Euroleague

Όλα τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό

Αγκαλιά με την πρόκριση, με καλές πιθανότητες για την τρίτη θέση και λιγότερες για τη δεύτερη βρίσκεται ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη-θρίλερ επί της Νταρουσάφακα.

Ο Παναθηναϊκός είναι με το ενάμιση πόδι στα play offs της Ευρωλίγκας μετά τη νίκη του επί της Νταρουσάφακα.

Οι «πράσινοι» περνούν και μαθηματικά στην επόμενη φάση με μία νίκη στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια τους, απέναντι σε Τσεντεβίτα στο ΟΑΚΑ και Εφές στην Πόλη ή με ήττα των Τούρκων την Παρασκευή από την Μάλαγα. Αν κάνουν το 2/2, τότε θα είναι τρίτοι εφόσον δεν στραβοπατήσει η Λοκομοτίβ Κουμπάν (παίζει με Μάλαγα εντός και Νταρουσάφακα εκτός) και δεύτεροι αν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα χάσει ένα ή δύο ματς.

Για να τερματίσει ο Παναθηναϊκός τέταρτος, θα πρέπει να ο Ερυθρός Αστέρας (που παίζει με Νταρουσάφακα εντός και Τσεντεβίτα εκτός) να κάνει μία νίκη περισσότερη από το «τριφύλλι».

Ο μόνος τρόπος για να αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός είναι πλέον να χάσει ΚΑΙ τα δύο εναπομείναντα ματς και ταυτόχρονα α) η Εφές να κερδίσει όλα τα δικά της υπερκαλύπτοντας και το -5 του ΟΑΚΑ ή β) να προκύψει τριπλή ισοβαθμία στο 8-6, όπου το «τριφύλλι» θα είναι σε μειονεκτική θέση λόγω των δύο ηττών από τους Σέρβους.

Η Φενέρμπαχτσε είναι σε κάθε περίπτωση πρώτη, καθώς ακόμη κι αν χάσει όλα τα εναπομείναντα ματς και η «Λόκο» κερδίσει τα δικά της, υπερισχύει στην ισοβαθμία.

12η αγωνιστική
Εφές-Μάλαγα

13η αγωνιστική
Λοκομοτίβ-Μάλαγα
Παναθηναϊκός-Τσεντεβίτα
Ερυθρός Αστέρας-Νταρουσάφακα
Φενέρμπαχτσε-Εφές

14η αγωνιστική
Νταρουσάφακα-Λοκομοτίβ
Εφές-Παναθηναϊκός
Τσεντεβίτα-Ερυθρός Αστέρας

Βαθμολογία

Φενέρμπαχτσε 10-1
Λοκομοτίβ Κουμπάν 8-4
Παναθηναϊκός 8-4
Ερυθρός Αστέρας 7-5
Αναντολού Εφές 5-6
Νταρουσάφακα 3-9
Ουνικάχα Μάλαγα 3-8
Τσεντεβίτα 2-9

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x