Ελλάδα

Όλα έτοιμα για τον «αιώνιο» τελικό

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται για πρώτη φορά στα χρονικά σε τελικό διεκδικώντας το Κύπελλο Γυναικών στη Λευκάδα.

Σε επίπεδο ανδρών μονοπωλούν τους τίτλους εδώ και χρόνια. Τώρα, μετά τη σύσταση ομάδας και από τον Ολυμπιακό, οι «αιώνιοι» θα συναντηθούν για πρώτη φορά σε έναν τελικό ΚΑΙ στο γυναικείο μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός αναμετράται με τον Ολυμπιακό στη Λευκάδα (15:00, Novasports 7) με έπαθλο τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Οι «πράσινες» επικράτησαν στον πόντο του Αθηναϊκού την Παρασκευή (67-66) και για τρίτη φορά στην ιστορία τους στον τελικό, αλλά πρώτη μετά το 2013 και διεκδικούν τον δεύτερο τίτλο τους στο θεσμό μετά από εκείνον του 2000.

Η πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού, Λολίτα Λύμουρα σχολίασε: «Είναι ο πρώτος τελικός μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και είναι κάτι το ξεχωριστό. Είμαι πολύ χαρούμενη που ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε τελικό κυπέλλου μετά από καιρό, αλλά για εμάς αυτό δεν είναι αρκετό. Ο αυριανός αγώνας δεν έχει καμιά σχέση με τα παιχνίδια του πρωταθλήματος ή τον ημιτελικό. Για εμάς υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Και για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες 100% και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης και να βρεθούμε σε καλή αγωνιστικά ημέρα».

Η Αμερικανίδα φόργουορντ Κεάνι Αλμπάνεζ, που στην πρώτη της χρονιά στον Παναθηναϊκό θα αγωνιστεί σε τελικό Κυπέλλου, είπε: «Είμαι ενθουσιασμένη που θα αγωνιστώ στον πρώτο μου τελικό. Ανυπομονώ να γίνει ο αγώνας και να έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Είμαστε μια οικογένεια, χαίρομαι για τις συμπαίκτριές μου και την ομάδα και ελπίζω να καταφέρουμε να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του Κυπέλλου».

Για τον Ολυμπιακό ο τελικός έχει ιστορικό χαρακτήρα, καθώς μπορεί να χαρίσει στο γυναικείο τμήμα τον πρώτο του τίτλο, αν και πολλές από τις παίκτριες της ομάδας ήταν μέλη του Ελληνικού, που κατέκτησε την τελευταία διετία το τρόπαιο. Οι «ερυθρόλευκες» μετρούν δύο ήττες σε ισάριθμα ματς απέναντι στις «πράσινες» φέτος, 66-61 στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» και 82-59 στο κλειστό της Γλυφάδας, ενώ είναι αήττητες ολοκληρώνοντας την κανονική περίοδο με ρεκόρ 18-0. Η φόργουορντ της ομάδας, Πελαγία Παπαμιχαήλ, τόνισε: «Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό είναι οι καλύτερες του θεσμού. Εύχομαι ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και να γίνει ένας ωραίος αγώνας χωρίς παρατράγουδα. Έχω πίστη στην ομάδα μου, τον Ολυμπιακό. Είναι ένας τελικός, έχουμε μάθει να ανταποκρινόμαστε στην πίεση και θέλουμε να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του Κυπέλλου. Τέτοια παιχνίδια, όπως ο αυριανός τελικός, κρίνονται στις λεπτομέρειες. Όποιος είναι πιο συγκεντρωμένος και το θέλει περισσότερο θα πάρει και την κούπα. Σε αυτούς τους αγώνες οι τακτικές περνάνε σε δεύτερη μοίρα και μετράνε οι προσωπικότητές και η δίψα για τη νίκη».

Τέλος η διεθνής πλέι μέικερ του Ολυμπιακού Όλγα Χατζηνικολάου υποστήριξε: «Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι που πιστεύω ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Θέλουμε πολύ να πετύχουμε τον πρώτο στόχο της χρονιάς. Μακάρι να είναι ήρεμα τα πράγματα και να ευχαριστηθεί ο κόσμος τον τελικό. Εύχομαι, βέβαια, να είμαστε εμείς οι Κυπελλούχοι αύριο το απόγευμα. Θεωρώ ότι όποια ομάδα είναι περισσότερο συγκεντρωμένη και με λιγότερο άγχος θα πάρει το τρόπαιο».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κυριακής:

Μικρός Τελικός
ΔΑΚ Λευκάδας 12.00 Αθηναϊκός – ΠΑΟΚ Βαρδάλος-Δημόπουλος-Λιότσος (Κανελλόπουλος)

Τελικός
ΔΑΚ Λευκάδας 15.00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Κορομηλάς-Μητσόπουλος-Διαμαντής (Κανελλόπουλος)

*Οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από το Novasports7.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x