Ελλάδα

Οικονόμου στον ΣΠΟΡ FM: «Ο Σκουρτόπουλος έκανε τρομερό κοουτσάρισμα»

Για τη νίκη της Εθνικής ομάδας επί της Σερβίας, αλλά και πολλά άλλα θέματα μίλησε στον ΣΠΟΡ FM ο Νίκος Οικονόμου.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και νυν προπονητής, Νίκος Οικονόμου, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή του Τόλη Κοτζιά και του Σταύρου Χονδροθύμιου για τη συνεργασία του με τα προπονητικά καμπ, στα οποία διδάσκει τα μυστικά του αθλήματος σε νεαρούς αθλητές.

Επίσης, αναφέρθηκε στη νίκη της Εθνικής μας ομάδας επί της Σερβίας και το πολύ καλό κοουτσάρισμα που έκανε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, αλλά και στον Ιωνικό Νικαίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Οικονόμου στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή Faceball:

- Για τη συνεργασία του με τα προπονητικά καμπ και τις νεαρές ηλικίες: «Ξεκίνησα το καλοκαίρι με κάποια καμπ, με ατομικές προπονήσεις με τα παιδιά και μου έστειλαν ανθρώπους από το εξωτερικό. Έχω συνεργασία με ακαδημίες στο Κορωπί και στην Παλλήνη. Είναι πιο κουραστικό πιο αυτό από το να είσαι προπονητής σε κάποια ομάδα. Πρέπει να είσαι συνεχώς πάνω από τα παιδιά, όμως είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Πρέπει να μαθαίνεις στα παιδιά τι σημαίνει αθλητισμός. Βλέπεις παιδιά που χρησιμοποιούν συνέχεια τα social media και δεν έχουν επικοινωνία μεταξύ τους. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους γονείς που με εμπιστεύονται».

- Για τη νίκη της Εθνικής ομάδας επί της Σερβίας: «Είδα βελτιωμένη την Εθνική ομάδα. Είχε ενθουσιασμό και οι παίκτες ήταν ενωμένοι. Νομίζω ότι μας έκανε καλό το γεγονός πως είχαν χρίσει φαβορί τους Σέρβους. Παίζουν ρόλο αυτά. Όταν ήμουν παίκτης, με ενοχλούσε μια απλή δήλωση που έθιγε τον εγωισμό μου. Ο κόουτς Σκουρτόπουλος έκανε τρομερό κοουτσάρισμα και τα παιδιά έκαναν εξαιρετική εμφάνιση».

- Για τα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ: «Πραγματικά υπάρχουν πάρα πολλά ταλέντα στο ελληνικό μπάσκετ. Τα παιδιά να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να μοιάσουν στον Σπανούλη ή τον Διαμαντίδη. Σπανούλης και Διαμαντίδης ήταν μοναδικές περιπτώσεις. Πρέπει να δουλέψουν πολύ και να πάρουν ευκαιρίες. Στον Προμηθέα Πατρών κάνουν εξαιρετική δουλειά στις ακαδημίες και το λέω γιατί το έζησα από κοντά. Έχουν φτιάξει τρομερές εγκαταστάσεις και προσέχουν πολύ τα παιδιά. Δουλεύουν σε πρότυπο Μπαρτσελόνα».

- Για τον Ιωνικό Νικαίας: «Αγαπάω αυτή την ομάδα. Του χρόνου θα αγωνίζεται στην Α1. Όταν ήμουν εγώ προπονητής εκεί, φτάσαμε κοντά στην άνοδο, αλλά είχαμε κάποιες ατυχίες με τραυματισμούς. Έχουν ρίξει πολύ χρήμα εκεί και έχουν έναν άνθρωπο που τους στηρίζει οικονομικά. Ο κύριος Τσάπας έχει μεράκι και αγαπάει αυτό που κάνει. Εύχομαι να ανέβει σύντομα στην Α1 ο Ιωνικός γιατί έχει πολύ κόσμο πίσω του και θα το αντιληφθείτε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x