαντίδης. Οι συγκρίσεις είναι άκυρες για μένα. Δεν βαφτίζουμε κάποιον, το κερδίζει αυτό το πράγμα. Έχει διαφορετικά στοιχεία και μπορεί να είναι βάρος αυτό για κάποιον παίκτη. Για να νικήσει ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας, πρέπει να είναι πολύ καλός ο Καλάθης».

Για την επιλογή του Πασκουάλ να αφήσει τον Καλάθη αρκετή ώρα στο παρκέ στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα: «Δεν μπορώ να κάνω εγώ κριτική για την χρησιμοποίηση του Καλάθη. Δεν είμαι εγώ στον πάγκο. Εγώ μπορώ να μιλήσω για τους δικούς μου παίκτες. Δεν ξέρω πως σκέφτεται ο προπονητής που τον βλέπει κάθε μέρα».

Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να προχωρήσει στην Ευρωλίγκα: «Θα ήθελα όλες οι ελληνικές ομάδες να φτάσουν μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η διαφήμισή μας ως ελληνικό μπάσκετ. Σαν ρόστερ έχει τις δυνατότητες, αλλά δεν έχει δέσει ακόμη».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός έχει χρόνια μία βάση. Αυτό υπήρχε χρόνια και στον Παναθηναϊκό. Κάνει δύο-τρεις προσθήκες και προχωράει και παίρνει τίτλους. Έτσι γίνεται. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει μία βάση ελληνική».

Για το αν είναι εύκολο να κάνει μία ομάδα ελληνική βάση: «Υπάρχει το ταλέντο, αλλά το θέμα είναι να παίζει κάποιος. Εμάς μας δόθηκε η ευκαιρία. Αλλά δεν ήταν και εύκολα για εμάς. Υπήρχαν προπονητές που δεν μας έβαζαν. Το θέμα είναι να παίξεις και όχι να βγεις στο πρώτο λάθος. Βλέπετε στην ΑΕΚ, παίζουν τα παιδιά. Πάνε μικρά παιδιά στις μεγάλες ομάδες, αλλά θα παίξουν; Δίνονται πολλά χρήματα και όταν αυτά μπαίνουν στη μέση, χαλάει το μυαλό της οικογένειας και των παιδιών. Αντί να πάνε πχ. στον Πανιώνιο, που έχουν περισσότερες πιθανότητες να παίξουν, πάνε στις μεγάλες ομάδες».

Για το ποιος έχει το προβάδισμα για το ερχόμενο «αιώνιο» ντέρμπι στο ΟΑΚΑ: «Δεν βλέπετε τι γίνεται; Ποιος να έχει προβάδισμα; Είναι 50-50. Όμως, θα έλεγα ότι πάντα έχει ένα μικρό προβάδισμα ο γηπεδούχος σε αυτά τα ματς. Δεν μπορείς να πεις κάτι παραπάνω γι’ αυτά τα παιχνίδια. Στα χρόνια τα δικά μας ήταν πολύ δύσκολο να κάνεις το break. Ο Ολυμπιακός παλιότερα είχε θέμα, αλλά πλέον πάει για να κερδίσει στο ΟΑΚΑ. Το θέμα είναι να βλέπουμε καλά παιχνίδια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x